1821 Digital Gallery
Το Ford Fiesta είναι το «Αυτοκίνητο του 2018»

Το Ford Fiesta είναι το «Αυτοκίνητο του 2018»

Μετά από σχετική ψηφοφορία δημοσιογράφων

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι οι δημοσιογράφοι μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» επέλεξαν το Ford Fiesta ως «Αυτοκίνητο του 2018». Η επιλογή έγινε φέτος για πρώτη φορά με ένα νέο σύστημα ανοιχτής ψηφοφορίας, σύμφωνα με το οποίο κάθε μέλος του θεσμού κατανέμει ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 αυτοκίνητα που συμμετέχουν στην ψηφοφορία. Αυτά τα 10 αυτοκίνητα είχαν περάσει στην τελική φάση κατά τη διαδικασία προεπιλογής (η οποία επίσης πραγματοποιείται με ψηφοφορία) από 27 νέα μοντέλα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά το προηγούμενο 12μηνο στην ελληνική αγορά. Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Stonic, Nissan Micra, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Kodiaq, Toyota C-HR και VW Polo. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, νικητής και «Αυτοκίνητο του 2018» αναδείχθηκε το Ford Fiesta με 338 βαθμούς, κερδίζοντας στην κυριολεξία στο νήμα το Seat Ibiza, με μόλις 1 βαθμό διαφορά, δείγμα της δύσκολης επιλογής που είχαν να κάνουν φέτος οι ψηφοφόροι απέναντι σε 10 πολύ καλά αυτοκίνητα.

Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές. Όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκε και φέτος από το θεσμό ένα ειδικό βραβείο, αυτή τη φορά σχετικό με την οδική ασφάλεια. Το βραβείο απονεμήθηκε στην κα Ελένη Καρύδη της ΕΥΘΥΤΑ, για την ανιδιοτελή προσφορά της στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών για τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική κοινωνία η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης εκτέθηκαν επί μία εβδομάδα εμπρός από τις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι. Χορηγοί της εκδήλωσης, εκτός από την Helexpo, ήταν επίσης τα λιπαντικά Eneos και η εταιρεία επαγγελματικών εργαλείων USAG. Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Promauto.

Ο νικητής...

Σχετικα
Με έξι αυτοκίνητα στα χνάρια του ράλλυ Ακρόπολις
Με έξι αυτοκίνητα στα χνάρια του ράλλυ Ακρόπολις

Το νέο Ford Fiesta διαθέτει την πιο εκτεταμένη γκάμα εκδόσεων στην 40χρονη πορεία του αυτοκινήτου. Οι εκδόσεις αυτές έχουν σκοπό να καλύψουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των υποψήφιων αγοραστών σε Ευρώπη και Ελλάδα για ακόμα περισσότερες δυνατότητες επιλογών σε αυτή τη μικρή κατηγορία.

Οι Έλληνες αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το δικό τους Fiesta μέσα από:

· 2 τύπους αμαξώματος (3-θυρο / 5-θυρο)

Σχετικα
Ανασκόπηση του Ράλλυ Φινλανδίας και τέλος για φέτος το χώμα
Ανασκόπηση του Ράλλυ Φινλανδίας και τέλος για φέτος το χώμα

· 7 επίπεδα εξοπλισμού και εκδόσεων (Trend / Business / Titanium / ST-Line / Active / ST / Vignale)

· 12 πακέτα εξατομίκευσης

· 6 διαφορετικούς κινητήρες (1 νέο ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο κινητήρα 1,1L (85PS) / 3 κινητήρες EcoBoost 1,0L 100PS / 125PS / 140PS και 2 κινητήρες Diesel 1,5L 85PS / 120PS)

· 2 Νέα κιβώτια ταχυτήτων

· 4 Διαφορετικούς χαρακτήρες” (Mainstream / Sport / Luxury / Active)

Η Ford Motor Ελλάς διαθέτει το νέο Ford Fiesta με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.

«Είναι πολύ σημαντικό να χτίζεις επάνω σε γερές βάσεις!» τόνισε ο Νίκος Νοταράς, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς (Δεξιά στην φωτ. Αριστερά ο κ. Πάνος Φιλιππακόπουλος, πρόεδρος του θεσμού «Α.Τ.Χ.»). «Αυτό ακριβώς κάναμε με το νέο Ford Fiesta. Χτίσαμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών επάνω σε ένα προηγμένο και άρτιο προϊόν. Παράλληλα, πήγαμε κόντρα στην πρακτική πολλών ανταγωνιστών μας, επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο των πολλών διαθέσιμων επιλογών. Πιστεύουμε πως ο συνδυασμός όλων των παραπάνω είναι ιδανικός για κάθε Έλληνα αγοραστή. Το νέο Ford Fiesta χαίρεσαι να το οδηγείς και να ζεις μαζί του! Θα δώσει πολλά χαμόγελα σε όσους το επιλέξουν ως επόμενο αυτοκίνητό τους, και θα τους κάνει να ανυπομονούν να το οδηγήσουν μέχρι τη δουλειά τους, ή να πραγματοποιήσουν το ταξίδι που ήθελαν να κάνουν από καιρό – Με λίγα λόγια, θα τους κάνει να αγαπήσουν ξανά τους δρόμους! Ευχαριστούμε τα μέλη της επιτροπής που μας τίμησαν με την ψήφο τους και ανέδειξαν το νέο Ford Fiesta ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

Το νέο Ford Fiesta ανήκει στην κατηγορία των supermini, τη σημαντικότερη κατηγορία της Ελληνικής αγοράς, με ποσοστό βαρύτητας που αγγίζει το 40% και κατάφερε να πείσει τους 25 καταξιωμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτου - μέλη του θεσμού - ότι αποτελεί ιδανική επιλογή για τον Έλληνα αγοραστή.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5