Visual Browsing
Nissan Leaf: Το πιο προηγμένο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Nissan Leaf: Το πιο προηγμένο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

H τεχνολογία ProPilot κάνει θαύματα
Το νέο Nissan Leaf ξεχωρίζει μεταξύ των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής.

Τι είναι

> Με το νέο  Nissan Leaf, το πιο εξελιγμένο αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος (EV) στην Ευρώπη, η Nissan δίνει σάρκα και οστά στο όραμα της για την ευφυή κινητικότητα.

 > Το Nissan Leaf προσεγγίζει τον υποψήφιο αγοραστή με την λογική της ήπιας προσαρμογής, δηλαδή τον εισάγει σε έναν εντελώς νέο κόσμο, σε ένα απόλυτα μελλοντικό τοπίο στην αυτοκίνηση. Και το κάνει αυτό μέσα από προσεκτικά όσο και προσιτά βήματα.

Γνωριμία

Σχετικα
Ξεκινά το πρόγραμμα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων
Ξεκινά το πρόγραμμα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

> Κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και έμφορτο ευφυούς τεχνολογίας, είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας στην Ευρώπη που καλείται να «αγκαλιάσει» τα πρώιμα βήματα της προηγμένης υποστήριξης του οδηγού.

> Συνοπτικά, το νέο Nissan Leaf έχει μεγαλύτερη αυτονομία που φτάνει τα 378 χλμ με μία μόνο φόρτιση, σκοπεύοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις των νέων αγοραστών, με μια πιο κομψή εμφάνιση τόσο μέσα, όσο και από  έξω.

> Το  εσωτερικό του νέου Nissan Leaf, προσφέρει εκλεπτυσμένη εμφάνιση και αίσθηση. Χάρη στα υλικά υψηλότερης ποιότητας με τέλεια εφαρμογή και φινίρισμα.

Σχετικα
Renault: Απώλειες 7,292 δισ. ευρώ λόγω κορωνοϊού
Renault: Απώλειες 7,292 δισ. ευρώ λόγω κορωνοϊού

> Η οθόνη TFT 7 έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες όπως είναι  η τεχνολογία Safety Shield,  και  τα συστήματα  Apple CarPlay και Android Auto έχουν προστεθεί στο σύστημα ψυχαγωγίας, στις εκδόσεις με το σύστημα πλοήγησης.

> Πλην όλων των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας, να επισημάνουμε και το Nissan Intelligent Integration.

Nissan Intelligent Integration

> Η σύνδεση της ισχύος της μπαταρίας του αυτοκινήτου με τις κοινωνικές υποδομές, ανήκει στο πρωτοποριακό όραμα της Nissan για τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων δεν σταματά στην τροφοδοσία του νέου Leaf. Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου μπορούν  να χρησιμοποιηθούν και ως κινητές συσκευές ενέργειας.

> Η τεχνολογία οχήματος-πλέγματος (V2G) συνδυάζει την αμφίδρομη φόρτιση επιτρέποντας την πλήρη ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων στο ηλεκτρικό δίκτυο. Συμβάλλει στη βελτίωση της ικανότητας χειρισμού μη προγραμματιζόμενων ροών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθιστώντας τις ανανεώσιμες πηγές ευρύτερα ολοκληρωμένες και προσιτές.

> Οι ιδιοκτήτες του νέου Nissan Leaf θα επωφεληθούν επίσης από ένα νέο interface με μια εφαρμογή για smartphones, που τους επιτρέπει να  παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης του οχήματός τους, να βρουν τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης και να προθερμαίνουν ή να ψύχουν το αυτοκίνητο στην ιδανική θερμοκρασία, πριν καν το οδηγήσουν !

Κινητήρας / Μετάδοση

> Στο επίκεντρο του Nissan Intelligent Power, στο νέο Nissan Leaf, βρίσκεται  το e-powertrain, το ηλεκτρονικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης κίνησης,  το οποίο προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, αυξημένη ροπή και ισχύ, με περισσότερο δυναμικές επιδόσεις. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης συμπληρώνει  η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τεχνολογίας, η οποία παρέχει αυξημένη ισχύ, όπως και ικανότητα αποθήκευσης της ενέργειας.

> Μαζί με την ενισχυμένη ενεργειακή απόδοση, το νέο e-powertrain προσφέρει μια εκπληκτική, γραμμική οδηγική απόδοση ισχύος 110 kW. Η ροπή έχει αυξηθεί στα 320 Nm, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιτάχυνσης.

> Έτσι, η ακτίνα οδήγησης του νέου Nissan Leaf έχει αυξηθεί σε 378 χλμ (Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης-WLTP) με μία μόνο φόρτιση.

> Το νέο Nissan Leaf διαθέτει τρεις κύριες νέες ευφυείς τεχνολογίες οδήγησης. Η πρώτη ακούει στο όνομα ProPILOT, που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια  οδήγησης σε μια λωρίδα κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο, και η δεύτερη είναι το  ProPILOT Park, που θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων σχετικά με τη στάθμευση.

> Η συγκεκριμένη τεχνολογία, εφόσον ενεργοποιηθεί, αναλαμβάνει τον έλεγχο του συνόλου του συστήματος διεύθυνσης, επιτάχυνσης, πέδησης και επιλογής ταχυτήτων, για αυτόματη καθοδήγηση του αυτοκινήτου στο σημείο στάθμευσης.  Κατά συνέπεια, εξαλείφει το άγχος του οδηγού κατά τη στάθμευση προσφέροντας ασφάλεια και ακρίβεια κατά τη διαδικασία.

> Η τρίτη τεχνολογία, το e-Pedal, είναι κάτι επαναστατικό που αλλάζει τον τρόπο που οδηγούμε. Επιτρέπει στους οδηγούς να εκκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματήσουν απλά ρυθμίζοντας το πάτημα στο πεντάλ γκαζιού.

Tips

> Το Nissan Leaf ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που μπήκε σε μαζική παραγωγή το 2010 και έθεσε νέα δεδομένα όχι μόνο στην θεματική κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά άλλαξε και τα δεδομένα της αγοράς!

> Αυτό επετεύχθη με το να δημιουργήσει η Nissan ένα «κανονικό» αυτοκίνητο στην όψη, την λειτουργικότητα και την σύγχρονη τεχνολογία, όντας ταυτόχρονα με μία εντελώς νέα φιλοσοφία στον τομέα της ενέργειας.

> Ως επιβεβαίωση της κορυφαίας επένδυσης της Nissan στην καινοτομία, το 100% ηλεκτροκίνητο  Nissan Leaf, απέσπασε το βραβείο CES (Consumer Electronics Show), Best of Innovation, για τις τεχνολογίες ευφυΐας και αυτόνομης οδήγησης, και Τιμητικό Βραβείο CES για την τεχνολογία που προωθεί  την προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο.

> Το σλόγκαν της Nissan που χαρακτηρίζει το νέο Leaf είναι: «Μεταβείτε σε ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο,  αποχαιρετήστε τη βενζίνη και κερδίστε από την οικονομία χρήσης και την χαμηλού κόστους  συντήρηση του νέου Nissan LEAF. Μεγιστοποιείστε τα οφέλη στις μετακινήσεις σας, με  ένα πραγματικά ευρύχωρο οικογενειακό αυτοκίνητο».

Κοστίζει

Η τιμή εκκίνησης του νέου Nissan Leaf αρχίζει από 33.990 ευρώ

Info

> Πληροφορίες για το νέο Nissan Leaf στο: https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/leaf.html

 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5