Αυτοκινηση

Πάνω από 200 χιλιάδες οι προπαραγγελίες για το Tesla Cybertruck ημιφορτηγό

Όταν πας να μαζέψεις ελιές με τον Έλον Μασκ και νοιώθεις σαν τον Mad Max

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tesla_cybertruck_1.jpg
© Tesla

H Tesla του Έλον Μασκ ανακοίνωσε το νέο φουτουριστικό ημιφορτηγό Cybertruck και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν ήδη τις 200 χιλιάδες.

Πριν τέσσερις μέρες είχαμε την επίσημη παρουσίαση στο Hawthorne της Καλιφόρνια του νέου ηλεκτρικού ημιφορτηγού της Tesla με όνομα Cybertruck. Από τη στιγμή που παρουσίασαν στη σκηνή το Cybertruck, αρκετοί δεν πίστευαν πώς αυτό το εξελιγμένο μοντέλο και κατασκευή – φουτουριστικό κομμάτι τέχνης για αρκετούς, μεταλλικός τενεκές για κάποιους άλλους – θα είναι το επόμενο ημιφορτηγό νέας γενιάς.

tesla_cybertruck_2.jpg
© Tesla


Μέχρι που τα φώτα στράφηκαν στον ίδιο τον Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla, που με μία κίνηση έσπασε το «αλεξίσφαιρο Tesla Armor Glass» τζάμι του Cybertruck, πετώντας πάνω του μία μικρή μεταλλική σφαίρα.

tesla_cybertruck_3.jpg
© Tesla


Αυτό το γεγονός επισκίασε τα πάντα και η Tesla βρέθηκε προσωρινά σε δύσκολη θέση. Δεν είναι και λίγο να σπάει το «άθραυστο» τζάμι κατά την επίσημη παρουσίαση. Καταστροφικό. Μόνο καταστροφικό όμως δεν αποδείχτηκε. Οι προπαραγγελίες μέχρι σήμερα ξεπερνάνε τις 200 χιλιάδες, «χωρίς καμία διαφήμιση και πληρωμένες καταχωρήσεις» όπως λέει ο ίδιος ο Έλον Μασκ. Το νούμερο εντυπωσιάζει και ξαφνιάζει. Βέβαια, υπάρχει και ένα τρικ, για να προπαραγγείλεις το Cybertruck δεν χρειάζεσαι πάνω από 100 δολάρια. Σου δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρώσεις την παραγγελία σου στα τέλη του 2021 που θα βγει στην παραγωγή και θα κοστίζει 39,900 δολάρια (μονός κινητήρας RWD), 49,900 δολάρια (διπλός κινητήρας AWD) και 69,900 δολάρια (τριπλός κινητήρας AWD), συν 7,000 δολάρια αν το θέλεις full self-driving. Αν στο τέλος το μετανιώσεις, μπορείς να πάρεις πίσω τα 100 δολάρια που έδωσες για την προπαραγγελία.

tesla_cybertruck_4.jpg
© Tesla


Εξωτερικά, το Cybertruck είναι κατασκευασμένο από το ίδιο ανοξείδωτο ατσάλι ενός διαστημικού πυραύλου Starship της εταιρίας SpaceX του Έλον Μασκ. Τουλάχιστον εδώ, μία βαριοπούλα που έπεσε βάρεσε εξωτερικά το Cybertuck δεν του άφησε γρατζουνιά. Μέχρι που ήρθε το θρυμματισμένο τζάμι…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ