Αυτοκινηση

Δείτε το πρωτοποριακό Mitsubishi Outlander PHEV

Διαπιστώνουμε τη σοφή προσέγγιση της μάρκας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mitsubishi Outlander PHEV

Το πρωτοποριακό Outlander PHEV είναι η τεχνολογική ναυαρχίδα της Mitsubishi.

Τι είναι
Το πρώτο Plug In Hybrid SUV στον κόσμο.

Η τεχνολογική ναυαρχίδα της Mitsubishi, όπως αποκαλεί το Outlander PHEV η ίδια η ιαπωνική μάρκα.

Ένα ηλεκτρικό όχημα που αντλεί ισχύ κυρίως από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν μπροστά και έναν πίσω) με τη συμβολή ενός μεγάλου βενζινοκινητήρα και μιας ισχυρής γεννήτριας

Ήδη διατίθεται και στη χώρα μας.

Mitsubishi Outlander PHEV

Γνωριμία

Το Outlander PHEV είναι, βέβαια, τόσο σε εμφάνιση και σε πρακτικότητα ένα «κανονικό» αυτοκίνητο όπως όλα που βλέπουμε στους δρόμους και, όπως μας ενημερώνει η Mitsubishi, με ομαλή, πολιτισμένη οδική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μετάβασης μεταξύ των driving modes, με χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας, με σημαντική μείωση της κατανάλωσης και με εκτεταμένη ασφάλεια.

Η ευρυχωρία, η χωροταξία και ευελιξία χαρακτηρίζονται από τη μόνιμη ικανότητα 4WD, ικανότητα ρυμούλκησης 1.500 κιλών, καταλληλότητα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, χωρητικότητα χώρου φόρτωσης κ.ά.

Mitsubishi Outlander PHEV

Η χωρητικότητα του διαμερίσματος των αποσκευών είναι 473 λίτρα, στοιχείο που το καθιστά ικανό για ιδιωτική και επαγγελματική χρήση.

Tech

Αντίθετα με τη γενικότερη τάση που επικρατεί στη βιομηχανία, η Mitsubishi Motors αποφάσισε να αποφύγει τον γενικό εξηλεκτρισμό των οχημάτων με κινητήρα καύσης (ICE) και να αναπτύξει τα δικά της plug-in υβριδικά οχήματα. Έτσι, βασισμένοι σε έρευνα και εξέλιξη (R&D) 50 χρόνων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, οι μηχανικοί της MMC ακολούθησαν τον αντίθετο δρόμο. Αποφάσισαν λοιπόν να κατασκευάσουν ένα ηλεκτρικό όχημα που αντλεί ισχύ κυρίως από δύο ηλεκτροκινητήρες, δηλαδή έναν μπροστά και έναν πίσω, με τη συμβολή ενός μεγάλου βενζινοκινητήρα και μιας ισχυρής γεννήτριας, που ενεργοποιούνται αυτόματα όταν οι οδηγικές συνθήκες και/ή η κατάσταση φόρτισης το απαιτούν.

Mitsubishi Outlander PHEV

Το Mitsubishi Outlander PHEV προσφέρει τρία Drive Modes που ενεργοποιούνται αυτόματα από το PHEV Operating System και όλα προσφέρουν μόνιμη ηλεκτρική τετρακίνηση. Αυτά είναι τα ακόλουθα:

  1. Το «Pure EV Mode» (μέχρι 135 χλμ/ώρα - όπου είναι νόμιμο) και το όχημα κινείται από τα εμπρός & πίσω μοτέρ ενώ η ενέργεια τροφοδοτείται από τη μπαταρία.
  2. Το «Series Hybrid Mode», όπου το αυτοκίνητο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ισχύ των εμπρός & πίσω μοτέρ και ο κινητήρας ενεργοποιείται ως γεννήτρια για φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το πρόγραμμα ενεργοποιείται αυτόματα για 3-10 λεπτά το μέγιστο με ταχύτητα πάνω από 135 χλμ/ώρα (όπου επιτρέπεται από το νόμο), ενώ ο στόχος είναι η επιστροφή στο Pure EV Mode όσο πιο συχνά/σύντομα είναι δυνατόν.
  3. Το «Parallel Hybrid Mode», όπου ο κινητήρας κινεί τους εμπρός τροχούς (μέσω του Multi-Mode εμπρός άξονα), το εμπρός μοτέρ υποστηρίζει τον κινητήρα και το πίσω μοτέρ εξακολουθεί να κινεί τους πίσω τροχούς. Το πρόγραμμα αυτό ενεργοποιείται αυτόματα μετά τα 135 χλμ/ώρα, ενώ ο στόχος είναι η επιστροφή στο Pure EV Mode όσο πιο συχνά/σύντομα είναι δυνατόν. Ο κινητήρας επίσης ενεργοποιείται για φόρτιση μέσω της γεννήτριας, χρησιμοποιώντας την περίσσεια ροπή.

Συνδυαστικά ο κινητήρας βενζίνης 2.4 λίτρων και οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 312 ίππους, η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου, και καταναλώνει 2.0 λίτρα/100 χλμ (Πρωτόκολλο WLTP).

Ο οδηγός του Outlander PHEV θα μπορεί να οδηγεί στα προάστια χρησιμοποιώντας τα υβριδικά προγράμματα και στη συνέχεια να αλλάζει σε πλήρη ηλεκτροκίνηση, στο κέντρο της πόλης και να χρησιμοποιεί τους μοχλούς πίσω από το τιμόνι (paddles) για ρύθμιση του φρένου του κινητήρα & και της ανάκτησης ενέργειας – και όλα αυτά χωρίς την παράξενη αίσθηση του πεντάλ που παρέχουν τα περισσότερα αυτοκίνητα με σύστημα αναγεννητικής πέδησης.

Mitsubishi Outlander PHEV

Διατίθενται πολλαπλές επιλογές φόρτισης – ως στάνταρ εξοπλισμός, όπως Κανονική φόρτιση: ± 3,5 ώρες - AC 230V 16A ή ± 5,5 ώρες - AC 230V 10A, Ταχεία φόρτιση (CHAdeMO στάνταρ - 25 λεπτά για φόρτιση 80%, Charge mode (30 λεπτά για φόρτιση 80%, Αναγεννητική πέδηση (5 στάδια), και Αυτόματη «στιγμιαία φόρτιση» σε Save Mode.

Tips

Παραπάνω από 200.000 Outlander PHEV έχουν πουληθεί συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στην Ευρώπη είναι best-seller σε όλες τις κατηγορίες των plug-in υβριδικών οχημάτων το 2015, 2016 και 2017, ενώ αναδείχθηκε ως το παγκοσμίως δημοφιλέστερο plug-in υβριδικό SUV το 2017.

Mitsubishi Outlander PHEV

Κοστίζει

Η τιμή εκκίνησης του νέου Mitsubishi Outlander PHEV αρχίζει από τις 45.900 ευρώ για την έκδοση Intense Plus.

Info

Πληροφορίες για το νέο Mitsubishi Outlander PHEV εδώ

Mitsubishi Outlander PHEV

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ