Αυτοκινηση

Το νέο Ford GT τα «σπάει»…

Το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής της Ford, ήρθε στην Ελλάδα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να βλέπουμε από κοντά, να αγγίζουμε και να «οφθαλμοπορνούμε» σε σπάνια δημιουργήματα της αυτοκίνησης!...

Αυτή την φορά, η «επιρρεπής» σε πρωτότυπες ιδέες, και έμφορτη αγωνιστικού DNA, Ford Motor Hellas, ξεπέρασε για μία ακόμα φορά τον εαυτό της!

auto_2.jpg

Φρόντισε έτσι να δώσει την ευκαιρία στο Αθηναϊκό κοινό να θαυμάσει από κοντά την «πολιτική», όσο και αγωνιστική έκδοση του GT, τα οποία και παρουσίασε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens!

Η βραδιά ξεκίνησε με εντυπωσιακό «εξ ουρανού» τρόπο με μία επίδοξη ακροβάτισσα που είχε βάλει στο μάτι τα δύο υπεραυτοκίνητα… Την σκυτάλη για το εισαγωγικό τη βραδιάς πήρε η Ινώ Στεφανή, ενώ εν μέσω απίστευτων ήχων από τις εξατμίσεις της αγωνιστικής έκδοσης, ο Κώστας Στεφανής, διηγήθηκε την σπάνια σε ίντριγκα και πείσμα ιστορία του Henry Ford II, ο οποίος αποφάσισε να φτιάξει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα κερδίσει τις Ferrari στον φημισμένο αγώνα των 24 Ωρών του Λε Μαν!

auto_3.jpg

Στο τέλος, ο επικεφαλής της Ford Motor Hellas Νίκος Νοταράς, μίλησε στο κοινό για τις αξίες της μάρκας, αλλά και για την έμφυτη αγωνιστική αδρεναλίνη που είναι «υποχρεωμένα» τα αυτοκίνητα της Ford να δημιουργούν!

Η συνταγή…

Tο νέο Ford GT, είναι ένα υπεραυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής της Ford. Συνδυάζει κορυφαία ιπποδύναμη με εντυπωσιακή αεροδυναμική συμπεριφορά, και επιταχύνει από 0-100 χ.α.ώ. σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Το εντυπωσιακό, σπορ αυτοκίνητο, που βλέπετε στις φωτογραφίες, έχει δίπλα του την αγωνιστική έκδοση του νέου Ford GT, με τα «πολεμικά» χρώματα και εξεζητημένα αεροδυναμικά βοηθήματα, η οποία 50 χρόνια μετά το θρυλικό 1-2-3 στον αγώνα του Le Mans το 1966, το 2016, κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση της κατηγορίας.

auto_4.jpg

Το νέο Ford GT, χρησιμοποιεί έναν biturbo κινητήρα βενζίνης 3,5-λίτρων V6 EcoBoost που αποδίδει 656 ίππους στις 6.250 σ.α.λ., με την ροπή του να φτάνει τα 745 Nm στις 5.900 σ.α.λ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 347 χλμ/ώρα.

Επειδή πολλοί ρωτούσαν κατά την διάρκεια της νυχτερινής παρουσίασης, σχετικά με την τιμή του νέου Ford GT, να αναφέρουμε με όση ψυχραιμία διαθέτουμε ότι αυτή υπολογίζεται κοντά στις 850.000 ευρώ. Επίσης, ότι θα παραχθούν μόνο 1.000 αυτοκίνητα, τα οποία ήδη είναι όλα sold out, άπαντα στο εργοστάσιο της Ford στο Οντάριο των Η.Π.Α.

AUTO-Ford GT

Τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στο The Mall Athens, έως και την Τρίτη 24 Απριλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ