Αυτοκινηση

Volkswagen T-Cross: I am Practical, Cool and Safe

Tο ολοκαίνουργιο T-Cross είοναι υπόδειγμα πρακτικότητας και εσωτερικών χώρων στην κατηγορία του

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 702
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Volkswagen T-Cross

Το Volkswagen T-Cross, το πλέον compact SUV της μάρκας, είναι ένα πολύπλευρο, πρακτικό, με σύγχρονο χαρακτήρα και μοντέρνο design αυτοκίνητο

Tο ολοκαίνουργιο T-Cross συμπληρώνει ιδανικά την γκάμα των SUV της Volkswagen διεκδικώντας τον τίτλο του πιο ultra cool compact SUV της αγοράς, όντας ένα μοντέλο με δυναμικό σχεδιασμό και μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης, μιας και υπάρχει μία πρακτικότατη δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού για μέγιστη ευελιξία. Και μιας και μιλάμε για ευελιξία, η VW πόνταρε στο να δώσει λύσεις στους διαβιούντες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ανεξάρτητα από τη χρήση που θα του κάνουν. Έτσι, το συρόμενο πίσω κάθισμα και οι αναδιπλούμενες πλάτες του δημιουργούν ένα χώρο αποσκευών με χωρητικότητα έως 1.243 λίτρων, συμπεριλαμβανομένης της ρεζέρβας, πράγμα που σημαίνει ότι χωρά ακόμα και μία σανίδα surf!

Πρακτικότητα
Το μεταβλητό πλαίσιο MQB όπου βασίζεται το νέο μοντέλο της μάρκας, αποτελεί, λοιπόν, το θεμέλιο λίθο της τεχνολογικής βάσης του T-Cross. O εμπρός άξονας έχει μετατοπιστεί αρκετά πιο μπροστά, ώστε να προκύψει ένα μεγάλο μεταξόνιο και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρο στο εσωτερικό που αυξάνει και αυτόν του πορτμπαγκάζ. Το τελευταίο είναι επίσης προσαρμόσιμο, αφού ανάλογα με τις ανάγκες η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί από τη βασική έκδοση εξοπλισμού να μετακινηθεί κατά μήκος. Μία δυνατότητα που προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια ή περισσότερο χώρο για τις αποσκευές (από 347 έως 417 λίτρα, με κανονική ρεζέρβα).

Η μέγιστη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι κορυφαία για την κατηγορία, ενώ οι πλάτες των πίσω καθισμάτων είναι διαιρούμενες (60:40) ή αναδιπλώνονται πλήρως. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης προσφέροντας 1.243 λίτρα (με κανονική ρεζέρβα) και δυνατότητα φόρτωσης π.χ. εξοπλισμού χόκεϊ επί πάγου ή ποδηλάτων και σανίδων surf με αναδιπλούμενη την πλάτη του καθίσματος συνοδηγού.

Volkswagen T-Cross

Τέλος, τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα στο T-Cross προσφέρoυν θέα αφ’ υψηλού η οποία  οφείλεται τόσο στην 18 εκατοστών απόστασή του από το έδαφος όσο και στη διαμόρφωση των καθισμάτων του.

Μάλιστα, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι για να δείξει τις δυνατότητες του T-Cross, η Volkswagen είχε προσκαλέσει παίκτες της ομάδας χόκεϊ Grizzlys Wolfsburg, για να τους εντυπωσιάσει με την πρακτικότητα του μοντέλου, μιας και δύο «δίμετροι» παίκτες χόκεϊ ήταν οι πρώτοι που βίωσαν την πρακτικότητά του!

H Volkswagen λάνσαρε τα σλόγκαν «I am Practical», για να τονίσει την ευρυχωρία και την πρακτικότητα του νέου T-Cross, «I am cool», που παραπέμπει στην άνεση, και «I am safe», δηλαδή αισθάνομαι και είμαι ασφαλής.

Interior-Tech
Σε ένα από τα αρχικά στάδια της εξέλιξης, οι σχεδιαστές με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας είχαν τοποθετήσει τους εαυτούς τους στο ευρύχωρο εσωτερικό. Με τον τρόπο αυτό δοκίμασαν την εργονομία στην πράξη, καθώς και την όλη ατμόσφαιρα που αποπνέει το εσωτερικό. Την ίδια στιγμή απέκτησαν αίσθηση για το πώς θα νιώθουν οι πρώτοι πελάτες όταν τα αγαπημένα τους τραγούδια –που είναι αποθηκευμένα στο smartphone τους ή προέρχονται από κάποια υπηρεσία streaming– αναπαράγονται στο εσωτερικό του νέου SUV μέσω του μοντέρνου ηχοσυστήματος της beats.

Volkswagen T-Cross

Τρεις υπερτροφοδοτούμενοι, ισχυροί και οικονομικοί κινητήρες που συνεργάζονται με μηχανικά κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων και αυτόματο DSG 7 σχέσεων κινούν το VW T-Cross. Δύο κινητήρες βενζίνης 1.0 TSI με 95 και 115 ίππους. Ένας κινητήρας diesel 1.6 TDI με 95 ίππους. Παράλληλα, ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων υποβοήθησης που κανονικά συναντώνται σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, εμπνέουν ασφάλεια, ενώ προορισμένο να ενθουσιάσει τη νέα γενιά και όσους αρέσκονται να «επικοινωνούν» με τους άλλους αλλά και με το ίδιο το αυτοκίνητο προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Και όπως λέει και η εικονιζόμενη πολυτάλαντη Cara Delevingne «το T-Cross είναι διαφορετικό, διασκεδαστικό, σβέλτο, κομψό και ευπροσάρμοστο».

Volkswagen T-Cross / Cara Delevingne

Διατίθεται σε δύο εξοπλιστικές σειρές, Life και Style, σε τρία design πακέτα, ενώ διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό ήδη από τη βασική έκδοση (Life).

Οι τιμές για το νέο VW T-Cross ξεκινούν από 17.400 ευρώ για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις και από 20.250 ευρώ για τις πετρελαιοκίνητες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ