Αυτοκινηση

Suzuki Swift 1.2 GL+ CVT (Auto)

Το νέο Swift είναι προσαρμοσμένο στην εποχή του και υιοθετεί ένα νέο στυλ

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

> Το τρίτης γενιάς supermini της Suzuki που υιοθετεί ένα νέο στιλ.

> Διαθέτει ένα σημαντικά ελαφρύ αμάξωμα, εισάγοντας προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας, ενώ θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.

> Δοκιμάζουμε την έκδοση με το αυτόματο CVT κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης.

auto_1.jpg

Design/Interior

> Το νέο Swift είναι προσαρμοσμένο στην εποχή του. Αισθητικά, όσο και τεχνολογικά. Εξωτερικά έχουμε μεγάλη εξάγωνη μάσκα, οι πίσω χειρολαβές των θυρών είναι «κρυμμένες» δίπλα στα παράθυρα, η οροφή μοιάζει να μην ενώνεται με τις πίσω κολόνες μέσα από την σχεδιαστική επιλογή, ενώ όταν το κοιτάς από το πλάι, διακρίνεις εύκολα τους «ώμους» των πίσω φτερών να ξεχωρίζουν.

> Εσωτερικά το ταμπλό είναι σύγχρονο με ψηφιακές οθόνες τόσο στο καντράν (4,2’’) όσο και στο κέντρο του ταμπλό (αφής 7’’), με κλίση προς τον οδηγό.

> Οι χώροι είναι πολύ καλοί για τους επιβάτες, όπως και το χωρητικότητας 265 λίτρων πορτ μπαγκάζ.

auto_3.jpg

Κινείται / Στρίβει

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας χρησιμοποιούσε τον 4-κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1.200 κ.εκ. Dualjet απόδοσης 90 ίππων, ο οποίος μέσω ενός αυτόματου CVT κιβωτίου συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης, μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς

> Το CVT κιβώτιο συνεργάζεται τέλεια με τον κινητήρα προσφέροντας ευχάριστη οδήγηση κάτι που κάνει παιχνιδάκι την οδήγηση στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

> Σημειώνουμε την παρουσία του διακόπτη «S» που κρατά ψηλότερα τις στροφές του κινητήρα για πιο δυναμική οδήγηση, όπως και την επιλογή «L» που βοηθά στο φρενάρισμα με τον κινητήρα σε κατηφορικές διαδρομές.

> Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 11’’, σημειώνει τελική ταχύτητα 175 χλμ/ώρα, ο μικτός εργοστασιακός κύκλος σε κατανάλωση ορίζεται στα 4,60 λίτρα/100 χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 103 γρ/χλμ

> Το πραγματικά ελαφρύ αμάξωμα (840 κιλά), συνεπικουρούμενο από την εξαιρετική ρύθμιση των αναρτήσεων προσφέρει κορυφαία ποιότητα κύλισης με κρατήματα και συμπεριφορά που δεν θα προβληματίσουν κανέναν από τους χρήστες του.

auto_4.jpg

Tips

> Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης του νέου Swift περιλαμβάνει air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, αυτόματη λειτουργία φώτων, ηχοσύστημα, 6 αερόσακους, ESP, φώτα ημέρας LED, δερμάτινη επένδυση τιμονιού και κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, ενώ διατίθεται με 7 χρώματα αμαξώματος αλλά και 4 δυνατότητες διχρωμίας.

auto_5.jpg

Κοστίζει

> Η τιμή του Suzuki Swift 1.2 GL+ CVT 2WD αρχίζει από τα 14.230 ευρώ.

Info

> Πληροφορίες για το Suzuki Swift στο: http://auto.suzuki.gr/model/swift

auto_2.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ