Αυτοκινηση

Peugeot 208 1.2 PureTech 110 Auto: Eκλεπτυσμένο, εργονομικό, άνετο και ασφαλές

Ανανεωμένο, με εκλεπτυσμένο στιλ, κομψή σιλουέτα και σπορ διάθεση, ξεχωρίζει για το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ΕΑΤ6 που συνεργάζεται αρμονικά με τον επίσης νέο turbo 3-κύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων 110 ίππων

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 657
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-.jpg

Το Peugeot 208 ανεξάρτητα από το αν χρειάζεται ή όχι συστάσεις, μια και είναι από τα πλέον ευπώλητα μοντέλα της κατηγορίας των supermini στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, μας κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, με την πληρότητα των στοιχείων που το απαρτίζουν.
Πλέον, το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού ανανεώνεται, μια και το 208 διατίθεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο του ομίλου PSA, το EAT6.

auto-1.jpg

Design

Η ανανέωση του 208 εντοπίζεται στο ότι ο προφυλακτήρας έχει γίνει πιο αιχμηρός, με πιο καθαρές και μυώδεις γραμμές, ενώ το σπορτίφ εσωτερικό με μοντέρνα σχεδίαση βρίσκεται σε αρμονία με το εξωτερικό. Οι ήπιες γραμμές του ταμπλό, οι αεραγωγοί σε σχήμα ματιών γάτας στα δύο άκρα του και όλες οι επιφάνειες, φανερώνουν την προσοχή που έχει δοθεί έως και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ η θερμικά διαμορφωμένη επιφάνεια του ταμπλό με τη μαλακή στην αφή αίσθηση και την εκφραστική σχεδίαση, προσδίδει μία ακόμη πιο ποιοτική εικόνα.

Silicon Valley

Η τοποθέτηση των αναλογικών οργάνων μέσα στο οπτικό πεδίο στο ύψος του κεφαλιού ξεχωρίζει. Πρωτίστως συμβάλλει σε αυτό το ανοιχτό οπτικό πεδίο, η χρήση του μικρού τιμονιού, έτσι ώστε να μην αναγκάζεται ο οδηγός να απασχολείται όταν προσπαθεί να δει το καντράν. Η μεγάλη οθόνη αφής 7’’ είναι σχεδόν διαισθητική στη χρήση και προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μια ποικιλία λειτουργιών, με interface ειδικά προσαρμοσμένο για χρήση κατά την οδήγηση.

Η λειτουργία Mirror Screen επιτρέπει να χρησιμοποιείτε εφαρμογές του smartphone σας οι οποίες είναι συμβατές με Mirrorlink ή με Apple Carplay ή με Android Auto, ενώ παρέχει επίσης προηγμένες δυνατότητες διασύνδεσης, με Bluetooth και USB επιτρέποντας streaming περιεχομένου audio και video. Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα και πακέτα εξατομίκευσης του εσωτερικού, ενώ τα 311 λίτρα του πορτ μπαγκάζ χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά για την κατηγορία. 

auto-4.jpg

Safety First

Το νέο Peugeot 208 με τους αισθητήρες παρκαρίσματος, την κάμερα και επιπλέον με το Park Assist (ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης για παράλληλο παρκάρισμα ή στάθμευση σε κενά και με ταχύτητες κάτω από 7 χλμ./ώρα), είναι πανεύκολο να το παρκάρετε.

Το Active City Brake (Emergency Urban Collision Braking System) είναι μία νέα τεχνολογία η οποία βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων ή στη μείωση της σοβαρότητάς τους εάν ο οδηγός δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί αρκετά γρήγορα ενώ κινείται σε αστικούς δρόμους και με ταχύτητες μικρότερες από 30 χλμ./ώρα.

Όλα τα 208 είναι εξοπλισμένa με στάνταρ ESP (Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας) με δυνατότητα απενεργοποίησης το οποίο συμπεριλαμβάνει ASR (Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης), VSC (Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας), Brake Assist (Σύστημα Ενίσχυσης Πέδησης), ABS (Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Φρένων), EBD (Ηλεκτρονική Κατανομή Πέδησης) και Hill Assist (Υποβοήθηση εκκίνησης σε δρόμο με κλίση).

auto-2.jpg

Στον δρόμο

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο κινητήρας turbo 1.2 λίτρων PureTech 110 S&S (Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς στην κατηγορία του για 3 συνεχόμενα χρόνια), ο οποίος σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6, με την τεχνολογία Quickshift συμβάλει οι αλλαγές ταχυτήτων να γίνονται γρήγορα και ομαλά.

Στον δρόμο η ουδέτερη συμπεριφορά του οφείλεται στην πολύ καλή ρύθμιση των αναρτήσεων, άλλο ένα διαχρονικό σήμα κατατεθέν των Peugeot. Τέλος, η τιμή του πεντάπορτου Peugeot 208 1.2 PureTech 110 S&S EAT6 Allure 5D ξεκινάει  από 16.300 ευρώ. 

Ανοιξιάτικη οικονομική προσφορά

Φέτος τον Μάιο, η Peugeot πρωτοτυπώντας, φέρνει πρώτη την άνοιξη στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με ειδικές τιμές. H ιστορική γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία με τα επανειλημμένως βραβευμένα μοντέλα της και την πρωτοποριακή τεχνολογία, κάνει άλλο ένα εντυπωσιακό βήμα και γίνεται η πρώτη εταιρία αυτοκινήτου στην Ελλάδα που προσφέρει ειδικές τιμές στο πλαίσιο του καθιερωμένου ανοιξιάτικου δεκαημέρου εκπτώσεων.  

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 2 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 12 Μαΐου, στο επίσημο δίκτυο της Peugeot σε όλη τη χώρα, οι υποψήφιοι πελάτες θα γνωρίσουν τα μοναδικά οφέλη των Spring Sales από την Peugeot και μόνο για τις παραπάνω ημερομηνίες για όλη την γκάμα των μοντέλων, επιβατηγά, SUV και επαγγελματικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ