Αυτοκινηση

Να γιατί το νέο Nissan Juke παραμένει ξεχωριστό

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το δεύτερης γενιάς Coupe Crossover που άνοιξε την αγορά στην κατηγορία B SUV

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Το νέο Juke είναι το νέο Coupe Crossover της Nissan και πλέον διαθέτει αυτόματο/ σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.

Τι είναι

> Το νέο Coupe Crossover της Nissan που επανασυστήνεται μετά από εννέα χρόνια

> Είναι το πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο της Nissan

> Διατίθεται με έναν μικρό turbo βενζινοκινητήρα που είναι συμπαγής, ελαφρύς, αποδοτικός  και οικονομικός.

> Για πρώτη φορά, το Juke  είναι διαθέσιμο με την επιλογή ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων, με paddle shifters ή με πλήρη αυτόματη λειτουργία.

auto_4.jpg

Γνωριμία

> Το ολοκαίνουργιο Juke έχει μεγαλώσει, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την αίσθηση της οδηγικής διασκέδασης, με μια σύγχρονη εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση που θα θέσει και πάλι ένα νέο πρότυπο στην κατηγορία  B-crossover. > Συνδυάζει το στυλ ενός coupe με το αμάξωμα ενός crossover. Αυτό προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό, καθιστώντας το μοντέλο ιδανικό τόσο για το αστικό περιβάλλον, όσο και έξω από αυτό.

> Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα  ολοκαίνουργιο μοντέλο, το τελευταίο Juke διατηρεί τα εμβληματικά  χαρακτηριστικά σχεδίασης, συμπεριλαμβανομένων των οβάλ προβολέων, διασφαλίζοντας  έτσι τη στιγμιαία αναγνώρισή του.   

> Οι ζάντες 19 ιντσών δίνουν μια επιβλητική και αθλητική όψη στο νέο JUKE, ενώ η ο σχεδιασμός της «αιωρούμενης»  οροφής σε συνδυασμό με τις έντονες πλευρικές λεπτομέρειες, προσθέτουν ένα νέο χαρακτηριστικό στην εμφάνιση του μοντέλου.

> Μπορεί κάποιος να επιλέξει από μια σειρά από 11 χρώματα του αμαξώματος σε συνδυασμό με 3 «αντίθετα» χρώματα οροφής

> Νέο είναι  και το εσωτερικό του  Juke, με περισσότερο στυλ, περισσότερο χώρο, αναβαθμισμένη  ποιότητα και τεχνολογία.

auto_2.jpg

> Παράλληλα είναι πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, με τον χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών να έχει αυξηθεί κατά 5,8 εκατοστά, για τα κεφάλια αντίστοιχα κατά 1,1 εκατοστά, όπως και ο χώρος αποσκευών των  422 λίτρων, που πλέον  προσφέρει 20% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο από το απερχόμενο μοντέλο.

auto_3.jpg

auto_5.jpg

> Είναι εξοπλισμένο με πλήθος προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδήγησης και επιλογών ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, κάνοντας την  κάθε διαδρομή ασφαλέστερη, απλούστερη και πιο ευχάριστη.

Μηχανικά-Τεχνολογία

> Το νέο Nissan Juke κινεί  ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας που σύμφωνα με την μάρκα είναι οικονομικός και συνάμα αποδοτικός.

> Το σύνολο του  1.0 λίτρου  είναι συμπαγές και ελαφρύ και διαθέτει ένα υπερσυμπιεστή, αποδίδει  117 ίππους και 180Nm ροπής  (200Nm με λειτουργία over boost).

auto_1.jpg

> Συνοδεύεται με στάνταρ  χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DCT), με paddle shifts.

> Σχεδιασμένο για χρήση σε αυτοκινητόδρομους και σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, το ProPILOT (που προσφέρει ηλεκτρονική υποβοήθηση στο τιμόνι, την επιτάχυνση και την πέδηση) επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα, ούτως ώστε ο οδηγός να διατηρεί την σωστή απόσταση και ταχύτητα και με το αυτοκίνητο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας

auto_6.jpg

> Η τελευταία έκδοση του συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας NissanConnect επιτρέπει στους επιβάτες του νέου Jukε  να χρησιμοποιούν το Apple CarPlay ή το Android Auto για να αντικατοπτρίζουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές smartphone, στην ενσωματωμένη οθόνη αφής 8 ιντσών.

Κοστίζει

> Το νέο Juke ξεκινά από τις 17.900€  και βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα.

Info
> Πληροφορίες για το νέο Nissan Juke εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ