Αυτοκινηση

Μοιραστείτε το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο πόλης Zhidou D2

Mια σύγχρονη ιδέα που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι: Ένα αμιγώς ηλεκτρικό, κόμπακτ προσθιοκίνητο αυτοκίνητο πόλης με ανώτατη ταχ. 90 χλμ./ώρα με ηλεκτρονικό περιοριστή, σημαντική αυτονομία (180 χλμ.) χάρη στην συστοιχία προηγμένων μπαταριών λιθίου με ηλεκτρόδια υψηλής απόδοσης τελευταία γενιάς (τύπος LiNiCoMnO2), εκπληκτική οικονομία (1,1 € ανά 100 χλμ.), σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης και υπερπλήρες πακέτο στάνταρ εξοπλισμού.

Τα Zhidou D2 και D2S διακρίνονται για την ασφάλεια, την αντοχή τους, την σταθερή τους απόδοση και τις κόμπακτ διαστάσεις τους, παρέχοντας δυνατότητα φόρτισης από κοινή πρίζα ρεύματος 220V διάρκειας 6-7 ωρών.

Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,8 μ., παρέχουν παρά ταύτα χώρο αποσκευών της τάξεως των 300 λίτρων!

Η Zhidou είναι μέλος του ομίλου Zhejiang Geely Holding, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις μάρκες Volvo, Polestar, Lotus, London Taxi, Proton, Geely Auto, κ.ά.

Interior-Tech

Το πακέτο εξοπλισμού των μοντέλων είναι πλήρες, ενώ διαθέτουν, όλες τις συνήθης ηλεκτρικές ευκολίες (ηλεκτρικά παράθυρα, καθρέπτες, κλειδαριές), υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, αυτόματο κλιματισμό, οθόνη διασύνδεσης πολυμέσων συστήματος Android (πλοήγηση, Bluetooth, USB, κ.λπ.), δερμάτινα-πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα και τιμόνι, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, κάμερα οπιθοπορείας, κ.ά.

Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα της Zhidou, προσφέρουν πολύ χαμηλό κόστος χρήσης (τα έξοδα κίνησης υπολογίζονται σε 1€ ανά 100 χλμ.), δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, έχουν πολύ χαμηλά ασφάλιστρα, και φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Διαθέτουν ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και υστερούντες βραχίονες πίσω), 4 δισκόφρενα και τροχούς αλουμινίου.

Συνολικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εταιρείας αποτελούν τη νέα τάση της στον κόσμο της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων και έχουν στόχο τη βελτιστοποίηση της οικολογικής οδικής μεταφοράς, με λιγότερους δημόσιους πόρους, πιο αποτελεσματικές μεθόδους περιβαλλοντικής προστασίας και πιο προηγμένες ενεργειακές τεχνολογίες.

Μοιραστείτε το!

Η Zhidou παρουσίασε πρόσφατα για πρώτη φορά η νέα έκδοση share'ngo του D2S με ειδικό κιτ που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Πρόκειται για μια σύγχρονη ιδέα «μοιραζόμενων» αυτοκινήτων που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις, περιλαμβάνοντας ένα στόλο 2.500 και πλέον αυτοκινήτων με πάνω από 120.000 εγγεγραμμένους χρήστες.

auto_1.jpg

Η υλοποίηση του share’ngo βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και στην χώρα μας και αναμένεται να εφαρμοστεί σε υψηλής προβολής τουριστικούς προορισμούς από το προσεχές καλοκαίρι, και στην Αθήνα από το προσεχές φθινόπωρο.

Πέρα από την κοινή χρήση/χρονοχρέωση το σύστημα share’ngo έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να μπορεί να αποτελεί ιδανικό εργαλείο διαχείρισης και ελέγχου στόλου αυτοκινήτων για μεγάλες εταιρείες, ενώ μπορεί να αποτελεί ενδιαφέρουσα λύση για τη συνήθη ημερήσια ενοικίαση, ενώ έχει δυνατότητα εφαρμογής και σε άλλα οχήματα (δίκυκλα, επαγγελματικά αυτοκίνητα μεταφοράς προσώπων και/ή εμπορευμάτων, κ.λπ.).

auto_2.jpg

Τιμή

Τα μοντέλα προσφέρονται σε 6 μεταλλικά χρώματα, ενώ οι τιμές λιανικής με πλήρη εξοπλισμό διαμορφώνονται (προ εκπτώσεων) ως εξής: Zhidou D2 από 17.900€ και Zhidou D2S από 19.900€.

Tips

Στον σημαντικό τομέα της εγγύησης τα αυτοκίνητα προσφέρονται με εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών για τα μηχανικά μέρη και 4 για τη συστοιχία των μπαταριών.

Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα, προσφέρουν πολύ χαμηλό κόστος χρήσης (τα έξοδα κίνησης υπολογίζονται σε 1€ ανά 100 χλμ.), δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, έχουν πολύ χαμηλά ασφάλιστρα, και φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ