Αυτοκινηση

SEAT Tarraco: Η ναυαρχίδα των SUV της μάρκας ήρθε

Το Tarraco συνδυάζει υψηλά επίπεδα σχεδιασμού, ποιότητας, ασφάλειας, στιλ και δυναμικής και διατίθεται με πέντε και επτά θέσεις

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 702
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
SEAT Tarraco

Το νέο SEAT Tarraco αντιπροσωπεύει την είσοδο της Seat στην κατηγορία των μεγάλων SUV. Συνδυάζει τεχνολογία αιχμής, λειτουργικότητα & κομψή σχεδίαση

Η μεγαλύτερη «επιθετική» προϊοντική πολιτική της Seat φτάνει στο αποκορύφωμά της με το λανσάρισμα του νέου μοντέλου-ναυαρχίδας της μάρκας, του Tarraco. Το νέο μεγάλο SUV μεγαλώνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της μάρκας, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά της και καλύπτοντας πλέον το 80% όλων των κατηγοριών οχημάτων στην Ευρώπη.

Το νέο μεγάλο SUV συνδυάζει τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου της Seat: σχεδιασμό και λειτουργικότητα, sportiness και άνεση, τεχνολογία και συναίσθημα. Το νέο Tarraco έχει σχεδιαστεί για οδηγούς που χρειάζονται τη λειτουργικότητα των πέντε ή επτά θέσεων, την πρακτικότητα της υψηλής θέσης οδήγησης αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται την αισθητική του οχήματος.

Το Tarraco συνδυάζει τα πολλά πλεονεκτήματα των μεγάλων διαστάσεών του, προσφέροντας ένα όχημα που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής. Σύμφωνα με τη Seat, το νέο μεγάλο SUV είναι ένα μείγμα των βασικών χαρακτηριστικών κάθε μοντέλου της μάρκας: σχεδίαση και λειτουργικότητα, αποδοτικότητα και άνεση, προσβασιμότητα και ποιότητα, τεχνολογία και συναίσθημα, αλλά με τέτοιο τρόπο που να ταιριάζει σε μία ευρύτερη ποικιλία lifestyle.

Τεχνολογικά
Η αισθητική μπορεί να έχει μεγάλη σημασία, αλλά ένα SUV πρέπει να είναι πρακτικό και λειτουργικό. Στο πίσω μέρος η έμφαση δίνεται στον χώρο φόρτωσης, όπου το χαμηλό ύψος και το μεγάλο πλάτος εκφράζουν την πρακτικότητα ενός SUV. 

SEAT Tarraco

Είτε οι πελάτες επιλέξουν την 5θέσια έκδοση είτε την προαιρετική 7θέσια, το εσωτερικό προσφέρει την απαραίτητη λειτουργικότητα και ποιότητα στα πλαίσια της σημερινής ανταγωνιστικής αγοράς. Η καμπίνα ισορροπεί τέλεια τις διαφορετικές ανάγκες του οδηγού και των επιβατών, παρέχοντας εργονομικά σχεδιασμένη θέση οδηγού και άνεση χώρου για τους επιβάτες, ενώ η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι τεράστια, ποικίλλει όμως ανάλογα με την έκδοση, ήτοι 760 λίτρα με 5 θέσεις, 230 λίτρα με 7 θέσεις και 700 λίτρα με την τρίτη σειρά καθισμάτων πεσμένη.

Το εσωτερικό του Tarraco αξιοποιεί το Seat Digital Cockpit με οθόνη 10.25’’ που απλοποιεί την παροχή πληροφοριών στον οδηγό και μία μεγάλη, εργονομικά τοποθετημένη οθόνη 8’’, όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από επιλογές συνδεσιμότητας, εύκολα και με ασφάλεια, αλλά και να επωφεληθούν από τη μέγιστη συνδεσιμότητα μεταξύ smartphone και οχήματος, με ενσωματωμένη εφαρμογή Android Auto και Apple CarPlay.
Επιπλέον, με το Tarraco είναι διαθέσιμη η εφαρμογή Amazon Alexa που επιτρέπει στον οδηγό μέσω φωνητικών εντολών να βελτιστοποιεί το χρόνο του μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ είναι το πρώτο Seat που θα διαθέτει λειτουργία ελέγχου με χειρονομίες (όταν είναι εξοπλισμένο με 8’’ Navigation Plus).

SEAT Tarraco

Οι διαθέσιμοι κινητήρες βενζίνης είναι ένας τετρακύλινδρος 1.5 λίτρων TSI 150 ίππων με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ένας 2.0 λίτρων 190 ίππων 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG, ενώ υπάρχει σε επίπεδο diesel ένας 2.0 λίτρων TDI 150 ίππων που συνδυάζεται με προσθιοκίνητη έκδοση με κιβώτιο 6 ταχυτήτων & 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG και ένας 2.0 λίτρων TDI 190 ίππων 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG. 

Η τιμή των νέων Seat Tarraco αρχίζει από 28.600 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση 1.5 TSI 150HP ACT Style και από 28.300 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη έκδοση 2.0 TDI 150HP  Style. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ