Αυτοκινηση

Citroen C3 Aircross: Το νέο compact SUV, στα μέτρα σας για κάθε χρήση

Το συμπαγές crossover, ως εκπρόσωπος του Citroen Advanced Comfort, προσφέρει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες του και μια υπέροχη αίσθηση οδικής συμπεριφοράς στον οδηγό του

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 636
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Citroen C3 Aircross

Αν διαχρονικά αναζητήσουμε με λίγα λόγια τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη Citroen στην αυτοκινητιστική πραγματικότητα, θα συναντούσαμε απάντηση που θα περιελάμβανε πρωτοποριακές ιδέες, ρηξικέλευθες σχεδιαστικές τάσεις και εξεζητημένες τεχνολογίες! Να λοιπόν που επέστρεψε αυτή η αντίληψη στην τελευταία γενιά μοντέλων της εταιρείας. Εν προκειμένω, το ιδιαίτερα όμορφο C3 απέκτησε πλέον την crossover εκδοχή του, ψήλωσε, έγινε πιο ευέλικτο στην εργονομία του, αυξήθηκαν δραστικά οι εκμεταλλεύσιμοι χώροι και απέκτησε το προσωνύμιο Aircross.

Citroen C3 Aircross

Με λίγα λόγια, στο εσωτερικό πρωταγωνιστεί η άνεση χάρη στο πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort για απόλυτη ευρυχωρία, ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα και φωτεινότητα. Καθαρά σύγχρονο, το νέο C3 Aircross είναι ευέλικτο στην πόλη και ικανό στον ανοιχτό δρόμο, ενώ εφοδιάζεται με το προηγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Grip Control και αυτόματης κατάβασης Hill Descent, συνδυασμός που του επιτρέπει να συνεχίζει εκεί που η άσφαλτος τελειώνει. Τι είναι το Hill Descent; Ένα ήπιο σύστημα βελτιστοποίησης της πρόσφυσης με 4 προγράμματα (Sand, All Road, Snow και ESP Off), καθώς και σύστημα υποβοήθησης στις ανηφόρες Hill Descent.

Κινητήρες

Αναζητώντας την «καρδιά» του Citroen C3 Aircross, αυτό που συναντάμε είναι οι προηγμένοι κινητήρες βενζίνης και diesel, που εξασφαλίζουν απόδοση με περιορισμένη κατανάλωση. Το βραβευμένο ως «Κινητήρας της Χρονιάς 2015 και 2016» σύνολο Βενζίνης PureTech των 1.2 λίτρων διατίθεται με ισχύ 82, 110 και 130 ίππων, οι δύο τελευταίοι είναι Turbo, και συνδυάζεται με χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων ή αυτόματο EAT6 στην έκδοση των 110 ίππων Turbo.

Ο κινητήρας Turbo Diesel BlueHDi των 1.6 λίτρων είναι διαθέσιμος με ισχύ 120 ή 100 ίππων και συνδυάζεται αντίστοιχα με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ή πέντε σχέσεων.

Citroen C3 Aircross

Πρακτικότητα

Σε επίπεδο χώρων, το νέο Compact SUV της Citroen δίνει μεγάλη έμφαση στην άνεση των επιβατών, σε κάτι που βοηθάει και η σχεδίαση του εσωτερικού, αλλά και στην πρακτικότητα, παρέχοντας στο διαμέρισμα των επιβατών από 410 έως 520 διαθέσιμα λίτρα, ενώ εκμεταλλευόμενη τη συρόμενη πίσω σειρά καθισμάτων, ο χώρος μπορεί να φθάσει έως και τα 1.289 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Προσθέστε και τη δυνατότητα του διπλού πατώματος στο χώρο των αποσκευών, κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο την πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Τέλος, με το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλωμένο, μπορούμε να μεταφέρουμε αντικείμενα μήκους σχεδόν 2 μέτρων!

Οι δυνατότητες δε της εξατομίκευσης; Με οκτώ διαφορετικά χρώματα αμαξώματος, 4 αποχρώσεις οροφής και 4 πακέτα χρωματικών λεπτομερειών, συνολικά 90 διαφορετικοί συνδυασμοί εξασφαλίζουν μεγάλες δυνατότητες ατομικής αισθητικής.

Τεχνολογίες

Παράλληλα, το νέο C3 Aircross διαθέτει πλειάδα προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης, με στόχο να εξασφαλίσει στον οδηγό του και στους επιβάτες το μέγιστο της απόλαυσης και της ασφάλειας σε κάθε διαδρομή, με συνολικά 12 διαφορετικές τεχνολογίες να είναι διαθέσιμες, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πλέον προηγμένα μοντέλα στην κατηγορία του.

Citroen C3 Aircross

Τέλος, σε έναν κόσμο όπου η ψηφιακή επικοινωνία πρωτοστατεί, το κέντρο χειρισμού του προηγμένου συστήματος infotainment του μοντέλου αποτελεί μια υψηλής ευκρίνειας ψηφιακή οθόνη αφής 7 ιντσών, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα το σύστημα κλιματισμού, το σύστημα ήχου, το GPS και φυσικά τις τηλεφωνικές συσκευές.

Τιμές

Οι τιμές του Citroen C3 Aircross αρχίζουν από τις €14.950 για την έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.2 των 82 ίππων, ενώ οι τιμές των diesel αρχίζουν από τις €18.490 για την έκδοση 1.6 BlueHDi 100 Live.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ