Αυτοκινηση

Κάθε «G» και μία ιστορία!

Η G-Class, το δημοφιλές, κλασικό όχημα cross-country, γιορτάζει τα 40ά γενέθλιά του και το μουσείο της Mercedes Benz φιλοξενεί μια μεγάλη έκθεση με την ονομασία «G-Schichten» (G ιστορίες)

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 723
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_voice_-_heritage_-_anoigma.jpg

To δημοφιλές όχημα G-Clas γιορτάζει τα 40ά γενέθλιά του και το μουσείο της Mercedes Benz φιλοξενεί μια μεγάλη έκθεση προς τιμή του

Aπό την παγκόσμια πρεμιέρα του το 1979 η Mercedes-Benz G-Class έχει γράψει αμέτρητες ιστορίες μέσα σε 40 χρόνια με μια ασύγκριτη καριέρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από την αρχή είχε στόχο ποικίλες και διαφορετικές ομάδες χρηστών και δεν δυσκολεύτηκε διόλου είναι η αλήθεια για να μπει στις αγορές όλου του κόσμου έχοντας ένα εξαιρετικό εφόδιο: την απαράμιλλη τετρακίνηση που το καθιστά ικανό να κινείται σε κάθε έδαφος.

auto_voice_-_heritage_-_1.jpg

Ξεπερνά τα εμπόδια σε ανώμαλα εδάφη αβίαστα και «γλιστράει» με κομψότητα και χάρη κατά μήκος των εμπορικών δρόμων του κόσμου, προκαλώντας ματιές θαυμασμού. Αυτό καθιστά την G-Class τόσο μοναδική, που την έχει καταστήσει ως μία εικόνα της μάρκας. Είναι αυτονόητο ότι η Mercedes-Benz έχει διατηρήσει πάντα την έκδοση «G» στην κορυφή της τεχνολογίας.

Η ειδική έκθεση «G-Schichten» (G ιστορίες) στο Μουσείο Mercedes-Benz προγραμματίζεται να διαρκέσει έως τις 19 Απριλίου 2020.

auto_voice_-_heritage_-_2.jpg

Οι πρωταγωνιστές της έκθεσης είναι τα οχήματα από το 1979 μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών είναι το ιπτάμενο «flying» 240 GD που χρονολογείται από το 1979, πρωταγωνιστής μιας φωτογράφησης Τύπου που δείχνει το G να κάνει άλματα πάνω από έναν αμμόλοφο, το διασκευασμένο αυτοκίνητο του Πάπα «Popemobile» του 1980, η πιστή ανακατασκευή του νικητήριου αυτοκινήτου του Μαραθώνιου «Παρίσι - Ντακάρ» του 1983 με τους Jacky Ickx and Claude Brasseur και του τελευταίου cabriolet από το 2013!

auto_voice_-_heritage_-_3.jpg

Όλες οι ιστορίες που συνοδεύουν το κάθε μοντέλο είναι ενδιαφέρουσες, μοναδικές και εξίσου ποικίλες με το ίδιο το όχημα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ