Αυτοκινηση

Η νέα Mercedes-Benz A-Class

Σημείο αναφοράς στην compact κατηγορία

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-kentriki.jpg

Σε μία λαμπρή εκδήλωση διαρκείας ημερών στην Μαρίνα Φλοίσβου, η Mercedes-Benz Ελλάς, παρουσίασε στο Ελληνικό κοινό τη νέα A-Class!

Τι είναι

> Η τέταρτη γενιά της Mercedes-Benz A-Class που αποκτά ακόμη πιο νεανικό και δυναμικό χαρακτήρα και γίνεται ταυτόχρονα τόσο ώριμη και άνετη όσο ποτέ άλλοτε!

> Η νέα A-Class επανακαθορίζει την έννοια της σύγχρονης πολυτέλειας στην compact κατηγορία και προκαλεί επανάσταση με τον εσωτερικό σχεδιασμό και την πρωτοποριακή τεχνολογία της. Χάρη στο νέο διαδραστικό σύστημα τηλεματικής MBUX δίνει νέα διάσταση στην εμπειρία του χρήστη και εντυπωσιάζει με τις επιπλέον λειτουργίες και τα συστήματα που προσφέρει και που μέχρι πρότινος εξόπλιζαν μεγαλύτερα μοντέλα στην γκάμα της Mercedes-Benz.

auto_1.jpg

Γνωριμία

> Η εσωτερική αρχιτεκτονική χαρακτηρίζεται από την πρωτοποριακή σχεδίαση του ταμπλό: για πρώτη φορά, καταργείται τελείως το κάλυπτρο πάνω από το κόκπιτ. Έτσι, το κυρίως τμήμα του ταμπλό σε σχήμα φτερού εκτείνεται αδιάκοπα από τη μία μπροστινή πόρτα μέχρι την άλλη. Η οθόνη Widescreen (προαιρετικά) είναι τελείως ελεύθερη. Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο είναι τα σπορτίφ στόμια αεραγωγών που θυμίζουν τουρμπίνα.

auto_2.jpg

> Το ταμπλό χωρίζεται σε δύο τρισδιάστατα, οριζόντια τμήματα: το κάτω τμήμα διαχωρίζεται οπτικά από το επάνω τμήμα του ταμπλό με ένα «αυλάκι» και μοιάζει να αιωρείται μπροστά από το ταμπλό. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός ενισχύει αυτό το αποτέλεσμα, τονίζοντας την αίσθηση του αιωρούμενου στοιχείου. Τα 64 χρώματα του προαιρετικού ατμοσφαιρικού φωτισμού προσφέρουν πενταπλάσιους χρωματισμούς σε σχέση με πριν: τα διάφορα χρώματα συνθέτουν δέκα χρωματικούς συνδυασμούς, για να προσφέρουν πρωτοποριακό φωτισμό με θεαματικές εναλλαγές χρωμάτων.

> Η τελείως ελεύθερη οθόνη διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: με δύο οθόνες 7 ιντσών (17.78 cm), με μία οθόνη 7 ιντσών και μία οθόνη 10,25 ιντσών (26 cm), και με δύο οθόνες 10,25 ιντσών.

auto_3.jpg

> Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών πίσω από τα πίσω καθίσματα είναι 370 λίτρα – αυξημένος κατά 29 λίτρα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

> Για τη νέα Α-Class στην Ελλάδα διατίθενται δύο διαφορετικοί τύποι καθισμάτων: το κάθισμα comfort και το σπορ κάθισμα με ενιαία εμφάνιση.

> Η νέα A-Class είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης παρέχοντας συνεργατική υποστήριξη στον οδηγό και εκτοξεύοντας την ενεργητική ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο για αυτή την κατηγορία, με λειτουργίες δανεισμένες από την S‑Class, ενώ για πρώτη φορά, η A-Class έχει τη δυνατότητα να οδηγεί ημί-αυτόνομα.

auto_4.jpg

> Η νέα A-Class ήρθε στη χώρα μας και είναι διαθέσιμη προς παραγγελία στις παρακάτω εκδόσεις και τιμές: A 200 με τιμή από 32.605 ευρώ, Α 250 Auto από 44.120 ευρώ και Α 180 d Auto από 32.288 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ