Αυτοκινηση

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι: Τo νταμπλ στην ιδιωτική ομάδα M-Sport

Το Ford Fiesta WRC, στην κορυφή του συναγωνισμού

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379184-782403.jpg

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ και στα ράλι! Φυσικά, οι ιστορίες γράφονται για να διηγούνται… Και κάπως έτσι, οι ιστορικοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα καταγράψουν, ότι το εξαιρετικά ανταγωνιστικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2017 (με 7 διαφορετικούς νικητές σε 13 αγώνες!) κατακτήθηκε από μια οικογενειακή αγωνιστική ομάδα από την άκρη της Αγγλικής Lake District, έχοντας απέναντί της, τρεις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως!

 Η ιδιωτική βρετανική ομάδα Μ-Sport του Malcolm Wilson, κέρδισε το αποτέλεσμα που ονειρευόταν στο Wales Rally GB του περασμένου Σαββατοκύριακου, και  εξασφάλισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA για οδηγούς, συνοδηγούς και κατασκευαστές καθώς και τη νίκη στον αγώνα...!

 Και ενώ οι Γάλλοι  Sébastien Ogier και ο Julien Ingrassia κατέκτησαν τον πέμπτο τίτλο του πρωταθλήματος FIA World Rally Championship, ο Ουαλός Elfyn Evans και ο συνοδηγός του Daniel Barritt εξασφάλισαν μια εξαιρετικά σημαντική νίκη, που ήταν η πρώτη στην καριέρα του πληρώματος!

Χωρίς την εργοστασιακή υποστήριξη της Ford, ο Malcolm Wilson, μπορεί να είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, πλην όμως έγινε τέτοιος γιατί η αγάπη του για τα ράλι είναι πηγαία. Χρόνια επέμενε χωρίς μεγάλες βοήθειες και μάλιστα εδώ και τρία χρόνια, χρηματοδοτεί με τεράστια ποσά την αγωνιστική του ομάδα για να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Η επιμονή του επιβραβεύτηκε φέτος με εμφατικό τρόπο! Κέρδισε το νταμπλ (τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές), ενώ πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην χώρα του!

Ήταν η πρώτη φορά που μετά το 1981, ιδιωτική ομάδα κατακτά έναν τίτλο οδηγών και η πρώτη φορά στα χρονικά που κερδίζει ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών!

Ο ίδιος ο M. Wilson, εκδηλωτικός για τον θρίαμβο που έζησε έμφορτος συγκινήσεων, μοιράστηκε μαζί μας την αποσυμπίεση μετά τον θρίαμβο και ήμασταν οι πρώτοι που τον συγχαρήκαμε από το πλήθος που τον περίμενε έξω από το race control unit της ομάδας του. Οι δηλώσεις του για την κατάκτηση του νταμπλ, απόλυτα επεξηγηματικές του μεγέθους της επιτυχίας: « Ήταν μια πολύ συναισθηματική ημέρα και πρέπει να πω ότι υπήρξαν λίγα δάκρυα κατά τη διάρκεια της τελευταίας Ειδικής Διαδρομής του αγώνα - πρώτον, όταν ο οδηγός μας Ott Tanak διέσχισε τη γραμμή του τερματισμού και εξασφαλίσαμε  το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, κατόπιν όταν ο Sébastien Ogier πήρε τους απαραίτητους βαθμούς για να κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών και τέλος όταν ο Elfyn Evans τερματίζοντας μας έδωσε τη νίκη μέσα στο στο σπίτι μας, ενώ ο ίδιος ανέβηκε για πρώτη φορά στο ανώτερο σκαλί του βάθρου! Ήταν πραγματικά το Triple Crown και μια πολύ συναισθηματική ημέρα για όλους μας στην M-Sport.

Έχουμε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και η σκληρή τους δουλειά έχει οδηγήσει σε κάτι πραγματικά εκπληκτικό. Βρισκόμαστε στο βάθρο σε κάθε αγώνα μέχρις στιγμής και είμαστε η μόνη ομάδα που και οι τρεις οδηγοί της έχουν κερδίσει τουλάχιστον από μία νίκη φέτος. Το Ford Fiesta έχει αποδειχθεί ότι έχει την απόδοση και τη δύναμη, και αυτό είναι προϊόν από τις ακούραστες ώρες που κάθε μέλος της ομάδας έχει βάλει σε αυτό το απίστευτο επίτευγμα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ