Αυτοκινηση

Νέο Honda Jazz 1.5 i-VTEC: Τολμηρό και δυναμικό

Το νέο Jazz είναι γεμάτο δυνατότητες

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_auto-kentriki.jpg

Τι είναι: Tο νέo supermini μοντέλo της Honda που καλύπτει τις νέες προδιαγραφές ρύπων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP μέσω της διαδικασίας Real Driving Emission (RDE).

thumbnail_auto_1.jpg
 

Το νέο Jazz είναι γεμάτο δυνατότητες, από τους κορυφαίους στην κατηγορία του χώρους και την ευελιξία του μέχρι το συμπαγές και σύγχρονο στυλ του.

Interior/Tech
Διαθέτει ανανεωμένα, σπορ στιλιστικά στοιχεία, με πιο τολμηρή νέα φυσιογνωμία, έντονες χαρακτηριστικές γραμμές και την προσθήκη μιας νέας έκδοσης Dynamic, ενσαρκώνοντας πάντα τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda, «man maximum, machine minimum», ενώ προσφέρει μεγάλο χώρο για αποσκευές, μια και η χωρητικότητά του πορτμπαγκάζ είναι 354 λίτρα και 897-1.314 λίτρα όταν αυτά είναι αναδιπλωμένα.

Τότε, το πορτ μπαγκάζ μεγαλώνει για να χωρέσει οτιδήποτε, από βαλίτσες και σανίδες του σερφ μέχρι τη νέα σας τηλεόραση ή ένα τραπεζάκι του καφέ!

thumbnail_auto_3.jpg

Το νέο Honda Jazz προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της κάθε μέρας. Τα πρωτοποριακά καθίσματα Magic Seats παρέχουν ευκολία και ευελιξία στην καθημερινή σας μετακίνηση. Για την απλή διαδρομή έως το super market της γειτονιάς μέχρι την εξόρμηση του Σαββατοκύριακου, το Jazz μεταμορφώνεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις με μερικά απλά βήματα.

Τα πίσω καθίσματα ανασηκώνονται, αναδιπλώνονται και κατεβαίνουν στο δάπεδο με μια εύκολη κίνηση. Η κατά 60:40 αυτόνομη αναδίπλωση παρέχει επιπλέον επιλογές που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη.

Στο εσωτερικό συναντάμε μαλακά, ποιοτικά υλικά και εργονομική σχεδίαση που συνθέτουν ένα προηγμένο περιβάλλον που συμπληρώνεται από μία οθόνη αφής 7’’ στο κέντρο του ταμπλό με το νέο σύστημα infotainment (ενημέρωσης / ψυχαγωγίας) Honda Connect, ανάλογα με την έκδοση.

Όλα τα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης και ενημέρωσης του οδηγού είναι παρόντα, ενώ ξεχωρίζουμε το Intelligent Speed Limiter (Έξυπνος Περιοριστής Ταχύτητας) που συνδυάζει έξυπνα το όριο ταχύτητας που έχει τεθεί από τον οδηγό, με το Traffic Sign Recognition System, για να ρυθμίσει αυτόματα το όριο ταχύτητας του οχήματος, ανάλογα με αυτό που έχει ανιχνεύσει το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας, και το Traffic Sign Recognition System (Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας) το οποίο αναγνωρίζει την ύπαρξή τους και σας μεταφέρει τη σχετική πληροφορία με οπτική ένδειξη, ενώ μπορούν να εμφανιστούν δύο σήματα ταυτόχρονα.

Σημειώνουμε και το City-Brake Active System (Σύστημα Ενεργής Πέδησης Πόλης). Όταν οδηγείτε στην πόλη με ταχύτητα μεταξύ 5-32 χλμ./ώρα, το σύστημα ανιχνεύει την απόστασή σας από το προπορευόμενο όχημα, συμβάλλοντας στην αποφυγή σύγκρουσης.

thumbnail_auto_4.jpg

Στον δρόμο
Το νέο Jazz διατίθεται με δύο ισχυρούς και βενζινοκινητήρες, τον ήδη γνωστό 1.3 L i-VTEC (102 PS) της σειράς Earth Dreams Technology της Honda, και για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τον νέο 1.5 i-VTEC των 130 ίππων, που χρησιμοποιούσε και το αυτοκίνητο της δοκιμής μας.

Και οι δύο κινητήρες περνούν την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή συνεχώς μεταβαλλόμενης αυτόματης μετάδοσης (CVT) που είχε και το «δικό μας» αυτοκίνητο. Η τεχνολογία CVT 7 ταχυτήτων περιλαμβάνει σπορ χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι (paddle shift) και εξασφαλίζει αξιοποίηση της ισχύος του κινητήρα.

Για ακόμη περισσότερη αποδοτικότητα, η τεχνολογία Idle Stop απενεργοποιεί τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο σταματά, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των φαναριών. Το σύστημα εκκινεί εκ νέου τον κινητήρα, μόλις ξαναπατήσετε το γκάζι.

Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 10,0’’, σημειώνει τελική ταχύτητα 190 χλμ/ώρα, έχει εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης 6,6 λίτρα/100χλμ και ρύπους CO2 125γρ/χλμ.

thumbnail_auto_2.jpg

Τιμές
Τιμολογιακά, η έκδοση Jazz 1.5 i-VTEC Dynamic 130 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, αρχίζει από 20.250 ευρώ, ενώ η 1.3 Trend με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, αρχίζει από 15.110 ευρώ. Η έκδοση Jazz 1.5 i-VTEC Dynamic 130 ίππων της δοκιμής μας με το αυτόματο κιβώτιο CVT αρχίζει από τις 21.650 ευρώ.

Tips
Το νέο Jazz, γνωστό και σαν «Fit» σε μερικές αγορές, έχει πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο από το 2001 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ