Αυτοκινηση

Το ιδιαίτερο MINI Countryman

Με «όπλο» την εσωτερική του ιδιαιτερότητα!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
MINI Countryman

Το νέο MINI Countryman είναι ένα σύγχρονο SUV με πολλούς χώρους και ξεχωριστή σχεδίαση.

Τι είναι
Ένα καθ' όλα σύγχρονο SUV με πολλούς χώρους και ξεχωριστή σχεδίαση.

Interior/Tech
Το Mini Countryman δεύτερης γενιάς είναι περίπου 20 εκατοστά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του και περίπου 3 εκατοστά φαρδύτερο, ενώ το μεταξόνιο του έχει αυξηθεί κατά 7,5 εκατοστά.

Η αύξηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σημαντικά μεγαλύτερος χώρος στην καμπίνα, που επιτρέπει σε πέντε άτομα να ταξιδέψουν με ευκολία, αλλά και μια σαφή αύξηση του όγκου αποθήκευσης και της ευελιξίας της μεταφοράς αποσκευών. Η υπερυψωμένη θέση καθισμάτων εξασφαλίζει ενδιαφέρουσα θέα σε όλους τους επιβάτες και προσφέρει στον οδηγό μεγαλύτερη απόλαυση της οδήγησης.

MINI Countryman

Τα πίσω καθίσματα μπορούν να μετατοπιστούν στον διαμήκη άξονα κατά 13 εκατοστά, ενώ η πτυσσόμενη πίσω πλάτη προσφέρει διαχωρισμό 40:20:40. Παρέχει επίσης μια μεταβλητή γωνία κλίσης έτσι ώστε να μπορεί να αυξήσει την άνεση των καθισμάτων ή να παραχωρήσει επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο πίσω μέρος.

Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 450 λίτρα και μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες σε συνολικά 1.309 λίτρα.

MINI Countryman

Χάρη στις αναλογίες του, το Countryman έχει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή παρουσία που βασίζεται στην αδιαμφισβήτητη σχεδιαστική αύρα του, καθορίζεται από την εκτεταμένη απόσταση των 16,5 εκ. από το έδαφος και την ανυψωμένη θέση καθισμάτων, που υπογραμμίζεται περαιτέρω από την εξωτερική όψη η οποία, για να διατηρηθούν τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός Mini, έγινε τεράστια προσπάθεια από όλα τα τμήματα εξέλιξης του μοντέλου.

MINI Countryman

Εκτός από τα υψηλής ποιότητας υλικά και το ακριβές φινίρισμα, τα μοντέρνα, εργονομικά βελτιστοποιημένα χειριστήρια συμβάλλουν στην δημιουργία ξεχωριστής ατμόσφαιρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το κεντρικό κυκλικό όργανο είναι ενσωματωμένο στον πίνακα οργάνων και περιβάλλεται από ένα δακτύλιο LED που παρέχει μια οθόνη φωτισμού που διαφοροποιείται σε καταστάσεις οδήγησης μέσω ανατροφοδότησης ελέγχου.

MINI Countryman

Αυτό αποτελεί μέρος του πακέτου Mini Excitement, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τον φωτισμό περιβάλλοντος LED και την προβολή του λογότυπου Mini από τον εξωτερικό καθρέφτη στην πλευρά του οδηγού κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο του αυτοκινήτου.

Στο δρόμο
Η έκδοση Countryman One D, που είχαμε στη διάθεσή μας, είναι η αρχική στην γκάμα των πετρελαιοκινητήρων με τον κινητήρα 1.5 λίτρων turbodiesel των 116 ίππων, που μπορεί να συνδυαστεί στάνταρ με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή προαιρετικά με 7τάχυτο αυτόματο, όπως το αυτοκίνητο της δοκιμής μας.

MINI Countryman

Στον δρόμο διακρίνεται για την πολύ καλή οδική συμπεριφορά, χάρη στο πλαίσιο με την υψηλή στρεπτική ακαμψία και την σχετικά σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, όπως και το άμεσο στις αποκρίσεις τιμόνι.

Τιμές
Η πετρελαιοκίνητη έκδοση της δοκιμής μας Countryman One D 1.5 με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic 7 σχέσεων, αρχίζει από τα 31.873 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ