Αυτοκινηση

Το Volvo XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric έρχεται

Μαζί του και οι μεγαλόπνοες δράσεις για την κλιματική αλλαγή!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 723
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
volvo_1.jpg

Το υβριδικό Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric συνδυάζει έναν αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης κι έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρία.

Η ανακοίνωση της Volvo για τη μείωση ως το 2025 κατά 40% του αποτυπώματος CO2 ανά αυτοκίνητό της και ότι ως το 2040 η Volvo Cars θα είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία, έχει και απτό παράδειγμα ενεργειών.

volvo_4.jpg

Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται και το υβριδικό Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric, ένα μοντέλο που συνδυάζει με ευφυή τρόπο έναν αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.5 κι έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρία. 

volvo_3.jpg

Με το XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric, μπορείτε να μετακινείστε σε καθημερινή βάση βιώσιμα και οικονομικά, χωρίς κατανάλωση καυσίμου και χωρίς εκπομπές καυσαερίων. Και όταν επιθυμείτε να απολαύσετε την οδήγηση στο μέγιστο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες του πανίσχυρου συστήματος κίνησης που αποδίδει 262 ίππους και 425 Nm, για δυναμικές επιδόσεις. 

Το XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric φορτίζει με σύνδεση σε μια κατάλληλη οικιακή πρίζα, στην εργασία σας, σε έναν σταθμό φόρτισης, αλλά και κατά την οδήγηση με ανάκτηση ενέργειας στο φρενάρισμα. Η εμβέλειά του μόνο με ηλεκτροκίνηση μπορεί να φθάσει έως και τα 46 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινών μετακινήσεων, χωρίς μία σταγόνα καυσίμου.

volvo_2.jpg

Το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι δεν μένετε ποτέ χωρίς ενέργεια, μιας και η μπαταρία φορτίζεται και κατά τη διάρκεια της οδήγησης, κάθε φορά που αφήνετε το πεντάλ του γκαζιού ή πιέζετε το πεντάλ του φρένου. Σε κάθε περίπτωση, χάρη στο συνδυασμό δύο πηγών ενέργειας, η αυτονομία είναι εξαιρετική.

Παράλληλα, ανάλογα με την επιθυμία σας, μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα οδήγησης (Drive Mode) που ταιριάζει κάθε φορά στη διάθεσή σας και στη διαδρομή που κινείστε. Το Plug-in Υβριδικό μάς δίνει αυτή την επιλογή με την απλή πίεση ενός πλήκτρου, επιλέγοντας μεταξύ Pure mode, Hybrid mode και Power mode.  

volvo_20.jpg

Οι δράσεις
Στοχεύοντας στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων της έως και 40% ανά όχημα μεταξύ του 2018 και του 2025, η Volvo Cars παρουσίασε ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόκειται για το πρώτο, ξεκάθαρο βήμα προς την υλοποίηση της φιλοδοξίας της Volvo Cars να γίνει μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040. Το σχέδιο εμπεριέχει συγκεκριμένες δράσεις και εναρμονίζεται με την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, το 2015, που επιδιώκει να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Ωστόσο, οι φιλοδοξίες της Volvo Cars για το 2040 δεν περιορίζονται στην καθολική αντιμετώπιση του ζητήματος των εκπομπών καυσαερίων στα οχήματά της μέσω της ηλεκτροκίνησης – ακόμη ένα πεδίο στο οποίο η εταιρεία πρωτοπορεί. Η Volvo Cars θα μειώσει δραστικά τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο των μονάδων παραγωγής, στις ευρύτερες υπηρεσίες της και στην αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ θα διευρύνει την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών.

volvo_5.jpg

Παράλληλα, άλλοι βραχυπρόθεσμοι στόχοι περιλαμβάνουν: Έως το 2025 μείωση κατά 25% των εκπομπών CO2 που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, έως το 2025 το 25% των πλαστικών στα νέα αυτοκίνητα της Volvo θα προέρχονται από ανακυκλωμένο υλικό και μείωση κατά 25% των εκπομπών άνθρακα που προκύπτουν από τη συνολική δραστηριότητα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγικών της δραστηριοτήτων και του εφοδιασμού.

Τιμές
Το υβριδικό Volvo XC40 T5 διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, ενώ οι τιμές για την απόκτηση του υβριδικού XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric 262hp Auto Momentum αρχίζουν από €51.504.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ