Αυτοκινηση

Nissan Leaf: Στο επίκεντρο της ηλεκτροκίνησης

Η ενσάρκωση του Intelligent Mobility της Nissan, του οράματος της εταιρίας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 680
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-nissan-.jpg

Το Nissan Leaf προσεγγίζει τον υποψήφιο αγοραστή με τη λογική της ήπιας προσαρμογής, δηλαδή τον εισάγει σε έναν εντελώς νέο κόσμο, σε ένα απόλυτα μελλοντικό τοπίο στην αυτοκίνηση. Και το κάνει αυτό μέσα από προσεκτικά όσο και προσιτά βήματα. Με την περγαμηνή ότι αποτέλεσε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που μπήκε σε μαζική παραγωγή το 2010, δεν έθεσε απλά νέα δεδομένα στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά άλλαξε και τα δεδομένα της αγοράς. 

av-nissan-1.jpg

Στο επίκεντρο του Nissan Intelligent Power, στο νέο Nissan Leaf, βρίσκεται  το e-powertrain, το ηλεκτρονικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης κίνησης, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, αυξημένη ροπή και ισχύ, με περισσότερο δυναμικές επιδόσεις. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης συμπληρώνει η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τεχνολογίας, η οποία παρέχει αυξημένη ισχύ, όπως και ικανότητα αποθήκευσης της ενέργειας. 

Στον δρόμο
Μαζί με την ενισχυμένη ενεργειακή απόδοση, το νέο e-powertrain προσφέρει μια εκπληκτική, γραμμική οδηγική απόδοση, ισχύος 110 kW. Η ροπή έχει αυξηθεί στα 320 Nm, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιτάχυνσης. Η μεγαλύτερη μπαταρία των 40 κιλοβατώρων διαμορφώνει την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 270 χιλιόμετρα, σε συνδυασμένο κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP. 

av-nissan-2.jpg

Tech
Η Nissan εφοδιάζει το νέο Leaf με μία σειρά καινοτόμων τεχνολογιών και μέσω του Nissan Intelligent Driving βελτιώνει την οδηγική απόλαυση και ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας, μειώνοντας ταυτόχρονα το στρες του οδηγού. Η προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδήγησης του Nissan Leaf, το ProPilot και το ProPilot Park, καθιστούν ξεκούραστη την οδήγηση σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία και αντίστοιχα πανεύκολη τη στάθμευση. Το πρωτοποριακό e-Pedal φέρνει μια νέα διάσταση στην οδήγηση, ενθουσιάζοντας τους οδηγούς και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ. Οι επιβάτες του νέου Leaf θα επωφεληθούν επίσης από ένα νέο interface με μια εφαρμογή για smartphones, που τους επιτρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης του οχήματός τους, να βρουν τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης και να προθερμαίνουν ή να ψύχουν το αυτοκίνητο στην ιδανική θερμοκρασία, πριν καν το οδηγήσουν! 

av-nissan-3.jpg

Nissan Intelligent Integration 
Tο πρωτοποριακό όραμα της Nissan για τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων δεν σταματά στην τροφοδοσία του νέου Leaf. Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κινητές συσκευές ενέργειας, μέσω της σύνδεσης της ισχύος της μπαταρίας του αυτοκινήτου με τις κοινωνικές υποδομές, μέσω της τεχνολογίας V2G. 

Αξία
Η τιμή του νέου Nissan Leaf, ξεκινά  από τις €32.990 για την έκδοση Acenta.

Το νέο Nissan Leaf καθίσταται το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα παγκοσμίως, μιας και από το 2010, χρονιά στην οποία ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του μοντέλου πρώτης γενιάς, έχουν πωληθεί περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα. Σήμερα, κάθε 10 λεπτά πωλείται ένα νέο Leaf στη Γηραιά Ήπειρο! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ