Visual Browsing
Ποιο είναι το πιο ultra cool compact SUV της αγοράς;

Ποιο είναι το πιο ultra cool compact SUV της αγοράς;

Το ολοκαίνουργιο T-Cross συμπληρώνει ιδανικά τη γκάμα των SUV της Volkswagen

Τι είναι
Το πλέον compact SUV της μάρκας, υπόδειγμα πρακτικότητας και εσωτερικών χώρων στην κατηγορία του.

Ένα πολύπλευρο, πρακτικό, με σύγχρονο χαρακτήρα και μοντέρνο design αυτοκίνητο

Γνωριμία σε 12 βήματα

1. Προσωπικότητα: Το νέο SUV διαθέτει δυναμικό σχεδιασμό και μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Σχετικα
Αυτό είναι το νέο VW Passat
Αυτό είναι το νέο VW Passat

2. Ευελιξία: Πρωτοποριακή διαμόρφωση εσωτερικού για μέγιστη ευελιξία.

3. Ένας μικρός «γίγαντας»: Δώδεκα εκατοστά πιο μικρό από το T-Roc, αλλά παρ' όλα αυτά ένα ολοκληρωμένο compact SUV. 

4. Πορτμπαγκάζ που χωρά τα πάντα: Το συρόμενο πίσω κάθισμα και οι αναδιπλούμενες πλάτες του δημιουργούν ένα χώρο αποσκευών με χωρητικότητα έως 1.243 λίτρων συμπεριλαμβανομένης της ρεζέρβας, πράγμα που σημαίνει ότι χωρά ακόμα και μία σανίδα surf!

Σχετικα
Στο εδώλιο η Volkswagen: 450.000 καταναλωτές ζητούν αποζημίωση
Στο εδώλιο η Volkswagen: 450.000 καταναλωτές ζητούν αποζημίωση

5. Προσαρμοστικότητα: Μεγάλες δυνατότητες προσαρμογής σε κάθε τύπου ανάγκες και εξαιρετικό στην καθημερινή χρήση. 

6. Ασφάλεια: Ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων υποβοήθησης που κανονικά συναντώνται σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, που εμπνέει ασφάλεια. 

7. Ισχυροί κινητήρες: Τρείς υπερτροφοδοτούμενοι, ισχυροί και οικονομικοί κινητήρες που συνεργάζονται με μηχανικά κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων και αυτόματο DSG 7 σχέσεων. Δύο κινητήρες βενζίνης 1.0 TSI με 95 και 115 ίππους. Ένας κινητήρας diesel 1.6 TDI με 95 ίππους.

8. Δύο εξοπλιστικές σειρές: Life και Style. Διατίθενται και τρία design πακέτα.

9. Πλούσιος βασικός εξοπλισμός: Ήδη από τη βασική έκδοση (Life).

10. Συνδεσιμότητα: Προορισμένο να ενθουσιάσει τη νέα γενιά και όσους αρέσκονται να «επικοινωνούν» με τους άλλους αλλά και με το ίδιο το αυτοκίνητο.

11. Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης: Η κατηγορία των compact SUV θα διπλασιαστεί στην επόμενη δεκαετία. Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα έχουν Ευρώπη, Νότιος Αμερική και Κίνα.

12. Κοινή παραγωγή: Το T-Cross θα κατασκευάζεται μαζί με το Polo στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Navarra της Ισπανίας.

Γνωριμία

Οδηγήσαμε το αυτοκίνητο στη διαδρομή από Αθήνα μέχρι Στενή Ευβοίας και τανάπαλιν. Σε ένα μικτό οδικό που περιελάμβανε αυτοκινητόδρομο, ημιαστικό αλλά επαρχιακό οδικό δίκτυο, διαπιστώσαμε την κορυφαία ποιοτική λειτουργικότητα του μεταβλητού πλαισίου MQB, που κάνει θαύματα σε επίπεδο συμπεριφοράς στον δρόμο.

Το μεταβλητό πλαίσιο MQB αποτελεί λοιπόν το θεμέλιο λίθο της τεχνολογικής βάσης του T-Cross. O εμπρός άξονας έχει μετατοπιστεί αρκετά πιο μπροστά, ώστε να προκύψει ένα μεγάλο μεταξόνιο και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρο στο εσωτερικό που αυξάνει και αυτόν του πορτμπαγκάζ. Το τελευταίο είναι επίσης προσαρμόσιμο, αφού ανάλογα με τις ανάγκες η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί από τη βασική έκδοση εξοπλισμού να μετακινηθεί κατά μήκος. Μία δυνατότητα που προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια ή περισσότερο χώρο για τις αποσκευές (από 347 έως 417 λίτρα, με κανονική ρεζέρβα).

Η μέγιστη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι κορυφαία για την κατηγορία, ενώ οι πλάτες των πίσω καθισμάτων είναι διαιρούμενες (60:40) ή αναδιπλώνονται πλήρως. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης προσφέροντας 1.243 λίτρα (με κανονική ρεζέρβα) και δυνατότητα φόρτωσης π.χ. εξοπλισμού χόκεϊ επί πάγου ή ποδηλάτων και σανίδων surf με αναδιπλούμενη την πλάτη του καθίσματος συνοδηγού.

Τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα στο T-Cross είναι χαρακτηριστικά για SUV: στα 597 χλστ. τα εμπρός και στα 652 τα πίσω. Έτσι το T-Cross προσφέρει θέα αφ’ υψηλού η οποία οφείλεται τόσο στην 18 εκ. απόστασή του από το έδαφος όσο και στη διαμόρφωση των καθισμάτων του.

Τιμές

Οι τιμές για το νέο VW T-Cross ξεκινούν από τα 17.400 ευρώ για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις και από τα 20.250 ευρώ για τις πετρελαιοκίνητες.

Tips

Η Volkswagen λάνσαρε τα σλόγκαν «I am Practical» για να τονίσει την ευρυχωρία και την πρακτικότητα που προσφέρει το νέο μοντέλο, «I am cool» που παραπέμπει στην άνεση, και το «I am safe», ότι δηλαδή αισθάνομαι και είμαι ασφαλής

Για να δείξει τις δυνατότητες του T-Cross, η Volkswagen είχε προσκαλέσει παίκτες της ομάδας χόκεϊ Grizzlys Wolfsburg για να τους εντυπωσιάσει με την πρακτικότητα του μοντέλου, μια και δύο «δίμετροι» παίκτες χόκεϊ ήταν οι πρώτοι που βίωσαν την πρακτικότητά του και την εμπειρία τους αυτή.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
24.10.2019
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5