Αυτοκινηση

Nέο Hyundai i10: Χαρακτηριστικό δείγμα της φιλοσοφίας «Go Big»

Νέος δυναμικός σχεδιασμός, μεγάλοι χώροι, ολοκληρωμένο πακέτο συνδεσιμότητας καθώς και προηγμένα συστήματα ασφαλείας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 745
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νέο Hyundai i10

Το νέο Hyundai i10 αναβαθμίζει τους χώρους των επιβατών σε κατηγορία B ενώ προσφέρει ολοκληρωμένο πακέτο συνδεσιμότητας και ασφάλειας Smart Sense.

Αναμφισβήτητα, από την πρώτη του εμφάνιση το 2008 το i10 αποτελεί ένα επιτυχημένο μοντέλο για τη Hyundai στην Ευρώπη. Όπως και η προηγούμενη γενιά του μοντέλου έτσι και το ολοκαίνουργιο i10 σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη. Η εξωτερική του σχεδίαση αναδεικνύει το νεανικό του χαρακτήρα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα εξαιρετική άνεση, ώστε να υποστηρίζει όλους τους χρήστες στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Σε συνδυασμό με ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα ασφαλείας που προσφέρονται στην κατηγορία του, αξίζει να αναφέρουμε την παρουσία των 12 στάνταρ συστημάτων ασφαλείας, όπως και τη στάνταρ υπηρεσία emergency call (e-call) για 1η φορά στην κατηγορία του!

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Το ολοκαίνουργιο Hyundai i10 είναι το πιο πρόσφατο δείγμα της φιλοσοφίας «Go Big» για να τονίσει με αυτό τον τρόπο η Hyundai την αίσθηση που οι πελάτες θα πάρουν από αυτό το αυτοκίνητο πόλης, που ίσως μοιάζει με ένα μικρό αυτοκίνητο, αλλά κάνει τη μεγάλη διαφορά. Ο σχεδιασμός του νέου  i10 είναι δυναμικός και μοντέρνος. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο i10 είναι πιο χαμηλό (2 εκ.) και με πιο πλατύ αμάξωμα (2 εκ.), κάτι που βελτιώνει τον χώρο στην καμπίνα. Αυτές οι βελτιώσεις πλαισιώνονται από της νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16” (προαιρετικός εξοπλισμός), με αποτέλεσμα μια ενεργητική και ευέλικτη εμφάνιση. Η πιο φαρδιά μπροστινή μάσκα του νέου i10 εκφράζει έναν σπορ χαρακτήρα ενσωματώνοντας τα στρογγυλά φώτα ημέρας LED που προσδίδουν μια εκλεπτυσμένη κυψελοειδή δομή. Χάρη δε στο μεγαλύτερο μεταξόνιο του, το νέο i10 είναι ένα 5θέσιο μοντέλο διαθέτοντας πλήρως ανασχεδιασμένο χώρο για τους επιβάτες.

Το εσωτερικό του νέου i10 είναι νεανικό, ενώ αυξημένη πρακτικότητα προσδίδει επίσης ένας επιπλέον ανοικτός χώρος αποθήκευσης πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου έχει διαθέσιμα 252 λίτρα για εκμετάλλευση και αποτελεί έναν από τους καλύτερους χώρους αποσκευών στην κατηγορία του, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει επιλογή διπλού δαπέδου για κρυφό αποθηκευτικό χώρο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και επώνυμα δίδυμα παιδικά καροτσάκια μπορούν να χωρέσουν στον αποθηκευτικό χώρο του Hyundai i10 χωρίς να διπλώσουν οι πλάτες των καθισμάτων. Παράλληλα, υπάρχουν δύο επίπεδα στο διαμέρισμα του χώρου αποσκευών και τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα διευκολύνουν επιπλέον τη χρηστικότητα.

Το νέο Hyundai i10

Διατίθεται σε 10 εξωτερικούς χρωματισμούς, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διχρωμίας οροφής, είτε σε μαύρο είτε σε κόκκινο χρώμα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ολοκαίνουργιο i10 διαθέτει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας και προηγμένης τεχνολογίας που προβάλλονται στην έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία A. Το Apple Car Play και το Android Auto είναι παρόντα, ενώ είναι διαθέσιμη ασύρματη φόρτιση. Επίσης, διαθέσιμη ως επιλογή για όλους τους νέους πελάτες του μοντέλου είναι η πλατφόρμα Connected Car. Με τη συνδεσιμότητα να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη σύγχρονη κινητικότητα, η πλήρως εξοπλισμένη τηλεματική της Bluelink της εταιρείας προσφέρει σημαντικά οφέλη στους οδηγούς, όσον αφορά στην ασφάλεια και τον έλεγχο, καθώς και τη συνδεσιμότητα μέσω μιας εφαρμογής.

Το νέο i10 διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα ασφάλειας στην κατηγορία του και είναι εξοπλισμένο με τα πιο εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Hyundai Smart Sense πληρώντας τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Σημειώνουμε το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), το σύστημα High Beam Assist (HBA) και τα Lane Keep Assist System (LKAS), τα Driver Attention Warning (DAW) και Intelligent Speed Limit Warning (ISLW), καθώς και την κάμερα οπισθοπορείας.

Το νέο Hyundai i10

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Το νέο Hyundai i10 εξοικονομεί περισσότερο καύσιμο χάρη στις νέες περιβαλλοντικά εξελιγμένες τεχνολογίες των κινητήρων και κιβωτίων του.

Μειώνει περίπου κατά 15% την κατανάλωση και τις εκπομπές καυσαερίων διαθέτοντας στάνταρ το νέο σύστημα ανάκτησης ενέργειας Energy Regeneration System που συλλέγει κινητική ενέργεια από το φρενάρισμα και την επαναξιοποιεί στις ηλεκτρικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, ξεκουράζοντας τον κινητήρα.

Το νέο i10 διατίθεται με δύο κινητήρες. Ένα 3-κύλινδρο MPi 1.0 με ισχύ 67 ίππων, ροπή 96 Nm, μικτή κατανάλωση καυσίμου στον κύκλο WLTP 5.1 λίτρα/100 χλμ. και τιμή ρύπων CO2 (WLTP) 116 γρ./χλμ., καθώς και ένα 4-κύλινδρο MPi 1.2 με ισχύ 84 ίππων, ροπή 118 Nm, μικτή κατανάλωση (WLTP) 5,3 λίτρα/100 χλμ. και CO2 (WLTP) 121 γρ./χλμ. Και οι δύο κινητήρες διατίθενται με δύο επιλογές μετάδοσης, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων και ένα αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) είναι ένα standard χαρακτηριστικό των κινητήρων, που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, των χαμηλότερων εκπομπών CO2 και της μεγαλύτερης απόδοσης. Οι τιμές του νέου Hyundai i10 αρχίζουν από 11.990 ευρώ.

Το νέο Hyundai i10

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ