Αυτοκινηση

Εσείς τι τύπος Fiesta είστε;

Η νέα γενιά Ford Fiesta είναι η πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη γκάμα στην ιστορία του Fiesta, και περιλαμβάνει το στιλάτο Fiesta Titanium, το σπορ Fiesta STLine, το πολυτελές Fiesta Vignale, το Fiesta Active crossover και το Ford Performance Fiesta ST.

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 657
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-ford-fiesta-_range.jpg

Είναι όντως η πλέον πλήρης γκάμα Fiesta στην υπερσαραντάχρονη εμβληματική πορεία του στις παγκόσμιες αγορές.

Δείτε κάτι! Για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά και στη σχεδόν συνυφασμένη σύγχρονη εποχή της με το fiesta, η Ford έφτιαξε μία γκάμα που δύσκολα θα βρεθεί κοινό που δεν θα την αφορά…

av-ford-fiesta-range-g-.jpg

Όμως; Ποιο θα διαλέγατε; Εννοούμε ποια έκδοση θα σας έκλεινε το μάτι όταν μπαίνατε σε μία έκθεση της Ford;

Εμείς «συλλέξαμε» τις τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις του νέου Fiesta, αναγνωρίσαμε τους προσανατολισμούς που δίνει το εργοστάσιο στην κάθε μία και επιχειρούμε να σας διευκολύνουμε στην επιλογή σας…

Fiesta Titanium

av-ford-fiesta.jpg

Πιο μεγάλο κατά 71mm σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, είναι πολύ πιο άνετο τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες, με τους τελευταίους να βολεύονται άνετα στο αναπαυτικό κάθισμα, ακόμα κι αν το ύψος τους ξεπερνά τα 190 εκατοστά! Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων είχε ευεργετικές συνέπειες και στον χώρο αποσκευών, ο οποίος έφτασε πλέον τα 292 λίτρα, δηλαδή είναι κατά 16 λίτρα μεγαλύτερος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Το ταμπλό είναι μοντέρνο, ποιοτικό και με εξαιρετικά σε αφή υλικά, με το σύστημα Sync3 της Ford να ξεχωρίζει στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Οι άνθρωποι της Ford έκαναν πράξη το αίτημα πολλών υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι ζητούσαν μια μεγάλη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, επιτυγχάνοντας μέσω αυτής και τη μείωση κατά 50% των διαφόρων διακοπτών και κουμπιών που υπήρχαν σε… αφθονία στο προηγούμενο Fiesta.

Fiesta ST-Line

av-ford-fiesta-st-line.jpg

Όταν οδηγήσαμε για πρώτη φορά το «απλό» νέο Fiesta, αμέσως αυτό που μας έκανε εντύπωση -όπως άλλωστε και στο σύνολο των ανθρώπων του ειδικού Τύπου- ήταν το παροιμιώδες κράτημά του σε κάθε είδος οδοστρώματος, ακόμα και σε «ακραίες» συμπεριφορές… Λίγους μήνες αργότερα, όταν βρεθήκαμε στην Β.Δ. Ισπανία για να δοκιμάσουμε την έκδοση ST-Line, όχι μόνο αποζημιωθήκαμε που επιλέξαμε μία ερημική ανηφορική επαρχιακή διαδρομή, αλλά και επαληθεύτηκαν με το παραπάνω οι προβλέψεις μας: όταν το «απλό» μοντέλο κρατάει τόσο καλά, σκεφτείτε τι θα κάνουν οι πιο σπορτίφ εκδόσεις… Και το είδαμε…

Με λίγα λόγια, το νέο Fiesta και όχι μόνο στην σπορτίφ έκδοση ST-Line, σε ποιότητα κύλισης και κρατήματος, είναι «ένα τρένο» που ταξιδεύει επάνω σε ράγες άνεσης, ασφάλειας και οδηγικής ευχαρίστησης! Όλα αυτά οφείλονται  στη νέα ανάρτηση και το σύστημα Electronic Torque Vectoring Control. Χωρίς να παρακάμπτουμε τις βελτιώσεις στην πλευρική πρόσφυση κατά 10% και στις αποστάσεις φρεναρίσματος κατά 8%, να σημειώσουμε ότι το νέο Fiesta είναι το πρώτο Ford με Pedestrian Detection που συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων τις νυχτερινές ώρες, Active Park Assist με παρέμβαση πέδησης για την αποφυγή μικροσυγκρούσεων στο hands-free παρκάρισμα.

Προσθέστε και την παρουσία του πολυβραβευμένου βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost της Ford που προσφέρεται σε εκδόσεις 100, 125 και 140 ίππων, που με τη συμβολή ενός νέου, εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου μειωμένων τριβών πετυχαίνει εκπομπές CO2 97 γρ./χλμ. και κατανάλωση 4,3 λίτρα/100 χλμ. και έχετε ένα πλήρες «πακέτο» γνώσης…

Fiesta Vignale

av-ford-fiesta-vignale.jpg

Ορθά η μάρκα το χαρακτηρίζει ως «η απεικόνιση της κομψότητας»… Μπαίνοντας στο Fiesta Vignale θα βυθιστείτε σε ένα σύμπαν σύγχρονης πολυτέλειας. Σκοπός της Ford είναι με την είσοδό σας στο όχημα να απολαύσετε την επιλογή που σας χαρακτηρίζει σε οποιοδήποτε επίπεδο της καθημερινότητάς σας. Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από την κομψότητα σε κάθε τμήμα της καθημερινότητάς σας, για αυτό και η επιλογή της έκδοσης Vignale θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Μπαίνοντας στο έκδηλα premium εσωτερικό, θα αντικρίσετε την κομψή οθόνη Ford Vignale, ενώ τα πολυτελή δερμάτινα καθίσματα με το μοναδικό σχέδιο με τα εξάγωνα -σε συνδυασμό με το αποκλειστικό και μαλακό δέρμα που καλύπτει το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα– δημιουργούν το απόλυτο δερμάτινο εσωτερικό. Επίσης, ένα μοναδικό στιλ, με ξεχωριστή εμπρός μάσκα, ζάντες ελαφρού κράματος 17'', διαθέσιμο ηχοσύστημα B&O Play είναι εκεί για να σας υπενθυμίζουν ότι η ποιότητα στην ζωή μας δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απαίτηση. Τέλος, ανακαλύψτε την επιτομή στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα σχεδίασης, ποιότητας και κατασκευής, μέσα από το Fiesta Vignale.

Fiesta Active crossover

av-ford-fiesta-active.jpg

Είναι προφανές ότι ο περιπετειώδης χαρακτήρας σας πλέον μπορεί να εκφραστεί και μέσα από την κατηγορία των supermini, μιας και η Ford φρόντισε για πρώτη φορά να προσθέσει στην γκάμα του Fiesta και μία crossover έκδοση. Που σημαίνει ότι δεν θα αποχωριστείτε ούτε στο ελάχιστο τα benefits του μοντέλου, καθιστώντας το ως «σύντροφο» περιπέτειας και εξορμήσεων. Το Fiesta Active crossover διατίθεται αποκλειστικά σε πεντάθυρο αμάξωμα και ξεχωρίζει αμέσως από μία σειρά εξωτερικών γνωρισμάτων. Ανάμεσά τους, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος που ειδικά στους θόλους των τροχών δείχνουν εντυπωσιακά, οι ποδιές προστασίας εμπρός και πίσω, η αυξημένη κατά σχεδόν 2 εκατοστά απόσταση από το έδαφος και οι απαραίτητες ράγες οροφής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ