Αυτοκινηση

Peugeot 108: Στην πόλη με στιλ και θέα τον ουρανό

Πρακτικό, ευέλικτο και οικονομικό, νεανικό design με έντονες σχεδιαστικές λεπτομέρειες

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 745
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Peugeot 108

Νέο Peugeot 108: Νεανικό design με έντονες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και εξοπλισμένο με «έξυπνη» τεχνολογία που διευκολύνει την καθημερινότητά σας.

Παραδοσιακά η Peugeot έχει να επιδείξει το δικό της σημαντικό κεφάλαιο στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Το 108 είναι ο σημερινός της εκπρόσωπος, ένα αυτοκίνητο συμπαγές, προσαρμοσμένο στις αστικές μετακινήσεις, κομψό και πρακτικό. Προσφέρει δε στους υποψήφιους αγοραστές του  τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους αυτοκίνητο, επιλέγοντας τρίθυρο, πεντάθυρο ή TOP!

Τεχνολογία
Ένα αρκούντως συνδεδεμένο αυτοκίνητο, το Peugeot 108 γίνεται η επέκταση του smartphone του χρήστη του, χάρη στη μεγάλη οθόνη αφής 7’’ και τη λειτουργία Mirror Screen, συμπεριλαμβανομένων των νέων πρωτοκόλλων σύνδεσης Mirror Link και AppIe Car Play. Για λόγους ασφάλειας, η πρόσβαση σε εφαρμογές γίνεται ανάλογα με την κατάσταση του οχήματος. Όταν το αυτοκίνητο κινείται, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει εφαρμογές χρήσιμες κατά την οδήγηση, για παράδειγμα πλοήγηση ή εφαρμογές για ψυχαγωγία, όπως η Peugeot Music, ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός της μάρκας! Μάλιστα στον εξοπλισμό μπορεί να προσθέσει κάποιος κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, είσοδο χωρίς κλειδί και εκκίνηση με μπουτόν.

Peugeot 108

Town design
Από την πρώτη ματιά στο αυτοκίνητο, καταλαβαίνεις τον τρόπο με τον οποίο η Peugeot αντιλαμβάνεται την κομψότητα του στιλ, που καθόρισε τη σχεδιαστική εικόνα του 108. Γνωρίζοντας ότι το αυτοκίνητο βασικά θα κινείται στον αστικό ιστό, έλαβε υπόψη τις διαστάσεις, καμπύλες, ακμές, αλλά και χρωματικούς συνδυασμούς προκειμένου να καταστεί το 108 συμβατό τμήμα της πόλης!

Οι προβολείς είναι τοποθετημένοι στο αμάξωμα σαν πολύτιμοι λίθοι. Τα φώτα ημέρας τύπου LED παραπέμπουν στα φρύδια του λιονταριού-εμβλήματος. Οι χυτές γραμμές στο αμάξωμα «γλυκαίνουν» ακόμα περισσότερο στην κίνηση της πόλης, ενώ οι διαθέσιμοι χρωματικοί συνδυασμοί κάνουν την καθημερινότητά σου καλύτερη!

Ο πλούτος του οχήματος συνεχίζεται με το άνοιγμα της πόρτας, όπου συναντάς μια άνετη καμπίνα που δεν θα υποψιαζόσουν από το συμπαγές μέγεθος του Peugeot 108. Ο οδηγός βρίσκει μπροστά του πληροφορίες για εύκολη και γρήγορη ανάγνωση. Με το ένα χέρι, τα συστήματα ομαδοποιούνται στην κεντρική κονσόλα και ελέγχονται πλήρως: η μεγάλη οθόνη αφής 7 “, το κουμπί μίζας σε συνδυασμό με το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, ο αυτόματος κλιματισμός.

108 TOP! Θέα παντού!
Το 108 TOP! χάρη στην ηλεκτρικά ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό, σας ανοίγει ένα παράθυρο στον ουρανό και τ’ αστέρια. Με δυνατότητα ανοίγματος σε όποια θέση επιθυμείτε και ανεμοθραύστη που ξεδιπλώνεται αυτόματα με το άνοιγμα της οροφής, περιορίζοντας τον θόρυβο και τους στροβιλισμούς του αέρα στο εσωτερικό, η οροφή του 108 TOP! προσφέρεται σε τέσσερις επιλογές χρωμάτων. Ο οδηγός πρέπει να σηκώσει μόνο το χέρι του για να βρει τον ηλεκτρικό διακόπτη ελέγχου για την οροφή του υφάσματος και να ανακαλύψει τον απεριόριστο χώρο πλάτους 80 cm και μήκους 76 cm. Επιπλέον, είναι δυνατό να ρυθμίσετε το άνοιγμα σε οποιαδήποτε θέση: πάνω από τα μπροστινά καθίσματα, και από τα τέσσερα καθίσματα κ.λπ.

Χώροι
Η χωρητικότητα στο πορτμπαγκάζ έχει  συνολική χωρητικότητα που ξεκινά από τα 243 λίτρα με το κιτ επισκευής ελαστικού, και 227 λίτρα με τον εφεδρικό τροχό. Η φόρτωση είναι εύκολη με το χαμηλό κατώφλι μόλις 77 cm από το έδαφος, ενώ η αρχική χωρητικότητα μπορεί να επεκταθεί στα 868 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα 50/50. Επίσης στο εσωτερικό, το Peugeot 108 παρέχει αρκετούς χώρους αποθήκευσης.

Peugeot 108

Στον δρόμο
Το Peugeot 108 εφοδιάζεται με τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 VTi 72hp, τεχνολογίας Euro 6.3, που είναι και πιο οικονομικός στη χρήση από ποτέ.

Ο κινητήρας αυτός είναι ιδιαίτερα αποδοτικός χάρη στο χαμηλό βάρος και τις συμπαγείς διαστάσεις του και εξασφαλίζει στο 108 χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Συνδυάζεται δε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Οδηγώντας από την πρώτη στιγμή σχεδόν, το Peugeot 108 σας δείχνει πόσο εύκολο είναι να το χρησιμοποιήσετε. Το ελαφρύ του βάρος (μόλις 840 κιλά), το ηλεκτρικό τιμόνι και η απόδοση του κιβωτίου ταχυτήτων  συμβάλλουν σε αυτή την άμεση αίσθηση. Από την πρώτη στροφή το 108 εμπνέει εμπιστοσύνη από την καλή οδική συμπεριφορά σε όλες τις περιστάσεις. Τέλος, οι δυναμικές ιδιότητες του Peugeot 108 κάνουν τον οδηγό του να χαμογελά: τιμόνι με σωστή απόκριση, σταθερό φρενάρισμα σε ευθεία γραμμή και σε στροφή, ηλεκτρικό τιμόνι που είναι ελαφρύ στην πόλη και ενημερωτικό για τον ανοιχτό δρόμο, στοιχεία που σε γεμίζουν με αυτοπεποίθηση.

Τιμή
Οι τιμές του Peugeot 108 για την έκδοση Access με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων αρχίζει από τις 10.290 ευρώ, με χρήση του προγράμματος Summer Sales.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ