Αυτοκινηση

Volvo XC40 Τ3 Geartronic: Αναβαθμισμένη και πιο ελκυστική έκδοση

Η νέα έκδοση του Volvo XC40 T3, των 1.500 κ.εκ. με απόδοση 163 ίππων και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Geartronic, είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 702
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Volvo XC40 Τ3 Geartronic © Γιώργος Καραγιωργάκης
© Γιώργος Καραγιωργάκης

Το Volvo XC40 Τ3 Geartronic, το καινοτόμο compact SUV της Volvo, είναι η επιλογή για όποιον θέλει ένα premium πακέτο για την πόλη ή έξω από αυτή

Με τo XC40, οι σχεδιαστές της Volvo επιχείρησαν μια ριζική τομή στις συνηθισμένες πρακτικές και το αποτέλεσμα είναι ένα compact SUV με δυναμική και νεανική σχεδίαση, αλλά και μεγάλη λειτουργικότητα. Ξεχωριστά χρώματα και μεγάλη γκάμα συνδυασμών (για παράδειγμα, η δυνατότητα επιλογής διαφορετικού χρώματος για την οροφή) δίνουν στους αγοραστές του μοντέλου την ευκαιρία να εκφράσουν το προσωπικό τους ύφος. Στο εσωτερικό και στο χώρο αποσκευών προσφέρονται πολλές έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, ενώ το Sensus, το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με τη μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής, δίνει πρόσβαση σε μια σειρά λειτουργιών με διαισθητικό τρόπο.

Volvo XC40 Τ3 Geartronic

Το νέο XC40 είναι η σουηδική premium πρόταση στην πολύ δημοφιλή κατηγορία των compact SUV, που εστιάζει στην εμπειρία και στα ουσιώδη, απαλλαγμένο από οτιδήποτε επιτηδευμένο ή περιττό. Συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της Volvo, που βάζουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή του, διαθέτοντας καινοτομίες που πρώτη φορά εμφανίζονται στην κατηγορία όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η κεντρική οθόνη αφής και το σύστημα Volvo On Call στο βασικό εξοπλισμό.

Volvo XC40 Τ3 Geartronic

Το αυτοκίνητο έχει τεράστιους χώρους αντικειμένων στις πόρτες και ευέλικτο χώρο αποσκευών, με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το δάπεδο, το οποίο είναι πτυσσόμενο και μπορεί να συγκρατεί τις τσάντες για τα ψώνια, ενώ στο πορτμπαγκάζ έχουμε για εκμετάλλευση 460-1.336 λίτρα, η δεύτερη τιμή με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.
Στα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνονται πρωτοποριακές τεχνολογίες από τα μεγαλύτερα μοντέλα της Volvo, όπως το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, το City Safety τελευταίας γενιάς και τα συστήματα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (Run-Off Road Mitigation) και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (Oncoming Lane Mitigation). O πλούσιος βασικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει City Safety, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, κεντρική οθόνη αφής 9” και προβολείς LED.

Volvo XC40 Τ3 Geartronic

Νέα εμπλουτισμένη έκδοση T3
Η νέα έκδοση του Volvo XC40 T3, των 1.500 κ.εκ. με απόδοση 163 ίππων και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Geartronic, όπως προαναφέραμε είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα. Το αυτόματο κιβώτιο θα διατίθεται σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού και εμπλουτίζει με περισσότερες επιλογές το XC40 με τον κινητήρα Τ3. Αναβαθμισμένη σε απόδοση, η μονάδα των 1,5 λίτρων, με την κορυφαία τεχνολογία και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας, γίνεται ακόμη πιο ελκυστική, προσελκύοντας κοινό κάθε ηλικιακής ζώνης και δραστηριοτήτων. Να θυμίσουμε ότι στη βενζινοκίνητη έκδοση Τ3 των 1.5 λίτρων, ο 3-κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 163 ίππων με κορυφαία τεχνολογία εξασφαλίζει στο Compact premium SUV της Volvo δυναμικές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ ταιριάζει με το νεανικό χαρακτήρα του νέου XC40. Συνδυάζεται δε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ή αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το επίπεδο κύλισης του XC40 είναι στα όρια του κορυφαίου. Αν, δε, αποφασίσετε να βγείτε από τον «κανονικό» δρόμο και να μπείτε σε αγροτικό δίκτυο ή και χωμάτινο, θα έχετε αρωγό σας τα 21 εκατοστά απόστασης από το έδαφος!

Volvo XC40 Τ3 Geartronic

Οι τιμές για το νέο XC40 T3 ξεκινούν από 31.935 ευρώ για την έκδοση με το χειροκίνητο «εξάρι» κιβώτιο, από 34.456 ευρώ για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο Geartronic AT8, ενώ για τις diesel εκδόσεις D3 ξεκινούν από 36.096 ευρώ.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ