Αυτοκινηση

Mercedes-Benz A-Class 180d

Η τέταρτη γενιά της Mercedes-Benz A-Class με ακόμη πιο νεανικό και δυναμικό χαρακτήρα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

Η τέταρτη γενιά της Mercedes-Benz A-Class με ακόμη πιο νεανικό και δυναμικό χαρακτήρα.

Το μοντέλο που επανακαθορίζει την έννοια της σύγχρονης πολυτέλειας στην compact κατηγορία με ατού τον εσωτερικό σχεδιασμό και την πρωτοποριακή τεχνολογία της.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο που προσαρμόζεται στον οδηγό του, επικοινωνεί κυριολεκτικά μαζί του και μαθαίνει από αυτόν.

Ουσιαστικά, αυτή την στιγμή, η νέα A-Class φαίνεται να μην έχει αντίπαλο στην κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων.

auto_2.jpg

Design

Η σπορ εμφάνιση του μοντέλου έχει ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι χώροι, η χρηστικότητα και η λειτουργικότητά του έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Η νέα A-Class διαθέτει έναν επαναστατικό σχεδιασμό στο εσωτερικό της που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, εκπροσωπώντας την επόμενη ημέρα στη σχεδιαστική ταυτότητα «Sensual Purity» που τη διέκρινε στην προηγούμενη γενιά της.

auto_1.jpg

Το ταμπλό οργάνων και το κόκπιτ προσδίδουν στιλ «Avant-Garde», γεγονός που δημιουργεί μία μοναδική αρχιτεκτονική. Οι δύο οθόνες στο ταμπλώ φτάνουν έως τις 10.25 ίντσες (26 cm) και προστατεύονται από ένα κρυστάλλινο κάλυμμα (εκτός από τη βασική έκδοση με δύο οθόνες 7 ιντσών) για να δημιουργήσουν ένα εντελώς αυτόνομο κόκπιτ ευρείας οθόνης. 

Το εσωτερικό είναι και ιδιαίτερα ευρύχωρο για τους επιβάτες συνολικά, μια και έχει αυξηθεί ο ωφέλιμος χώρος στο ύψος των ώμων, των αγκώνων και στο ύψος του κεφαλιού, ενώ έχουμε και πιο εύκολη είσοδος στα πίσω καθίσματα.

Τέλος, ο χώρος αποσκευών 370 λίτρων είναι κατά 29 λίτρα μεγαλύτερος από το απερχόμενο μοντέλο και πιο ευρύχωρος. 

auto_3.jpg

Tech

Μπορεί να θεωρούμε ότι ένα premium μοντέλο θα είναι πλήρες τεχνολογικών καλουδιών, αλλά, αυτό που εισάγει στη νέα αυτοκινητιστική πραγματικότητα η νέα Α-Class 4ης γενιάς είναι το νέο σύστημα Multimedia ΜΒUX (Μercedes Benz User Expirience) που δέχεται φωνητικές εντολές.

auto_5.jpg

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σύστημα το οποίο διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, καταλαβαίνει την προφορά του οδηγού του, ενώ «μαθαίνει» τις συνήθειες του. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι πραγματικά εντυπωσιακός όντας σε θέση να απαντήσει άμεσα σε πολλά πιθανά και απίθανα ερωτήματα.

Στον μεγάλο υπερπλήρη κατάλογο με τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, αναφέρουμε τα: Ενεργή Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, Active Brake Assist, Αερόσακος γονάτων οδηγού, Mercedes-Benz σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης, Μονάδα επικοινωνιών (LTE) για τη χρήση υπηρεσιών Mercedes me connect, Χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, Cruise Control - Σύστημα ρύθμισης ταχύτητας, Thermatic-σύστημα κλιματισμού, Προεγκατάσταση ψηφιακού ραδιοφώνου, Δερμάτινο τιμόνι νέας γενιάς με πλήκτρα αφής και ενσωματωμένο Cruise Control, Touchpad, MBUX σύστημα πολυμέσων Connect 20, κ.ά.

Κινητήρας

Το μοντέλο της δοκιμής μας, την A-Class 180 d κινούσε ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας πετρελαίου των 1.500 κ.εκ. που αποδίδει 116 ίππους και ροπή 260 Nm.

Επιταχύνει  0-100 χλμ/ώρα σε 10,5’’, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνάει κατά τι τα 200 χλμ/ώρα.

Η κίνηση περνάει στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η μικτή εργοστασιακή κατανάλωση ορίζεται στα 4,1 λίτρα/100χλμ, και η τιμή της εκπομπής ρύπων CO2 είναι 108 γρμ./χλμ.

auto_6.jpg

Στον δρόμο

Το άκαμπτο αμάξωμα αποτελεί τη βάση ενίσχυσης της συμπεριφοράς της νέας A-Class, τόσο σε επίπεδο παθητικής ασφάλειας όσο και σε επίπεδο ευχάριστης ακουστικής εντός της καμπίνας της. Οι ειδικά μελετημένες ζώνες παραμόρφωσης ενισχύουν ακόμα περισσότερο την προστασία των επιβατών της ενώ έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα για την αθόρυβη λειτουργία του αυτοκινήτου. Το βάρος του αμαξώματος ωστόσο, διατηρείται στο ίδιο χαμηλό επίπεδο, όπως και το προηγούμενο μοντέλο, κάτι που απογειώνει την οδηγική συμπεριφορά. 

auto_4.jpg

Κοστίζει

Η τιμή της νέας Μercedes A-Class 180d αρχίζει από 32.288 ευρώ

Info

Πληροφορίες για τη νέα Μercedes A-Class εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ