Αυτοκινηση

Οδηγήσαμε την «Alfa Female» Stelvio

Τα σπάει το πρώτο SUV της Alfa Romeο. Δείτε εικόνες και βίντεο από το test drive της στήλης Auto Voice

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

  • Ένα σύγχρονο SUV με ισχυρή προσωπικότητα που έλειπε από την παγκόσμια αγορά με γνωρίσματα προερχόμενα από την κληρονομιά της μάρκας.
  • Ένα όχημα ελεύθερου χρόνου, που έλκει τα βλέμματα και δημιουργεί εκφράσεις θαυμασμού.
  • Οι Ιταλοί περιγράφοντας το μοντέλο τους λένε: «Τα πάντα είναι λαξευμένα από μηχανικούς, όπως μία στολή ραμμένη επάνω στο σώμα ενός αθλητή. Στην Alfa Romeo, το λέμε “Η ομορφιά με σημασία”».
  • Πήρε το όνομά του από την διάσημη διαδρομή-πέρασμα Stelvio Pass στους Δολομίτες.
  • Ένα γνήσιο πάθος, ένα Ιταλικό έργο τέχνης και καινοτομίας!
  • Η ερμηνεία στο λογοπαίγνιο του τίτλου έχει την δική της σημασία…

Οδηγήσαμε την  «Alfa Female» Stelvio II

Interior

  • Η αλήθεια είναι ότι η Alfa Romeo με την Stelvio έδωσε νέα διάσταση στην θέση οδήγησης, υπερυψωμένη μεν, προσεγγίζοντας δε όσο μπορούσε καλύτερα την εξομοίωσή της με εκείνη ενός σπορτίφ μοντέλου.
  • Ο σχεδιασμός του ταμπλό είναι πλαισιωμένος κομψά με ποιοτικά υλικά, όπως πραγματικό ξύλο ή αλουμίνιο. Το σπορτίφ δερμάτινο βολάν τιμονιού είναι εμπλουτισμένο με το παραπέμπον σε αγωνιστικό προφίλ, ενσωματωμένο κουμπί εκκίνησης. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με καινοτομικά τεχνικά υφάσματα και full-grain δέρμα Pieno Fiore.
  • Η εσωτερική αρχιτεκτονική είναι απλή και  λειτουργική, σχεδιασμένη να φιλοξενεί τρεις επιβάτες στο πίσω κάθισμα με πλήρη άνεση, εύκολη πρόσβαση και περισσότερο χώρο για τα γόνατα και τα πόδια.
  • Ο χώρος φόρτωσης με χωρητικότητα 525 λίτρα, διαθέτει σύστημα ηλεκτρικού ανοίγματος, και δυνατότητας μετατροπής των πίσω καθισμάτων σε πρόσθετο χώρο αποσκευών.

Οδηγήσαμε την  «Alfa Female» Stelvio II

Tech

  • Η Stelvio έχει κερδίσει την βαθμολογία Euro NCAP 5 αστέρων, κατακτώντας την πρωτιά στην κατηγορία της για την προστασία των ενήλικων επιβατών με ένα εξαιρετικό ποσοστό 97%. Αυτά τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν μέσω μιας σημαντικής επένδυσης κατά τη δημιουργία της αρχιτεκτονικής στην οποία βασίζονται οι Giulia και Stelvio, βελτιωμένες με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.
  • Διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης (FCW), Αυτόματη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης (AEB) με λειτουργία ανίχνευσης πεζών και Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας (LDW).
  • Κατόπιν παραγγελίας, η Stelvio μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με Adaptive Cruise Control (ACC) και Σύστημα Παρακολούθησης Τυφλού Σημείου (BSM).
  • Το Ενσωματωμένο Σύστημα Φρένων (IBS) είναι μία αποκλειστική brake-by-wire λύση της Alfa Romeo, μία παγκόσμια πρεμιέρα η οποία έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να παρέχει μία άμεση και ακριβή απόκριση κάτω από όλες τις συνθήκες. Χάρη στην ικανότητα του συστήματος των φρένων, η Stelvio μπορεί να επιβραδύνει από τα 100 χλμ/ώρα στο μηδέν μέσα σε 39 μέτρα.
  • Η Stelvio είναι εξοπλισμένη με το Hill Descent Control (HDC) επίσης στο βασικό της εξοπλισμό. Ένα σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί μια ασφαλή και σταθερή ταχύτητα ακόμα και σε έναν κατηφορικό δρόμο, το HDC λειτουργεί αυτόνομα στο σύστημα πέδησης κάθε τροχού: εξασφαλίζει έτσι σταθερότητα και ασφάλεια σε κάθε κατάσταση, ακόμη και σε ολισθηρές επιφάνειες και εξαιρετικά απότομους δρόμους.
  • Επισημαίνουμε τον περιστροφικό διακόπτη του Alfa DNA, του συστήματος παραμετροποίησης του προφίλ οδήγησης που επιλέγουμε αλλά και το Alfa Connect που συνεργάζεται με το εξελιγμένο σύστημα infotainment με την οθόνη υψηλής ανάλυση των 6,5 έως 8,8 ιντσών και το σύστημα πλοήγησης με λειτουργία 3D.

auto_1.jpg

Κινητήρες

  • Η Alfa Romeo Stelvio, διατίθεται με μια γκάμα κινητήρων, βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο δημιουργώντας έτσι ένα ελαφρύ και υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο.
  • Αναφερόμαστε στον turbo βενζινοκινητήρα 2.0-λίτρων είτε με 200 είτε με 280 ίππους και Q4 All-Wheel Drive System, ή τον Turbo Diesel των 2.2 λίτρων με 160 ή 190 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς.
  • Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας η Stelvio Super 2.2 Diesel, απόδοσης 210 ίππων και 470 Nm ροπής, διέθετε σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.
  • Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων ZF για μέγιστη απόδοση και άνεση και συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d.

auto_2.jpg

Στον δρόμο

  • Η Stelvio δημιουργήθηκε όχι απλά για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε συνθήκη στον δρόμο, ακολουθώντας το πνεύμα και το ένστικτο του οδηγού. Επένδυσε στον  σπορτίφ και σταθερό χειρισμό ενώ παρέχει την πιο άμεση, καλύτερη στην κατηγορία σχέση στροφής τιμονιού, χάρη στο πατενταρισμένο σχήμα της ανάρτησης AlfaÔLink και την ιδανική κατανομή 50/50 του βάρους.
  • Από τα πρώτα χιλιόμετρα που θα διανύσεις, αντιλαμβάνεσαι ότι το πρώτο SUV της Alfa Romeo κατασκευάστηκε, όχι απλά για να «γεμίσει» με έναν εκπρόσωπό της την κατηγορία SUV, αλλά για να ικανοποιήσει τις μεγαλύτερες προσδοκίες κάθε φανατικού που αποζητά μια πραγματικά μοναδική εμπειρία οδήγησης.
  • Οδηγήσαμε την Stelvio σε κάθε είδους δρόμο. Από σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, και επαρχιακό οδικό δίκτυο, μέχρι χωματόδρομους και πολύ χιόνι. Το πλαίσιο σου δείχνει γρήγορα ότι δεν έχεις να κάνεις με «ένα αδιάφορο κουτί», αλλά με ένα όχημα με ψυχή, Ακόμα και οι μικροατέλειες σε πιθανούς τριγμούς, εξισορροπούνται άμεσα από την ποιότητα κύλισης και την συμπεριφορά στην απαιτητική οδήγηση. Ναι, είναι μία γνήσια Alfa Romeo, αναφωνήσαμε, επιστρέφοντας μετά από κάλυψη πλέον των 1200 χιλ.
  • Το πρώτο SUV της Alfa Romeo εφοδιάζεται με το αποκλειστικό σύστημα μετάδοσης Q4 on demand all-wheel drive που είναι σχεδιασμένο να παρέχει διαχείριση απόδοσης σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα Q4 παρακολουθεί και ανιχνεύει τις συνθήκες του δρόμου και το στιλ οδήγησης ώστε να παρέχει ιδανική κατανομή ροπής μεταξύ των αξόνων.

auto_3.jpg

Τιμή

Η τιμή απόκτησης της Alfa Romeo Stelvio 2.2 160hp AT Diesel 4X2 αρχίζει από τα 51.200 ευρώ, ενώ η τιμή του μοντέλου της δοκιμής μας Stelvio 2.2 210hp AT8 Diesel Super 4X4, από 59.900 ευρώ. Τέλος, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις, αρχίζουν από τα 58.900 ευρώ για την 2.0 200hp AT8 Petrol 4X4.

auto_4.jpg

Tips

  • Από τότε που ιδρύθηκε, η Alfa Romeo δημιούργησε οχήματα ικανά να αλλάξουν τον τρόπο που αγαπάμε και οδηγούμε τα αυτοκίνητα. Μετά από περισσότερα από 107 χρόνια λαμπρής ιστορίας, η μάρκα θέτει ένα νέο ορόσημο με τη Stelvio.
  • Η ονομασία Stelvio, «δανείστηκε» από την διαδρομή στο διάσημο πέρασμα στις Ιταλικές Άλπεις, σε υψόμετρο πάνω από 2.500 μέτρα, μήκους 20 χιλιομέτρων και με πάνω από 75 στροφές και το οποίο τον χειμώνα είναι κλειστό!

auto_5.jpg

auto_6.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ