Αυτοκινηση

Nissan Micra 0.9 90HP

Οδηγήσαμε το νέο Nissan Micra

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

> Το πέμπτης γενιάς supermini της Nissan, που αποτελεί μια τεράστια εξέλιξη σε σχέση με τον προκάτοχό του σφραγίζοντας την θρυλική πορεία του μοντέλου από το 1983, όπου και ξεκίνησε να διατίθενται στην Ευρώπη.

auto_2.jpg

Γνωριμία

> Οδηγήσαμε για αρκετά χιλιόμετρα το νέο Micra (https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/micra_k14_my_an_launch.html) και αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι το αυτοκίνητο πλέον έχει μπει σε μία άλλη εποχή, αναφορικά όχι μόνο με τον προκάτοχό του, αλλά και σε σχέση με την κατηγορία Β, των αποκαλούμενων και supermini.

> Το ότι είναι 35 ολόκληρα εκατοστά πιο μακρύ και 8 εκ. πιο φαρδύ από το προηγούμενο Micra, καταδεικνύει, ότι το αυτοκίνητο αγγίζει πλέον τα όρια της πιο πάνω κατηγορίας, κάτι που η Nissan φροντίζει να του προσδώσει εξοπλίζοντάς το με πλούσια και τεχνολογικά προηγμένα συστήματα ασφάλειας και ενημέρωσης.

> Βέβαια η φιλοδοξία της Nissan για το νέο Micra είναι σαφής: να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία B και συγκρινόμενο με τους βασικούς αντιπάλους του να υπερκαλύψει τις προσδοκίες του υποψήφιου αγοραστικού κοινού. Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, το «κλειδί» της επιτυχίας θα αποτελέσει η σπορτίφ, δυναμική εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου, η οποία τοποθετεί το μοντέλο σε μια τολμηρή νέα κατεύθυνση.

> Το νέο Nissan Micra με δυνατότητα 125 συνδυασμών εξατομίκευσης και εξοπλισμού, κατασκευάζεται στην Γαλλία.
auto_1.jpg


Χωράει

Οι χώροι είναι καλοί, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 350 λίτρων, το εσωτερικό χαρακτηρίζεται αισθητικά ευχάριστο και μοντέρνο, ενώ τα υλικά και η συναρμογή τους είναι ιδιαίτερα καλά.
auto_3.jpg

Τεχνολογία

> Το νέο Nissan Micra ξεχωρίζει και στον τομέα της τεχνολογίας, με μια σειρά από χαρακτηριστικά χειρισμού και λειτουργιών, που συνήθως συναντώνται σε πιο ακριβά μοντέλα και τα οποία δεν είναι μόνο νέα για το Micra αλλά νέα και για ολόκληρη την κατηγορία.

> Ανάμεσα σε ένα μεγάλο πακέτο συστημάτων ασφαλείας και άνεσης, ξεχωρίζουμε το μπουκέτο τεχνολογιών ασφαλείας, Nissan Intelligent Driving, μπορείτε να απολαύσετε μία ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης με ραντάρ και κάμερες που σας υποστηρίζουν. Το Νέο Nissan Micra διαθέτει ένα κορυφαίο φάσμα τεχνολογιών για να κάνουν το ταξίδι σας πιο συναρπαστικό, ευχάριστο και ασφαλές.

> Επίσης μια οθόνη αφής 7" και πλήρη συνδεσιμότητα με το smartphone σας, το νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων της Nissan, αποτελεί τον συνοδοιπόρο σας σε μια απολαυστική ταξιδιωτική εμπειρία.

> Με 6 ηχεία, εκ των οποίων 2 Ultra- Nearfield στο προσκέφαλο του οδηγού, το κορυφαίο ηχοσύστημα Bose Personal κάνει το ντεμπούτο του με το Νέο Micra. Με ήχο 360° υψηλής ευκρίνειας, και με εκπληκτικά συμπαγή σχεδιασμό, είναι το must-have σύστημα για κάθε λάτρη της μουσικής.

> Με το αποκλειστικό στην κατηγορία Έξυπνο Σύστημα Πανοραμικής Απεικόνισης που διαθέτει τέσσερις κάμερες (Nissan Intelligent Around-View Monitor), το νέο Nissan Micra κάνει το παρκάρισμα και τους ελιγμούς να φαίνονται πανεύκολα. Το σύστημα προσφέρει μια πανοραμική θέαση του αυτοκινήτου σε επίπεδο 360°.

auto_5.jpg

Κινητήρες

> Το νέο Micra είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες, οι δύο εκ των οποίων είναι βενζίνης (0.9 λίτρων turbo 90 ίππων που φορούσε και το μοντέλο της δοκιμής μας και 1.0 λίτρων ατμοσφαιρικός 73 ίππων) και ο ένας πετρελαίου (1.5 λίτρων turbo diesel απόδοσης 90 ίππων).

> Όλοι είναι εφοδιασμένοι με προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου, όπως χαρακτηριστικά το Idle Stop & Start (ISS), μειώνοντας σημαντικά το κόστος χρήσης του οχήματος.

> Επίσης, όλοι οι κινητήρες του νέου Micra συνδυάζονται με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

auto_4.jpg

 

Τιμές

> Σε επίπεδο τιμών, η έκδοση 1.0lt 73hp Energy αρχίζει από τα 12.690 ευρώ, η έκδοση της δοκιμής μας 0.9lt 90hp Energy από 13.690 ευρώ και η diesel 1.5lt dCi 90hp Energy από 15.190 ευρώ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ