Αυτοκινηση

Νέο Opel Corsa: σπορ, κομψό, οικονομικό

Παράδοση και εκδημοκρατισμός της ηλεκτροκίνησης!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 723
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-opel-corsa-m-g-.jpg

Ο Θωμάς Κ. Ευθυμίου γράφει για την έκτη γενιά Corsa και το νέο Opel Corsa.

Πιο σύγχρονη, δυναμική και αποδοτική από ποτέ, η έκτη γενιά Corsa είναι αναμφίβολα και η πιο πλήρης στην κατηγορία με τα μικρά αυτοκίνητα επόμενης γενιάς: Opel Corsa, Corsa-e 
και Corsa-e Rallye.

Σπορ, κομψό, οικονομικό. Με αυτή την τριάδα όρων μας συστήνεται το νέο Corsa, που έγινε πιο όμορφο, προσφέρει οδηγική απόλαυση και καθίσταται οικονομικό στην πράξη. Το Opel Corsa έγινε bestseller, αφού πάνω από 13,6 εκατομμύρια μονάδες έχουν κατασκευαστεί από το 1982 που το μοντέλο γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του. Το Corsa έγινε το μεταφορικό μέσο εκατομμυρίων ανθρώπων και τώρα τους παρέχει την ευκαιρία να οδηγούν με μηδενικούς ρύπους.

av-opel-corsa-2.jpg

Tech

Στο νέο Corsa, η Opel προσφέρει τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης γνωστά από ανώτερες κατηγορίες, ενώ κάνει ευρέως διαθέσιμο για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED matrix με αντιθαμβωτική δέσμη. Μεταξύ των άλλων καινοτομιών του Corsa είναι το Flank Guard με έλεγχο ραντάρ, η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, καθώς και όλη η σύγχρονη διαθέσιμη στην αυτοκίνηση ομπρέλα με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. 

Οδηγοί και επιβάτες του Corsa είναι συνδεδεμένοι και ψυχαγωγούνται με μία νέα γκάμα συστημάτων infotainment που περιλαμβάνει τα Multimedia Radio, Multimedia Navi 5 με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0” και το κορυφαίο σύστημα Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”, μέχρι το πλήρως ψηφιοποιημένο cockpit του Corsa-e. Επιπλέον, το Corsa προσφέρει προαιρετικά τη νέα υπηρεσία τηλεματικής «Opel Connect» με live πλοήγηση, άμεση σύνδεση με υπηρεσία οδικής βοήθειας, κλήση έκτακτης ανάγκης και πολλές ακόμα λειτουργίες.  

Το νέο Corsa προσφέρεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, ενώ ακόμα και η βασική έκδοση έχει πολλές τεχνολογίες που αυξάνουν την άνεση, όπως θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα, δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό.  

Μηχανικά

Το νέο Corsa διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν diesel που αποδίδουν από 75 μέχρι 130 ίππους και συνδυάζονται με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια. Επίσης, το νέο μοντέλο του γνωστού bestseller διατίθεται για πρώτη φορά σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με μπαταρία 50kWh, ισχύ ηλεκτροκινητήρα 100kW (136hp) και αυτονομία έως 330 km (WLTP1). Όλες οι εκδόσεις κινητήρων υπόσχονται μέτρια κατανάλωση καυσίμου, ενώ οι χαμηλές τιμές ρύπων είναι ακόμα και μηδενικές με το Corsa-e.  
Η σπορ συνολική αίσθηση συνδυάζεται με μειωμένο βάρος –το ελαφρύτερο Corsa ζυγίζει κάτω από χίλια κιλά– και χαμηλή θέση οδήγησης, τα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας είναι κορυφαία, ενώ οι μηχανικοί της Opel έχουν βελτιώσει τα συστήματα πλαισίου και διεύθυνσης. 

av-opel-corsa-1.jpg

Το ηλεκτρικό Opel Corsa-e 

Η έκτη γενιά Corsa διατίθεται και με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο με ηλεκτρική αυτονομία έως 330 χλμ. (WLTP2) και με αυτό η Opel επέλεξε το δημοφιλέστερο μοντέλο της μάρκας για να φέρει την ηλεκτροκίνηση στο ευρύ κοινό. 

Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της (ταχεία φόρτιση) σε 30 λεπτά, υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης –μέσω καλωδίου, επιτοίχιου πίνακα ή ταχυφορτιστή–, ενώ καλύπτεται από οκταετή εγγύηση. Η κατάσταση φόρτισης μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής «myOpel», με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης, σε όλες τις περιπτώσεις.   

Επιπλέον, η αυτονομία μπορεί να προσαρμόζεται από τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης, Normal, Eco και Sport. Το σύστημα κίνησης του Corsa-e συνδυάζει οδήγηση μηδενικών ρύπων με μέγιστη οδηγική απόλαυση. Με ισχύ 100kW (136hp) και μέγιστη, άμεσα διαθέσιμη, ροπή 260 Nm, επιτυγχάνει αξιοσημείωτη απόκριση, ευελιξία και δυναμικές επιδόσεις. Όμως η Opel δεν σταμάτησε εδώ. Προχώρησε ακόμα παρακάτω, λανσάροντας το Corsa-e Rally, κι έγινε έτσι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αγώνες ράλι. Το 2020 η Opel και η γερμανική ADAC θα ξεκινήσουν το ADAC Opel e-Rally Cup, το πρώτο στον κόσμο ράλι ενιαίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα ανοίξει τον δρόμο για το σπορ του αυτοκινήτου και εκτός των γερμανικών συνόρων.

av-opel-corsa-o-s-.jpg

 
Τιμές 

Η τιμή του νέου Opel Corsa αρχίζει από €13.580 για τη βενζινοκίνητη έκδοση 1.2 75ps, από €15.980 η diesel 1.5D 102 ps, ενώ η αντίστοιχη του ηλεκτροκίνητου Corsa-e από €29.900.  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ