Αυτοκινηση

Νέο Skoda Kamiq, νέο αίμα στα compact SUV

Εκφραστικό design, compact διαστάσεις και αυξημένη απόσταση από το έδαφος

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 723
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-skoda-g-.jpg

Το πρώτο compact SUV στην γκάμα της Skoda διακρίνεται από εκφραστικό design, compact διαστάσεις και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ενώ προσφέρει εξαιρετική περιμετρική ορατότητα σε οδηγό και επιβάτες.

Το Kamiq είναι το τρίτο μοντέλο που πρόσθεσε η Skoda στο χαρτοφυλάκιο των SUV της. Με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, τα υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης και ενημέρωσης, το γενναιόδωρο χώρο και τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά Simply Clever, το νέο Kamiq ικανοποιεί εξίσου τις ανάγκες τόσο των οικογενειακών όσο και των προσανατολισμένων προς ένα νεανικό τρόπο ζωής πελατών της. 

Design

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι δυναμικές λεπτομέρειες και οι μεγάλοι τροχοί των 16 έως 18 ιντσών προσδίδουν στο Skoda Kamiq μια επιβλητική εμφάνιση, ενώ είναι το δεύτερο Skoda που διαθέτει την καινούργια φιλοσοφία σχεδίασης του εσωτερικού, με επικεφαλής σχεδιασμού και σε αυτό το μοντέλο τον «δικό μας», Δημήτρη Δαρκούδη! Η ψηλότερα τοποθετημένη θέση των καθισμάτων και οι άνετοι χώροι του compact SUV κάνουν πιο εύκολη την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο και παρέχουν μια συνολικά πολύ καλή ορατότητα καθώς και ακόμα καλύτερη εργονομία. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση της ασύμμετρης (σε αναλογία 60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και κεντρικό υποβραχιόνιο. Επίσης, όπως άλλωστε κάθε μοντέλο της Skoda, προσφέρει ένα ευρύ σύνολο από έξυπνες –simply clever– λύσεις απέναντι στις μικρές καθημερινές προκλήσεις. 

av-skoda-1.jpg

Tech

Τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και στις επενδύσεις των εμπρός θυρών δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον, και το επίπεδο άνεσης μπορεί να αυξηθεί περισσότερο με το προαιρετικό Virtual Cockpit, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, καθώς και με το Climatronic, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, όπως και με τα θερμαινόμενα παρμπρίζ και τιμόνι. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Lane Assist (Υποβοήθηση Λωρίδας), Front Assist με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection (Εμπρός Υποβοήθηση με Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης στην πόλη και Προληπτική Προστασία Πεζών), καθώς και Multi-Collision Brake (Πέδηση Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων).
Στον τομέα των συστημάτων πολυμέσων και συνδεσιμότητας, και χάρη σε μία ενσωματωμένη eSIM, το Kamiq είναι πάντα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Πέρα από τις εντολές αφής ή με χειρονομίες, η πλοήγηση, η ψυχαγωγία και οι τηλεφωνικές υπηρεσίες μπορούν πλέον να λειτουργούν και με τη Laura Skoda Digital Assistant που μπορεί να κατανοεί προφορικό λόγο!

av-skoda-2.jpg

Μηχανικά

Το Kamiq διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης TSI με χωρητικότητα 1.0 ή 1.5 λίτρων, ο πρώτος απόδοσης 95 ή 116 PS, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 και 6 σχέσεων αντίστοιχα, ο δεύτερος 150 PS. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι ο γνωστός TDI 1.6 λίτρων, 116 PS. Τόσο ο πιο ισχυρός βενζινοκινητήρας όσο και ο πετρελαιοκινητήρας θα διατίθενται στην Ελλάδα αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Αργότερα, θα λανσαριστεί και ο 1.0 G-TEC των 90 PS, ο πρώτος κινητήρας που λειτουργεί με φιλικό προς το περιβάλλον φυσικό αέριο (CNG) σε SUV της Skoda, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6d-TEMP. Το Kamiq διαθέτει μια νέα ανάρτηση που εξασφαλίζει 39 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το Scala. Προαιρετικά είναι διαθέσιμο και με το Sport Chassis Control – μία κατά 10 χιλιοστά χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση που μπορεί να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά της μεταξύ Normal και Sport με τη χρήση του Driving Mode Select. Τέλος, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό XDS+ προσφέρεται στάνταρ και βελτιώνει την πρόσφυση των εμπρός κινητήριων τροχών. 

Τιμές

Οι τιμές του νέου Skoda Kamiq αρχίζουν από τις €15.900, για την έκδοση active 1.0 TSI 95ps.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ