Αυτοκινηση

Hyundai i20: Ριζική αναβάθμιση σε όλα

Προχωρώντας σε μία πολύ σημαντική αναβάθμιση και πιο κοντά στη νέα γενιά, η Hyundai έχει στόχο τη συνέχιση της εξαιρετικής εμπορικής πορείας του ευπώλητου i20 στην κατηγορία

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 702
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hyundai i20

Το Hyundai i20 αντιπροσωπεύει την ουσία της μάρκας: ποιότητα, αξιοπιστία και λειτουργικότητα σε συνδυασμό με μοντέρνα σχεδίαση.

Για να αποκτήσει το νέο i20 τη δυναμική εμφάνισή του, το εμπρός μέρος διαθέτει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τη μάσκα Cascading Grille, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της οικογενειακής ταυτότητας της Hyundai. Παράλληλα, το πίσω τμήμα έχει επίσης νέους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα, δημιουργώντας ένα πιο δυναμικό παρουσιαστικό. Στο εσωτερικό, μία ευρεία γκάμα από χρώματα δίνει έμφαση στο νεανικό στιλ του νέου i20. 

av-hyundai-s-3.jpg

Για την καλύτερη δυνατή οδηγική απόλαυση το νέο i20 είναι εξοπλισμένο με εργονομικά καθίσματα προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Επίσης, η ανάρτηση διασφαλίζει κορυφαία επίπεδα άνεσης και κρατήματος στις συνθήκες του οδοστρώματος για ξεκούραστες και απόλυτα ασφαλείς διαδρομές. Ειδικά τις κρύες περιόδους οι οδηγοί θα εκτιμήσουν το θερμαινόμενο τιμόνι όταν το πολύ μεγάλο σε χωρητικότητα πορτμπαγκάζ των 326 λίτρων (VDA) δίνει λύσεις σε κάθε μετακίνηση.

Tech
Τα μηχανικά σύνολα του i20 ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς. Το νέο i20 εφοδιάζεται με 2 αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης. Όλοι έχουν αναβαθμιστεί για να πληρούν τις νέες προδιαγραφές Euro 6d Temp και διαθέτουν στάνταρ το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) για μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου. 

Ο κινητήρας 1.0 λίτρου T-GDI είναι διαθέσιμος στην ισχυρότερη έκδοση των 120 ίππων και στη στάνταρ των 100 ίππων. Επιπρόσθετα της στάνταρ μετάδοσης, η Hyundai εισάγει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που έχει εξελιχθεί από την ίδια τη μάρκα ειδικά για αυτή την κατηγορία. Ο κινητήρας 1.2 λίτρου συνδυάζεται με ένα 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και αποδίδει 75 και 84 ίππους. Ριζική αναβάθμιση για μεγαλύτερη άνεση και οδηγική απόλαυση αποτελεί η εισαγωγή του κιβωτίου 7DCT με στάνταρ το σύστημα Idle Stop and Go.

av-hyundai-s-1.jpg

Επίσης, το νέο i20 προσφέρει από το βασικό του εξοπλισμό σημαντικά συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το Hyundai SmartSense που περιλαμβάνει την αποφυγή σύγκρουσης (Forward Collision-Avoidance Assist), η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning System), η αναγνώριση κόπωσης οδηγού (Driver Attention Warning) και η υποβοήθηση λειτουργίας προβολέων (High Beam Assist). 

Το νέο i20 προσφέρει, παράλληλα, διευρυμένες επιλογές και δυνατότητες συνδεσιμότητας για να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών, προσφέροντας τέσσερα διαφορετικά ηχοσυστήματα. Η βασική έκδοση διαθέτει μία οθόνη 3,8 ιντσών. Οι πελάτες μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν μία νέα μονόχρωμη οθόνη 5,0 ιντσών. Η έγχρωμη 7 ιντσών Display Audio υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto και επιτρέπει την απεικόνιση του περιεχομένου της οθόνης ενός smartphone, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, στην οθόνη του αυτοκινήτου. Για πλήρη ενημέρωση της συνδεσιμότητας, υπάρχει η προαιρετική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, πολυμέσων και συνδεσιμότητας σύμφωνη με τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto. 

av-hyundai-s-2.jpg

Οι τιμές του ανανεωμένου Hyundai i20 αρχίζουν από 11.390 ευρώ για την έκδοση 1.2 των 75 ίππων, ενώ η έκδοση 1.0T των 100 ίππων αρχίζει 12.990 ευρώ. Τέλος, από 14.590 ευρώ αρχίζουν οι εκδόσεις 1.0Τ των 120 ίππων. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ