Αυτοκινηση

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο urban SUV Toyota Yaris Cross

Ένα αυθεντικό SUV που συνδυάζει την τεχνογνωσία μικρών αυτοκινήτων της Toyota και την πλούσια κληρονομιά SUV

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νέο urban SUV Toyota Yaris Cross

Δείτε το νέο SUV Toyota Yaris Cross που παρουσιάστηκε διαδικτυακά παγκοσμίως

Τι είναι
Ένα αυθεντικό SUV που συνδυάζει την τεχνογνωσία μικρών αυτοκινήτων της Toyota και την πλούσια κληρονομιά SUV. Το δεύτερο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B της Toyota, προσφέροντας ξεχωριστό σχεδιασμό και δυναμική απόδοση. Διαθέτει υπερυψωμένη απόσταση από το έδαφος, έξυπνη τετρακίνηση και υβριδική τεχνολογία 4ης γενιάς της Toyota. Σχεδιασμένο για την Ευρώπη, το Yaris Cross θα παραχθεί στη Γαλλία με ετήσιο όγκο που ξεπερνά τις 150.000 μονάδες.

Το νέο urban SUV Toyota Yaris Cross

Γνωριμία
Το νέο Yaris Cross βασίζεται στην ισχυρή κληρονομιά της Toyota με προηγμένη υβριδική τεχνολογία, σχεδιασμό μικρών αυτοκινήτων και μηχανική SUV. Η παγκόσμια ηγετική θέση της Toyota στην τεχνολογία υβριδικών οχημάτων περιλαμβάνει την πρώτη χρήση ενός υβριδικού συστήματος σε ένα αυτοκίνητο κατηγορίας Β με το αυθεντικό Yaris Hybrid το 2012.

Η εμπειρία που έχει αποκτήσει διασφαλίζει ότι ο νέος υβριδικός κινητήρας τέταρτης γενιάς του Yaris Cross προσφέρει εξαιρετική απόδοση και απόδοση.

Ως μέλος της οικογένειας Yaris, το Yaris Cross είναι κατασκευασμένο στη νέα πλατφόρμα συμπαγών αυτοκινήτων GA-B της Toyota. Μοιράζεται επίσης το σχεδιασμό «μεγάλου-μικρού» σχεδιασμού και συσκευασίας που χαρακτήρισε το αυθεντικό Yaris και παρουσιάζει ένα ευρύχωρο εσωτερικό σε μικρές εξωτερικές διαστάσεις.

Το νέο urban SUV Toyota Yaris Cross

Το Yaris Cross είναι επίσης ένα γνήσιο SUV, που επωφελείται από την εμπειρία της Toyota στη δημιουργία της ιδέας του ψυχαγωγικού SUV πριν από 25 χρόνια με το RAV4 - σήμερα το SUV με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο - και πιο πρόσφατα στην παραγωγή του κομψού και εξαιρετικά αποδοτικού C-HR.

Το αυξημένο ύψος οδήγησης και η διαθεσιμότητα της ευφυούς τετρακίνησης AWD-i ενισχύουν τα αυθεντικά διαπιστευτήρια SUV.

Σχεδιασμός
Με το Yaris Cross, η Toyota έχει δημιουργήσει ένα αυθεντικό SUV σε μικρότερη κλίμακα, προσφέροντας στους πελάτες την υψηλότερη θέση οδήγησης, πρακτικότητα και εσωτερική ευρυχωρία, που επιθυμούν σε ένα αυτοκίνητο με συμπαγείς διαστάσεις που το καθιστούν κατάλληλο για αστική οδήγηση.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τις κλασικές ιδιότητες των SUV, με υψηλότερο αμάξωμα και μεγαλύτερους τροχούς / ελαστικά που επικοινωνούν αντοχή και σκοπό.

Το νέο urban SUV Toyota Yaris Cross

Αισθητικά διατηρείται το ισχυρό DNA της σειράς SUV της Toyota, αλλά ταυτόχρονα δώθηκε στο Yaris Cross μια δική του ταυτότητα. Ο συνδυασμός των οριζόντιων πίσω οπίσθιων φανών και της πίσω οθόνης δείχνει ξεκάθαρα την οικογενειακή ταυτότητα με το Yaris, αλλά η ευρύτερη και πιο τετράγωνη πίσω πόρτα υποδηλώνει τη μεγαλύτερη ευελιξία του χώρου αποσκευών για καθημερινή χρήση. > Το Yaris Cross έχει το ίδιο μεταξόνιο 2.560 mm με το νέο Yaris hatchback, αλλά έχει συνολικό μήκος 240 mm, με προσθήκη 60 mm στον εμπρός πρόβολο και 180 mm στο πίσω μέρος, εξασφαλίζοντας περισσότερο εσωτερικό χώρο.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 30 mm υψηλότερη και το όχημα είναι ψηλότερο και ευρύτερο συνολικά - κατά 90 και 20 mm αντίστοιχα.

Το Yaris Cross είναι εξίσου ευρύχωρο και πρακτικό. Με όλα τα καθίσματα και την εταζέρα στη θέση της, παρέχει μεγάλο όγκο φόρτωσης. Ωστόσο, εάν απαιτείται περισσότερη χωρητικότητα, υπάρχει ένα πτυσσόμενο σύστημα πίσω καθίσματος 40:20:40 για εξισορρόπηση του χώρου των επιβατών με τις ανάγκες φορτίου.

Κινητήρας / Μετάδοση
Τα Yaris και Yaris Cross είναι τα πρώτα μοντέλα που χρησιμοποιούν το τελευταίο υβριδικό σύστημα 1.5 της Toyota, που αναπτύχθηκε απευθείας από τους μεγαλύτερους κινητήρες 2.0 και 2.5 λίτρων που χρησιμοποιήθηκαν από πρόσφατα νέα μοντέλα όπως τα Corolla, C-HR, RAV4 και Camry.

Αυτό διαθέτει έναν νέο, βενζινοκινητήρα 3-κυλίνδρων Atkinson 1,5-λίτρων, σχεδιασμένο με ακρίβεια για μείωση των τριβών και μηχανικές απώλειες και βελτιστοποίηση της ταχύτητας καύσης.

Το νέο υβριδικό σύστημα έχει μέγιστη απόδοση 116 DIN hp. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην παροχή ισχύος, καθιστώντας το σύστημα πολύ ευαίσθητο στην οδήγηση. Όσον αφορά την απόδοση των εκπομπών ρύπων, το μοντέλο με εμπρός κίνηση ξεκινά από κάτω από 90 γρ/χλμ CO2 και η έκδοση AWD-i από κάτω από 100 γρ/χλμ CO2.

Το νέο urban SUV Toyota Yaris Cross

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ορίζει το νέο Yaris Cross ως αυθεντικό SUV είναι η διαθεσιμότητα ενός έξυπνου συστήματος τετρακίνησης - ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία του για ένα υβριδικό μοντέλο.

Το AWD-i παρέχει επιπλέον σταθερότητα και πρόσφυση στην καθημερινή οδήγηση, σε κακές συνθήκες και σε χαμηλές επιφάνειες. Ένα ηλεκτρικό σύστημα, είναι πιο συμπαγές και ζυγίζει λιγότερο από τις μηχανικές μονάδες AWD, βοηθώντας το Yaris Cross Hybrid AWD-i να επιτύχει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 από οποιονδήποτε από τους ανταγωνιστές B-SUV σε όλους τους τροχούς.

Το νέο urban SUV Toyota Yaris Cross

Tips
Το Yaris Cross επωφελείται από την τέταρτης γενιάς υβριδική τεχνολογία της Toyota. Η Toyota πρωτοστάτησε επιτυχώς στη χρήση πλήρους υβριδικής τεχνολογίας σε αυτοκίνητα κατηγορίας Β με την εισαγωγή του πρώτου Yaris Hybrid hatchback το 2012. Έκτοτε, πάνω από μισό εκατομμύριο έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, καθιστώντας το ένα ισχυρό εργαλείο για την ευαισθητοποίηση του κοινού και εκτίμηση της τεχνολογίας.

Η πρεμιέρα του ιδιαίτερα αυτού σημαντικού μοντέλου για την Toyota έγινε σήμερα σε παγκόσμια διαδικτυακή παρουσίαση, μια και το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αναβλήθηκε, ενώ πλέον δεν πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις παρουσιάσεων νέων μοντέλων λόγω της πανδημίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ