Αυτοκινηση

Peugeot 2008 1.2 PureTech 110hp

Οδηγήσαμε το ανανεωμένο, compact SUV της γαλλικής premium μάρκας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-kentriki.jpg

Τι είναι 

> Tο ανανεωμένο, compact SUV της γαλλικής premium μάρκας.

Ξεχωρίζει για 

> Το εκλεπτυσμένο στιλ και τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά.

> Το καινοτόμο Peugeot i-Cockpit που διασφαλίζει όλα τα προτερήματα του αυτοκινήτου: προνοητικότητα, ευελιξία, άνεση και ασφάλεια στην οδήγηση.

auto_1.jpg

SiliconValley

> Tο Peugeot i-Cockpit, δημιουργεί ένα αισθητικά άρτιο εσωτερικό. Δεσπόζουν το μικρό τιμόνι, ο πίνακας οργάνων τεχνολογίας «head-up» και η οθόνη αφής, ενώ το 2008 διαθέτει επίσης και πληθώρα τεχνολογιών με οδηγικά βοηθήματα, δυνατότητες δικτύωσης και χαρακτηριστικά ασφάλειας.

> Το ανανεωμένο Peugeot 2008 διαθέτει νέα στοιχεία εξοπλισμού όπως το σύστημα MirrorScreenμέσω οθόνης αφής 7’’(που βασίζεται στα MirrorLink και AppleCarplay) η κάμερα οπισθοπορείας, η αυτόνομη πέδηση (ActiveCityBrake) και η υποβοήθηση στάθμευσης (ParkAssist).

> Εξαιρετικά χρήσιμες είναι πολλές εφαρμογές, όπως το StartMyPeugeot, η ψηφιακή «βιβλιοθήκη» του αυτοκινήτου, το iCoyote, οι πληροφορίες για το κυκλοφοριακό και τις επείγουσες καταστάσεις, ή το Parkopedia που βοηθά στην εξεύρεση θέσης στάθμευσης.

auto_2.jpg

SafetyFirst

> Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια σε αστικές περιοχές, το Peugeot 2008 εξοπλίζεται με το σύστημα ActiveCityBrake, ένα αυτόματο σύστημα πέδησης για την περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης αν ο οδηγός δεν αντιδράσει καθόλου και σε ταχύτητα έως 30 χλμ./ώρα.

> Το ParkAssist σας βγάζει από το άγχος του παρκαρίσματος μετατρέποντας την όλη διαδικασία σε παιχνίδι.

> Κατά την οπισθοπορεία, η σχετική κάμερα απεικονίζει τις διαστάσεις του αυτοκινήτου στην οθόνη αφής χρησιμοποιώντας έγχρωμες γραμμές καθοδήγησης.

> H έξοδος από τον χώρο στάθμευσης είναι πολύ απλή χρησιμοποιώντας και πάλι το ParkAssist, ακόμη και σε δρόμους με κλίση και την βοήθεια του HillAssist που αποτρέπει την ακούσια κύλιση του αυτοκινήτου προς τα πίσω.

auto_3.jpg

Κινείται 

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας χρησιμοποιούσε την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του 3-κύλινδρου κινητήρα με υψηλής πίεσης σύστημα άμεσου ψεκασμού (στα 200 bars) και με μια νέα γενιά υπέρ-αποδοτικού στροβιλοσυμπιεστή (με όριο περιστροφής στις 240.000 σ.α.λ.),απόδοσης 110 ίππων.

>Προσφέρει υψηλή ροπή για την χωρητικότητα του μοτέρ, με 205 Nmγια την έκδοση των 110 ίππων, ενώ συνδυαζόταν με το νέο 6-τάχυτο αυτόματο, με την ονομασία EAT6 (από το «Efficient Automatic Transmission 6-speed»).

> Η εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης ορίζεται στα 4,8 λτ./100 χλμ., μεεκπομπήCO2 στα 110 γρ./χλμ. (Best-in-Class στην κατηγορία)

auto_4.jpg

Στρίβει 

> Το ελαφρύ compact SUV, με το αυξημένο ύψος και την μαλακά ρυθμισμένη ανάρτηση, έχει να επιδείξει δυναμική οδική συμπεριφορά, χάρη και στο πολύ χαμηλό (μόλις 1.045 κιλά) βάρος του και τους τέσσερεις βασικούς τομείς βελτίωσης της επαφής αμαξώματος-δρόμου. Τα ελατήρια, τα αμορτισέρ, οι αντιστρεπτικές δοκοί και το σύστημα του εμπρός και πίσω άξονα, έχουν ειδικά εξελιχθεί ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στον κινητήρα να επιτυγχάνει τις καλύτερες και δυναμικότερες επιδόσεις. Οι ανωμαλίες του δρόμου απορροφούνται εύκολα τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο.

auto_5.jpg

GripControl

>Το σύστημα GripControl εξασφαλίζει στο 2008 τη δυνατότητα να κινηθεί σε διαφορετικές συνθήκες και καταστάσεις. Άμεσο και εύκολα προσαρμόσιμο, το GripControl βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε κάθε είδος εδάφους, τροποποιώντας τη συμπεριφορά των εμπρός κινητήριων τροχών χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο του συστήματος ESP. Το σύστημα GripControl προσφέρει 5 προγράμματα οδήγησης, μέσω κεντρικού επιλογέα: Standard,  Snow, All-Terrain, Sand και ESP Off. Συνδυάζεται δε με ελαστικά προδιαγραφών Mud&Snow (all-Season).

Χωράει  

> Ο χώρος αποσκευών προσφέρει χωρητικότητα από 410 έως 1.400 λίτρα.

> Στο πορτμπαγκάζ υπάρχουν πρακτικές λύσεις, όπως άγκιστρα και δίχτυ συγκράτησης, ενώ υπάρχει και επιπλέον χώρος 22 λίτρων κάτω από το υποδαπέδιο κάλυμμα, την στιγμή που ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος των μικροθηκών φτάνει τα 24 λίτρα.

> Η πίσω πόρτα ανοίγει πανεύκολα και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης (στα μόλις 60 εκ. από το έδαφος) επιτρέπει την εύκολη φόρτωση αντικειμένων.

Κοστίζει

> Οι τιμές του Peugeot 2008 αρχίζουν από τα 14.850 ευρώ 

FASTLANE

Οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία τουΣυνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ), το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα του 2016.

fast_lane_-_taxinomiseis.jpg

Συνολικά, το 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +11,7% ως προς το 2016. Ακόμη και με αυτή τη συγκρατημένη πρόοδο και λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η τέταρτη κατά σειρά χρονιά αύξησης, η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται -67,3% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009.

Το 2017, ως προς το 2016, στα καινούργια φορτηγά σημειώθηκε αύξηση (+19,0%), ενώ στα καινούργια λεωφορεία δεν παρατηρείται σχεδόν καμία μεταβολή (-0,5%).

lanme.jpg

Πίνακας: Ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ανά μήνα και έτος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ