Αυτοκινηση

Νέα μοντέλα από την Skoda

Το δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης Skoda Citigo 1.0 Auto και η καινούργια έκδοση Fabia i-con

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

> Η Skoda παρουσιάζει το Citigo με τιμή λιανικής από 9.580 €, με δωρεάν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και παράλληλα ενημερώνει για την διάθεση μιάς νέας έκδοσης Fabia i-con με κινητήρα 1.0 MPI 75 ίππων, με hi-tech σύστημα πολυμέσων και με πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού με τιμή που αρχίζει από 10.780 € ή 119 €/μήνα με το Skoda Clever Plan.

Skoda Citigo 1.0 Auto

> Το Skoda Citigo το δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης και ένα από τα best-sellers της κατηγορίας του, τώρα γίνεται ακόμα πιο προσιτό και ελκυστικό, μια και διατίθεται στην Ελλάδα, με δώρο το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 9.580 €. H συγκεκριμένη προσφορά αφορά στην 5θυρη έκδοση Active, με τον κινητήρα ενός λίτρου, ισχύος 60 ίππων.

auto_1.jpg

> Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα προσφορά καθώς το αυτόματο κιβώτιο ανεβάζει την πρακτικότητα του μοντέλου σε άλλο επίπεδο αφού η κίνηση στην πόλη γίνεται παιχνίδι, με το Citigo να αποτελεί σημαντική πρόταση για οικονομική, ασφαλή και τώρα ακόμα πιο άνετη και ευχάριστη μετακίνηση στις μεγαλουπόλεις.

> Με βάρος λιγότερο από 30 κιλά, το αυτόματο κιβώτιο –γνωστό ως ASG– είναι ένα από τα ελαφρύτερα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων που κατασκευάστηκαν ποτέ. Παράλληλα, με αυτό επιτυγχάνεται ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καθώς η κατανάλωση βενζίνης είναι μειωμένη κατά 0,1 του λίτρου ανά 100 χλμ., σε σχέση με το χειροκίνητο.

> Ο κινητήρας είναι ο τρικύλινδρος των 999 κ.εκ., 60 και 68 ίππων όταν χρησιμοποιείται ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Η ασφάλεια που προσφέρει το μοντέλο είναι κορυφαία για την κατηγορία του. Με πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, το Citigo έχει να επιδείξει ανάμεσα σε άλλα Break Assist, φρένα έκτακτης ανάγκης, ηλεκτρονικό έλεγχο σταθερότητας (ESC), σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, ηλεκτρονική εμπλοκή διαφορικού (EDL) κλπ.

auto_2.jpg

Skoda Fabia i-con

> Η Skoda Fabia, πλέον διαθέτει στη γκάμα της μία νέα έκδοση. Πρόκειται για τη Fabia i-con, με τον κινητήρα 1.0 MPI 75 ίππων, η οποία διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις κυρίως λόγω του hi-tech χαρακτήρα της. Το κύριο στοιχείο εξοπλισμού που κάνει την έκδοση αυτή ξεχωριστή είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα infotainment που αναβαθμίζει πλήρως το εσωτερικό του μοντέλου, με την άνεση και τις ευκολίες που προσφέρει.

auto_3.jpg

> Το συγκεκριμένο Multimedia σύστημα διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, τεχνολογίας LCD, μεγέθους 8 ιντσών. Μέσω της οθόνης, οδηγός και συνοδηγός μπορούν να χειριστούν πληθώρα λειτουργιών.

> Σε πιο τεχνικό επίπεδο, η LCD οθόνη έχει ανάλυση 1024x600 (HD), με καρδιά του συστήματος Multimedia έναν τετραπύρηνο 64μπιτο επεξεργαστή της INTEL. Το σύστημα διαθέτει άφθονη μνήμη 2GB και εσωτερικό σκληρό δίσκο χωρητικότητας 16GB. Επικοινωνεί με εξωτερικές μονάδες είτε με θύρα USB 2.0 είτε με κάρτα SD ενώ από τη θύρα USB μπορεί να «διαβάσει» σκληρό δίσκο χωρητικότητας έως 1ΤΒ!

auto_4.jpg

> Σε επίπεδο εξοπλισμού, η Fabia i-con, ενδεικτικά, εκτός άλλων διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα για έλεγχο της ευστάθειας, της πέδησης και της δυναμικής λειτουργίας, όλους τους κλασικούς αερόσακους συμπεριλαμβανομένου τύπου κουρτίνας για την προστασία της κεφαλής, με αυτόν του συνοδηγού να προσφέρει δυνατότητα απενεργοποίησης, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους/θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air conditioning κλπ.

auto_5.jpg

> Με τον πολύ πλούσιο εξοπλισμό, η  Fabia i-con ως μία πλήρης και hi-tech πρόταση στην κατηγορία της, έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 10.780 € και μπορεί να αποκτηθεί πολύ εύκολα χάρη στο Skoda Clever Plan, με 119 €/μήνα, με 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση και οδική βοήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ