Αυτοκινηση

Suzuki Hybrid Era, το ιδανικό υβριδικό σύστημα πόλης

H τεχνολογία Suzuki Hybrid προσφέρει τα οφέλη της διαρκώς χωρίς περιορισμούς 

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 723
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-suzuki-g-.jpg

Το Suzuki Hybrid αποτελεί ένα ιδανικό υβριδικό σύστημα για μικρά αυτοκίνητα πόλης. Διαβάστε γιατί.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις και απαιτείται να είναι παρούσα στις «προσκλήσεις» που απαιτεί η εξέλιξη και οι αλλαγές των καιρών.

Η Suzuki, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα της περιβαλλοντικής συνείδησης και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, έχει στρέψει τη φιλοσοφία και τη στρατηγική εξέλιξής της προκειμένου να παραδοθεί στις επόμενες γενιές ένα βιώσιμο περιβάλλον.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το «Περιβαλλοντολογικό Πλάνο Suzuki» έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε όλες τις εταιρικές δομές της, δίνοντας ιδιαίτερη βάση σε κομβικούς τομείς. Τι περιλαμβάνουν όμως αυτοί; Τη μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη που συμβάλλει στη διατήρηση βιώσιμου περιβάλλοντος αφενός και αφετέρου δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο των 3R Reduce - Reuse - Recycle (Μείωση - Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωση).

Τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας

Είναι προφανές ότι η υβριδική πραγματικότητα υπάρχει στη ζωή μας, έχοντας στο κάδρο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Όμως, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση του αγοραστικού κοινού για την περιβαλλοντολογική συμπεριφορά του, είναι ενδιαφέρον να προσεγγίσουμε και να αναφέρουμε τα οφέλη της επιλογής ενός αυτοκινήτου με υβριδική τεχνολογία Suzuki.

av-suzuki-2.jpg

Σημειώνουμε, λοιπόν 

Μέγιστη απόδοση, που συνεπάγεται ότι το υβριδικό σύστημα σας βοηθάει κατά την επιτάχυνση, ενώ επαναφορτίζεται κατά την επιβράδυνση.

Χαμηλή κατανάλωση, μιας και ο συνδυασμός της πρωτοποριακής τεχνολογίας Suzuki Hybrid και των νέων ελαφρών και ανθεκτικών πλατφορμών με τεχνολογία Heartect καθιστά δυνατή τη σημαντική μείωση του βάρους του αυτοκινήτου και κατά συνέπεια τη μείωση της κατανάλωσης.

Χωρίς περιορισμούς, αφού η τεχνολογία Suzuki Hybrid είναι απλή! Χάρη στην ελαφριά και συμπαγή ηλεκτρογεννήτρια ISG (Integrated Starter Generator) και την μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης, δεν θα χρειαστεί ποτέ να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας, καθώς θα επαναφορτίζεται κατά την επιβράδυνση. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο προορισμός, μακρινά ταξίδια ή σύντομες διαδρομές εντός πόλης, η τεχνολογία Suzuki Hybrid σας προσφέρει τα οφέλη της διαρκώς, χωρίς περιορισμούς.

Χαμηλό κόστος χρήσης, που είναι ένα ζητούμενο με καίρια σημασία για τον καταναλωτή. Η αγορά ενός υβριδικού αυτοκινήτου δεν σημαίνει μόνο εξοικονόμηση στο κόστος καυσίμων, αλλά σημαίνει και εξοικονόμηση στο λειτουργικό κόστος χρήσης του αυτοκινήτου. Η υβριδική τεχνολογία Hybrid Suzuki εμπίπτει στην κατηγορία των υβριδικών οχημάτων με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και σας δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από τα φορολογικά πλεονεκτήματα, όπως το μειωμένο Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης. 

Εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη κατανομή βάρους. Άλλο ένα σημαντικό ζητούμενο. Σημειώνουμε εδώ ότι δεν  υπάρχει κανένας συμβιβασμός στην άνεση. Χάρη στην μπαταρία μικρού μεγέθους που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού και ζυγίζει μόλις 6,2 κιλά, οι εσωτερικοί χώροι του αυτοκινήτου παραμένουν άνετοι και λειτουργικοί. Ταυτόχρονα, δεν επιβαρύνεται το συνολικό βάρος και κατά συνέπεια η οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

av-suzuki-3.jpg

Το σύστημα Suzuki Hybrid

Το υβριδικό σύστημα που έχει εξελίξει η Suzuki το συναντάμε ήδη στο Ignis και το Swift. Πρόκειται για συνδυασμό ενσωματωμένης ηλεκτρογεννήτριας (ISG) και μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης, που λειτουργεί παράλληλα με τον κινητήρα, υποστηρίζοντάς τον ταυτόχρονα. Το υβριδικό σύστημα Suzuki Hybrid ανακτά ενέργεια από το φρενάρισμα, τη συγκεντρώνει σε μια μικρή μπαταρία που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού και «βοηθά» τον κινητήρα στις επιταχύνσεις ενώ εκτελεί χρέη δυναμό και ηλεκτροκινητήρα.

Suzuki Hybrid vs all competitors

Τα μοντέλα Ignis Hybrid και Swift Hybrid, που αποτελούν τους προπομπούς της ολοκληρωμένης πρότασης της Suzuki για εξηλεκτρισμό της γκάμας της, ανταγωνίζονται ευθέως όλα τα αντίστοιχα μοντέλα όλων των τύπων –βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο και υβριδικά– στις αντίστοιχες κατηγορίες. Στα οφέλη, το χαμηλότερο κόστος απόκτησης και συντήρησης, η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, η αναβαθμισμένη οδηγική συμπεριφορά, το πολύ χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα και η καλύτερη μεταπωλητική αξία. 

Επίσης, το εφάμιλλο κόστος απόκτησης και χρήσης, καθώς και το κόστος συντήρησης και επισκευής, και τα χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ