Αυτοκινηση

Νέο Swift Sport: Ακόμα πιο γρήγορο, πιο δυνατό και πιο ελαφρύ

Το κορυφαίο σπορ μοντέλο στη γκάμα της Suzuki ανανεώνεται απόλυτα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_fast_lane_-_suzuki.jpg

Το ολοκαίνουριο Swift Sport ήρθε με σκοπό να προκαλέσει το ενδιαφέρον εκείνων που μέσα από την ιστορία της μάρκας, αναζητούν και σήμερα το αγωνιστικό dna της. Ολική ανανέωση λοιπόν για το Swift, που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στη σπορ οδήγηση και στην ασφάλεια. Η 3η γενιά του Swift Sport υιοθετεί χαμηλότερη και φαρδύτερη σιλουέτα, με πιο επιθετικό σχεδιασμό και αναλογία ροπής προς βάρος, τέτοια που εξασφαλίζει την κατοχύρωςή του στην κατηγορία των πραγματικά καυτών hatchback!

Το βάρος του αμαξώματος μειώθηκε κατά 80 κιλά, περιοριζόμενο στα 970 κιλά, ενώ η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 70 Nm, φτάνοντας τα 230 Nm, με τη χρήση του κινητήρα 1.4 BoosterJet. Τη ίδια στιγμή η ήδη ξαιρετική οδηγική συμπεριφορά του Swift Sport έγινε καλύτερη από ποτέ.

Η αθλητική σιλουέτα του Swift Sport και οι επιδόσεις του, παίρνουν μορφή μέσα από τη νέα μάσκα και τον εμπρός προφυλακτήρα, με το αεροδυναμικό εμπρός σπόιλερ, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τον πίσω διαχύτη και την αεροτομή οροφής. Οι γυαλισμένες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και η διπλή απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνουν την απόλυτη αγωνιστική εικόνα.

Με τον κινητήρα 1.4 BoosterJet να αποδίδει 140 ίππους, να παράγει 230 Nm ροπής και το συνολικό βάρος να είναι 80 κιλά μικρότερο από αυτό του προκάτοχού του, το ελαφρύτερο και ταχύτερο Swift Sport έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικά καυτό hatchback που κάνει την ενθουσιώδη οδήγηση πραγματικότητα.

Βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κιβώτιο που εξόπλιζε το απερχόμενο Swift Sport, προκειμένου να επιτευχθούν ακόμα πιο κοντές και ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων. Η απαιτούμενη αρχική δύναμη στο λεβιέ προσαρμόστηκε ώστε να επιτευχθεί ομαλή και σαφέστερη αίσθηση κατά την αλλαγή, κάτι που επικουρείται από τις επιπλέον μικρορυθμίσεις που πραγματοποίησαν οι τεχνικοί μας προκειμένου να αυξηθεί η αμεσότητα και η στιβαρότητα.

Επίσης, δεδομένου του ρόλου του ως το κορυφαίο σπορ μοντέλο στη γκάμα της Suzuki, η πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά του έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στο νέο Swift Sport, με ακόμα καλύτερη οδηγική σταθερότητα, βελτιστοποιημένη στρεπτική ακαμψία και αναβαθμισμένες δυναμικές αντιδράσεις στο όριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ