Αυτοκινηση

Νέο Ford Kuga

Δυναμική έκφραση του στιλ και της κομψότητας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 636
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-ford-.jpg

Το εκλεπτυσμένο νέο Ford Kuga προσφέρει τεχνολογικές πρωτοπορίες για να κάνει την οδήγηση απλούστερη, ασφαλέστερη, πιο ευχάριστη και πιο οικονομική.

Η επανατοποθέτηση του νέου Ford Kuga είναι ένα ενδιαφέρον, όσο και σημαντικό  κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης της Ford Ευρώπης, η οποία στοχεύει να εκτοπίσει τα πιο παραδοσιακά SUV και να οδηγήσει την αγορά 4x4 σε νέα δεδομένα.

Διατίθεται σε πολλές εκδόσεις, καθώς προσφέρεται με μια σειρά οικονομικών υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, αλλά και με τη δυνατότητα επιλογής αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων σε ορισμένα μοντέλα. Υπάρχουν ακόμα πιο οικονομικά μοντέλα με δύο τροχούς, τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, ιδανικά για όσους θέλουν κάτι στο μέγεθος και το σχήμα του Kuga, αλλά χωρίς την ανάγκη για απαιτητικές εκτός δρόμου «δράσεις». 

Σχεδιαστικά, το μεσαίο SUV της Ford διακρίνεται από τις δυναμικές γραμμές που αγκαλιάζουν αρμονικά το αμάξωμα, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα ανατομικά καθίσματα και το ποιοτικό υλικό, χαρακτηρίζοντας ένα μοντέλο που, παράλληλα με τις εκτός δρόμου δυνατότητες, δίνει την πλήρη εικόνα μιας άρτιας κατασκευής. 

auto-ford-2.jpg

Τέσσερις ενήλικες θα ταξιδέψουν με περίσσια άνεση μιας και οι χώροι στην καμπίνα το επιτρέπουν με το παραπάνω, όπως και ο χώρος φόρτωσης ο οποίος φτάνει στα 456 λίτρα. 
Με το Ford SYNC 3, που είναι στάνταρ από τη βασική έκδοση, μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό, χρησιμοποιώντας έξυπνες φωνητικές εντολές ή την έγχρωμη οθόνη αφής 8’’. Με την υπηρεσία Επείγουσας Ανάγκης της Ford μπορείτε να καλείτε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος. 

Το νέο Ford Kuga διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα συνδυασμών σε ό,τι αφορά στους κινητήρες και στα συστήματα μετάδοσης. Έτσι έχουμε τον βενζινοκινητήρα 1.5-λίτρων EcoBoost των 150 ίππων και τη δυνατότερη εκδοχή του με τους 180 ίππους, που συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, αλλά και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. 

Ο diesel 1.5 TDCi των 120 ίππων προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα σε δικίνητη έκδοση και διατίθεται είτε με μηχανικό 6-άρι είτε με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PowerShift, ενώ η έκδοση diesel 2.0 TDCi των 150 ίππων συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και κίνηση είτε εμπρός είτε και στους τέσσερις τροχούς. Η αντίστοιχη με το PowerShift κιβώτιο διατίθεται αποκλειστικά μόνο με το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All Wheel Drive. 

Τέλος, η κορυφαία έκδοση των 180 ίππων είναι επίσης τετρακίνητη και συνδυάζεται είτε μηχανικό κιβώτιο, είτε με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Ford.

Στο δρόμο το Kuga προσφέρει, εκτός από πολύ καλή ποιότητα κύλισης, ακριβείς πληροφορίες από το τιμόνι προς τον οδηγό, ενώ το σύνολο των καλορυθμισμένων αναρτήσεων καθιστά σχεδόν σε κάθε διαδρομή άνετο το ταξίδι για τους επιβαίνοντες.

auto-ford-1.jpg

Η τιμή του νέου Ford Kuga για τη βασική, προσθιοκίνητη έκδοση Business 1.5L με τον κινητήρα βενζίνης EcoBoost των 150 ίππων αρχίζει από €22.095, με πλούσιο εξοπλισμό, value for money. Σε επίπεδο εξοπλισμού διαθέτει μεταξύ άλλων εμπρός φώτα ημέρας LED, σύστημα διατήρησης σταθερής ταχύτητας - cruise control, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος - Active City Stop, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος κ.ά.

Επίσης, το νέο Ford Kuga συμπληρώνουν οι εκδόσεις ST-Line με το σπορ χαρακτήρα και Vignale με τον premium προσανατολισμό.

Ένα μοντέλο άρρηκτα συνδεδεμένο με την οδηγοκεντρική φιλοσοφία της Ford, «Love the road again».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ