Αυτοκινηση

Νέο Suzuki Ignis Hybrid: Υβριδικό και τετρακίνητο

Υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις, τόσο σε εντός όσο και εκτός δρόμου διαδρομές

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 745
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέο Suzuki Ignis Hybrid: Υβριδικό και τετρακίνητο!

Το νέο Suzuki Ignis Hybrid, διατηρώντας την πρωτιά του μοναδικού υβριδικού SUV αυτοκίνητου στην κατηγορία Α’, ανανεώνεται και εμφανισιακά.

Τα αυτοκίνητα πόλης είναι μία ξεχωριστή κατηγορία, με αποδέκτες οποιονδήποτε αναζητά μία ασφαλή κινητικότητα χωρίς ταυτόχρονα να θυσιάσει τίποτα από άνεση και απόλαυση. Είναι δε και το μεγάλο στοίχημα των κατασκευαστών ώστε να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που πρέπει να ενώσει παράδοξα «θέλω»... μεγάλοι χώροι, μικρό μέγεθος, επιδόσεις, αλλά και οικονομία και πάει λέγοντας... Η Suzuki, με τεράστια παράδοση στα αυτοκίνητα πόλης, γνωστά και ως κατηγορίας Α, με το λανσάρισμα του Ignis στο τέλος του 2016 έδειξε ότι ήρθε για να ξεχωρίσει. Και κάπως έτσι κατάφερε να διακριθεί στους 3 κορυφαίους φιναλίστ στα World Car awards στην κατηγορία World Urban Car 2017 και συνέχισε να κερδίζει τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τη Suzuki, το νέο Ignis συνδυάζει iconic style με ένα συμπαγές αμάξωμα και εξαιρετικές επιδόσεις. Είναι όμως ο παραπάνω συνδυασμός αρκετός για να του δώσει τη θέση της πιο ελκυστικής και πρακτικής πρότασης στην αγορά;
Αν βάλουμε στη σειρά τα ατού του, θα το διαπιστώσουμε: Made in Japan, πιο δυναμική εμφάνιση, νέος κινητήρας για ακόμα καλύτερες επιδόσεις με αναβαθμισμένη τεχνολογία Suzuki Hybrid σε κάθε έκδοση και εργονομία.

Νέο Suzuki Ignis Hybrid: Υβριδικό και τετρακίνητο!

Σχεδίαση
Το νέο Ignis, ενώ διατηρεί τη μινιμαλιστική αισθητική του, συγχρόνως κατορθώνει να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο εξαιτίας της δυναμικής του εικόνας. Η νέα μπροστινή μάσκα 5 ακτίνων και οι επανασχεδιασμένοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες σε ασημένια απόχρωση, ενισχύουν περαιτέρω το SUV χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ οι δυνατότητες εξατομίκευσης με ζωηρούς χρωματικούς συνδυασμούς ασημί (silver) ή οι μπλε (dark blue) που επενδύουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου στην κάτω κεντρική κονσόλα και στις λαβές των θυρών προσθέτουν μια ιδιαίτερη αίσθηση συμπληρώνοντας την κομψότητα και τη νεανική εμφάνιση που διαθέτει, τονίζοντας το urban στυλ με φουτουριστικές λεπτομέρειες και minimal οριζόντιες γραμμές που αναδεικνύουν την ευρυχωρία του μοντέλου. Τέλος, το νέο Suzuki Ignis Hybrid διατηρεί την πρωτιά του ως το αυτοκίνητο που διαθέτει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (267 λίτρα) στην κατηγορία του.

Νέο Suzuki Ignis Hybrid: Υβριδικό και τετρακίνητο!


Στον δρόμο
Ένας νέος κινητήρας βενζίνης 1.2 Dualjet απόδοσης 83 ίππων, σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα Suzuki Hybrid με σημαντικά αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας ιόντων λιθίου 10Αh, προσφέρει βελτιωμένη απόδοση καυσίμου ενώ πλέον διατίθεται και με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

To υβριδικό σύστημα Suzuki Hybrid μετατρέπει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση σε ηλεκτρική ενέργεια που φορτίζει την μπαταρία ιόντων λιθίου και χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη οικονομία καυσίμου. 

Πρόκειται για το βέλτιστο υβριδικό σύστημα για μικρά αυτοκίνητα, σχεδιασμένο να προσφέρει όχι μόνο οικονομία στην κατανάλωση των καυσίμων, αλλά επιπλέον εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη κατανομή βάρους.

Ας δούμε όμως και κάτι ξεχωριστό, όσο και ενδιαφέρον για τον μελλοντικό αγοραστή του Suzuki Ignis Hybrid. Τη συνύπαρξη τετρακίνησης με την υβριδική τεχνολογία! Το σύστημα τετρακίνησης All Grip Auto που διαθέτει το νέο Ignis βελτιστοποιεί την πρόσφυση του αυτοκινήτου σε κάθε τύπο οδοστρώματος. Με τη χρήση ενός συνεκτικού συμπλέκτη, το σύστημα κατανέμει αυτόματα τη ροπή στους πίσω τροχούς, όταν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους μπροστινούς.
 
Το σύστημα τετρακίνησης All Grip Auto διαθέτει επίσης τη λειτουργία Grip Control,
που εξασφαλίζει την ομαλή εκκίνηση σε ολισθηρά οδοστρώματα με χιόνι ή λάσπη. 
Αποτελώντας δε μία από τις πιο ασφαλείς προτάσεις στην κατηγορία του, το νέο Ignis διαθέτει μια σειρά από συστήματα ασφάλειας τόσο των επιβατών όσο και των πεζών.
Η τιμή του προσθιοκίνητου υβριδικού Ignis αρχίζει από τα 12.830 ευρώ, ενώ εκείνη του τετρακίνητου από 14.552 ευρώ. 

Νέο Suzuki Ignis Hybrid: Υβριδικό και τετρακίνητο!

Extra*

Δωρεάν Καλοκαιρινός Έλεγχος Suzuki 
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό. Η Suzuki μας προτρέπει να διατηρήσουμε το safe mode και να μπούμε δυναμικά στο excitement mode. Με τα νέα δεδομένα η  Suzuki για ακόμα μια φορά βρίσκεται δίπλα σε κάθε οδηγό που έχει επιλέξει τα αυτοκίνητά της με τον Δωρεάν Καλοκαιρινό Έλεγχο Suzuki που θα βρίσκεται σε ισχύ έως 31/7/2020. Πρόκειται για τεχνικό έλεγχο 12 σημείων που προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους κατόχους αυτοκινήτων Suzuki ανεξαρτήτως μοντέλου ή ηλικίας αυτού και πραγματοποιείται στα μέλη του Επισήμου Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Suzuki. Αναλυτικότερα με τον Δωρεάν καλοκαιρινό έλεγχο προσφέρονται τα εξής:

  • Προσφορά έκπτωσης έως 30% σε ανταλλακτικά service ή επισκευών. 
  • Απολύμανση και καθαρισμός του συστήματος A/C και αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας σε προνομιακή τιμή 
  • AfterSales προγράμματα Drive ’n Smile της Suzuki, που παρέχουν: 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια, υπηρεσίες υπενθύμισης και online ραντεβού για service, και πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα mySuzuki.
  • Μέτρα προφύλαξης έναντι του COVID-19 που διασφαλίζουν τόσο την υγεία των πελατών της όσο και των εργαζομένων της, ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ