Αυτοκινηση

BMW: H «γλώσσα του σώματος»

Οι νέες 3 Series και Z4 ξεπέρασαν τα αναμενόμενα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-kentriki.jpg

BMW 3 series. Τι είναι: Η έβδομη γενιά του αποκαλούμενου από την μάρκα, «πρεσβευτή» της οδηγικής απόλαυσης στην premium μεσαία κατηγορία.

auto_2.jpg

Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan έχει αναβαθμισμένες σπορ επιδόσεις, νέα σχεδιαστική γλώσσα, εκτενείς βελτιώσεις στο εσωτερικό και πρωτοποριακές τεχνολογίες υποστήριξης, ελέγχου και λειτουργίας και συνδεσιμότητας.

Γνωριμία
Ανανεωμένο σύστημα απεικόνισης και ελέγχου: Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει πίνακα οργάνων με μέγεθος οθόνης αυξημένο από 2,7 σε 5,7 ίντσες και Control Display με διαγώνιο οθόνης από 6,5 – 8,8 ίντσες. Προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3-ιντσών και Control Display 10,25 ιντσών με προσαρμοζόμενες και εξατομικεύσιμες ενδείξεις. Νέο BMW Operating System 7.0 βελτιστοποιεί τον έλεγχο για το χρήστη μέσω της οθόνης αφής Control Display, του iDrive Controller, τους διακόπτες στο τιμόνι, το σύστημα ελέγχου χειρονομιών BMW ή το φωνητικό έλεγχο

auto_3.jpg

Νέα τεχνολογία κινητήρων με υψηλότερη ισχύ, ροπή και απόδοση. Έξι εκδόσεις κινητήρων διατίθενται στο λανσάρισμα: Τετρακύλινδρα μοντέλα βενζίνης, τετρακύλινδροι κινητήρες diesel, και εξακύλινδρος κινητήρας diesel – με ισχύ από 150 - 265 ίππους (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,8 – 4,2 λίτρα/100 χλμ, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 132 – 112 γρ/χλμ).

Ευφυής τεχνολογία τετρακίνησης διατίθεται με το λανσάρισμα στην BMW 320d xDrive Sedan (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4.8 – 4.5 λίτρα/100 χλμ, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 125 – 118 γρ/χλμ).

Μελλοντικά θα προστεθούν στην γκάμα ένα σπορ μοντέλο BMW M Performance και μία έκδοση BMW iPerformance με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Σπορ δυναμική συμπεριφορά στον δρόμο με αναβαθμισμένη τεχνολογία πλαισίου, νέα τεχνολογία αποσβεστήρων, πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος και βάσεις ανάρτησης, φαρδύτερα μετατρόχια, ελαχιστοποιημένο βάρος, χαμηλό κέντρο βάρους και ομοιόμορφη κατανομή βάρους 50 : 50. 

Περισσότερες επιλογές συστημάτων πλαισίου για πρόσθετες σπορ δυνατότητες: Χαμηλωμένη ανάρτηση M Sport, Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση Adaptive M, σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, φρένα M Sport, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό  M Sport για πλήρως μεταβλητή «εμπλοκή» των πίσω τροχών, ζάντες αλουμινίου έως 19-ιντσών

Εκδόσεις Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport που επιτρέπουν την εξατομίκευση. 

Τιμές
Οι τιμές της νέας ΒΜW 3 Series αρχίζουν από τις 44.200 ευρώ για την έκδοση 320i των 184 ίππων και από 42.400 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη έκδοση 318d των 150 ίππων.

Tips
Η νέα BMW Σειρά 3 επιστρέφει μαζί με τον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Kickboxing Μιχάλη Ζαμπίδη.

Ως μάρκα, η ΒMW, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, συμβολίζει τη δυναμική σχεδίαση, τις υψηλές επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα που προσφέρουν όλα τα μοντέλα της. Κοινά στοιχεία που συμμερίζεται και ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μιχάλης Ζαμπίδης, που επιστρέφει στην ενεργό δράση ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη λαμπρή καριέρα του. 

auto_6.jpg

Με τους 179 αγώνες, τις 157 νίκες και τα 87 νοκ-άουτ στο ενεργητικό του, ο Μιχάλης Ζαμπίδης αποφάσισε να εκπληρώσει την επιθυμία των αμέτρητων οπαδών του ανά τον κόσμο και να τους χαρίσει ξανά στιγμές υπερηφάνειας, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό, αυτή τη φορά σε αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας.

Ο πρώτος αγώνας του «Iron Mike» θα διεξαχθεί στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Antonio Gomez στο πλαίσιο της διοργάνωσης Breakout, το Σάββατο 23 Μαρτίου.

BMW Ζ4

Τι είναι 
Ένα premium ανοιχτό σπορ αυτοκίνητο με κλασικό soft-top, εξωτερική σχεδίαση επικεντρωμένη στο συναίσθημα και αυθεντικό, οδηγοκεντρικό cockpit.

auto_1.jpg

Η νέα BMW Z4 συνδυάζει σπορ ικανότητες με πλούσιο, προηγμένο εξοπλισμό προς όφελος του οδηγού, της λειτουργικότητας και της συνδεσιμότητας.  

Γνωριμία
Οι αναλογίες του αυτοκινήτου αποτελούν την απόδειξη της νέας ερμηνείας της κλασικής φιλοσοφίας roadster. Συγκριτικά με την προκάτοχό της, η νέα BMW Z4 έχει αυξηθεί σε μήκος κατά 85 mm στα 4.324 mm, είναι 74 mm φαρδύτερη (τώρα 1.864 mm) και κατά 13 mm ψηλότερη (1.304 mm).

Η δομή αμαξώματος και οι βάσεις έδρασης πλαισίου έχουν υψηλή ακαμψία, ενώ η νέα σχεδίαση εμπρός και πίσω αξόνων χαρίζει στο αυτοκίνητο πολύ πιο σπορ στυλ σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα άνεσης.

auto_5.jpg

Η κεντρική θέση των καθισμάτων, το χαμηλό κέντρο βάρους, το ελαχιστοποιημένο βάρος και η ιδανική κατανομή βάρους 50:50 είναι επίσης παράγοντες που συμβάλλουν στην ‘εθιστικά’ δυναμική συμπεριφορά της νέας BMW Z4.  

Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, εκ των οποίων η μία θα έχει την υπογραφή της BMW M Performance. Η νέα BMW Z4 M40i χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα που αποδίδει 340 ίππους, η BMW Z4 sDrive30i και η BMW Z4 sDrive20i, λανσάρονται με τετρακύλινδρες μονάδες που αποδίδουν 258 και 197 ίππους αντίστοιχα.  

Το υφασμάτινο soft-top διατίθεται σε μαύρο, στάνταρ, ή ανθρακί με ασημί πινελιές προαιρετικά. Λειτουργεί ηλεκτρικά και μπορεί να ανοίγει / κλείνει σε δέκα δευτερόλεπτα, ακόμα και όταν το όχημα έχει αναπτύξει ταχύτητα έως 50 χ.α.ώ.  

auto_4.jpg

Οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Η BMW Z4 sDrive30i φέρει δερμάτινη επένδυση Vernasca στάνταρ, ενώ η BMW Z4 M40i έχει σαλόνι από δέρμα και Alcantara.

Ο προαιρετικός ανεμοθώρακας τοποθετείται ανάμεσα στα σταθερά roll bar. Ένας αποθηκευτικός χώρος πίσω από τα καθίσματα, ποτηροθήκες κάτω από το κάλυμμα του κεντρικού υποβραχιονίου (που ανοίγει διαμήκως σε δύο τμήματα) και οι μεγάλες θήκες θυρών είναι μερικά ακόμα πρακτικά χαρακτηριστικά.

Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 281 λίτρα, ανεξάρτητα αν το soft-top είναι ανοιχτό ή κλειστό – αύξηση πάνω από 50% συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο.  

Η τεχνολογία πλαισίου της νέας BMW Z4 έχει αναθεωρηθεί πλήρως, με κριτήριο την ανώτερη ευελιξία και δυναμική συμπεριφορά και περιλαμβάνει νέο άξονα γονάτων ελατηρίου δύο συνδέσμων μπροστά, και πίσω άξονα πέντε συνδέσμων, που κάνει ντεμπούτο σε ένα BMW roadster. Αυτός ο ιδιαίτερος συνδυασμός πετυχαίνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ σπορτίφ στυλ και οδηγικής άνεσης.

Ένα ακόμα στοιχείο στη λίστα στάνταρ εξοπλισμού είναι το σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού με ρύθμιση τόσο της υποβοήθησης όλο και της γωνίας διεύθυνσης σύμφωνα με την εκάστοτε οδηγική κατάσταση.  

Η ανάρτηση Adaptive M Sport, τα φρένα M Sport και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό M Sport (όλα ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό της BMW Z4 M40i, μαζί με ελαστικά υψηλών επιδόσεων) απογειώνουν τις σπορ ικανότητες του αυτοκινήτου. > Με τέτοια συστήματα πλαισίου, η επιλογή Comfort, Sport ή Sport+ mode μέσω του διακόπτη Driving Experience Control αλλάζει την απόκριση του αυτοκινήτου με σαφήνεια.

Τιμές
Οι τιμές της νέας ΒΜW Ζ4 αρχίζουν από τις 56.300 ευρώ για την έκδοση των 197 ίππων.

Tips
Το σύστημα απεικόνισης και ελέγχου της νέας BMW Z4 έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Το roadster διατίθεται προαιρετικά με BMW Operating System 7.0, το οποίο ξεχωρίζει με προηγμένες ψηφιακές λειτουργίες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του οδηγού.

Το BMW Live Cockpit Professional προσφέρει αρμονικά σχεδιασμένα και εξατομικευμένα γραφικά στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και το Control Display – και τα δύο βασισμένα σε οθόνη 10,25 ιντσών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ