Αυτοκινηση

Οδηγήσαμε το νέο Hyundai Kona

Το SUV αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της Hyundai να καταστεί η Νο1 ασιατική μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2021

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hyundai Kona

Τι είναι 

> Το νέο Hyundai Kona συνδυάζει την αξιοπιστία και την κληρονομιά των SUVs της Hyundai Motor με μια μοντέρνα σχεδίαση αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της Hyundai να καταστεί η Νο1 ασιατική μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2021.

Σύντομη γνωριμία

> Το οδηγήσαμε για μία πρώτη γεύση στην παραλιακή οδό από το Λαγονήσι μέχρι το Σούνιο και τανάπαλιν, κατά τη διάρκεια της πανελλήνιας παρουσίασής του και διαπιστώσαμε τον λόγο που οι άνθρωποι της Hyundai χρησιμοποίησαν υπερήφανο λόγο και αυτοπεποίθηση!

> Το νέο Hyundai Kona προσφέρει μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV και μία κομψή, μυώδη σχεδίαση με διπλούς προβολείς LED, διχρωμία αμαξώματος-οροφής και επιλογή από δέκα έντονα εξωτερικά χρώματα, που προσφέρουν 28 διαφορετικούς συνδυασμούς για κάθε διαφορετικό ύφος.

Hyundai Kona

> Οι χρωματιστές ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι, καθώς και οι φωτεινές ενδείξεις γύρω από τους αεραγωγούς διαφοροποιούν αισθητά το εσωτερικό του Kona, ενώ είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας όπου το χρώμα του εσωτερικού τόνου συνδυάζεται χρωματικά με τις ζώνες ασφαλείας.

> Το Hyundai Kona είναι ένα SUV με τετρακίνηση, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις (7DCT) και «κινείται» από τους σύγχρονους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες απόδοσης 120 και 177 ίππων μέχρι την τεχνολογία Diesel νέας γενιάς.

> Η νέα οθόνη αφής του μοντέλου προβάλλει οδηγικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού και παράλληλα με head-up display σε ειδική διάφανη επιφάνεια που ανασηκώνεται πίσω από το κάλυμμα του πίνακα οργάνων, μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Η κορυφαία φωτεινότητά της που φθάνει τα 10.000 cd / m2 και το μέγεθος των 8 ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στο δρόμο.

Hyundai Kona

> Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό της Hyundai που συναντάμε για πρώτη φορά στο νέο Kona, είναι το σύστημα πολυμέσων Display Audio όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη 7 ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τις ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης του τηλεφώνου, να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, να υπαγορεύσουν μηνύματα ή να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Ένα προαιρετικό ασύρματο σημείο φόρτισης (Qi standard) για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίσουν άνετα τα smartphones τους εν κινήσει.

> Το νέο super-premium ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Krell, με οκτώ ηχεία και ενισχυτή, προσφέρει ποιότητα ήχου συναυλιακής αίθουσας σε όλους τους επιβάτες.

> Το Νέο Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών Hyundai SmartSense. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται συστήματα όπως: Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist.

Hyundai Kona

> Οι τιμές του νέου Hyundai Kona αρχίζουν από τις 16.590 ευρώ για την έκδοση 1.0 Turbo 120hp με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ