Αυτοκινηση

Renault Megane 1.5 dCi 110

Ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει και προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία οδήγησης

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

Η πρόταση της Renault στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων.

Ένα σύγχρονο, πλήρες τεχνολογιών και εξοπλισμού αυτοκίνητο που υποστηρίζει με πειθώ, αρτιότητα, αλλά και σαφήνεια την υπόθεση family mobility.

auto_5.jpg

Interior / Tech

Tο νέο Megane είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει χάρη στο δυναμικό, αλλά και στιβαρό του σχεδιασμό που συνδυάζεται με ένα σύγχρονο πακέτο τεχνολογικών χαρακτηριστικών, τα οποία κανείς συναντά συνήθως σε μοντέλα της μεγαλύτερης κατηγορίας.

auto_1.jpg

Το νέο Mégane προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία οδήγησης χάρη στο σύστημα R-Link2, το οποίο λειτουργεί ως το κέντρο ελέγχου του αυτοκινήτου μέσω μιας κάθετα τοποθετημένες οθόνης 8,7 ιντσών. Παράλληλα μέσω της τεχνολογίας Multi-Sense ο οδηγός μπορεί να προσωποποιήσει, σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Με το μεταξόνιο να έχει φτάσει τα 2,67 μέτρα οι χώροι για τους επιβάτες έχουν αυξηθεί, ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 384 λίτρα (διαθέσιμα με κανονική ρεζέρβα) αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας

auto_3.jpg

Να σημειώσουμε ότι η έκδοση GT-Line έχει στοιχεία από την sport έκδοση GT, δανειζόμενη εξωτερικά και διακοσμητικά στοιχεία από αυτήν, σε επίπεδο αισθητικής, καθισμάτων και εξοπλισμού.

Σημαντικό βοήθημα στον οδηγό, η δυνατότητα επιλογής από τα πέντε προγράμματα οδήγησης, Neutral, Sport, Comfort, Perso και Eco, ενώ αυτό που θα σας αποζημιώσει είναι τα μπάκετ καθίσματα που σε προδιαθέτουν με το καλημέρα για την προσέγγιση των συμφώνων GT.

auto_6.jpg

Κινείται / Στρίβει

Το αυτοκίνητο που οδηγήσαμε κατά την διάρκεια της δοκιμής μας κινούσε ο diesel κινητήρας Energy dCi 110 με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, απόδοσης 110 ίππων και 260Nm ροπής από τις 1.750rpm., εκπομπές ρύπων CO2 95γρ/χλμ και μικτή κατανάλωση καυσίμου 3,7 λίτρα/100 χλμ.

auto_2.jpg

Το συγκεκριμένο σύνολο κερδίζει την υπογραφή ECO2, χάρη και σε τεχνολογία που αναπτύχθηκε στη F1.

Το πλαίσιο και η ανάρτηση του νέου Mégane εξασφαλίζουν πολύ καλή ποιότητα κύλισης, η οποία σε συνδυασμό με την αυξημένη ηχομόνωση της καμπίνας προσφέρει ξεκούραστα ταξίδια.

Η αίσθηση κρατήματος που σου δίνει η εντυπωσιακή πρόσφυση, αποτελεί σημείο αναφοράς στην οδηγική συμπεριφορά του μοντέλου.

Κοστίζει 

Η τιμή του αυτοκινήτου της δοκιμής μας Renault Megane 1.5 dCi 110hp GT-Line αρχίζει από τα 21.620 ευρώ, η «απλή» 1.5 dCi 110 Expression αρχίζει από τα 19.900 ευρώ, η τιμή της αρχικής έκδοσης βενζίνης 1.2 TCe 100hp Authentic από 16.390 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη της πετρελαιοκίνητης έκδοσης 1.5 dCi 90hp από 16.890 ευρώ.

auto_4.jpg

Tips 

Το Megane ξεχωρίζει χάρη στο δυναμικό του σχεδιασμό που συνδυάζεται με ένα σύγχρονο πακέτο τεχνολογικών χαρακτηριστικών, τα οποία κανείς συναντά συνήθως σε μοντέλα της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Info

Πληροφορίες για το Renault Megane 1.5 dCi 110 εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ