Αυτοκινηση

Renault Megane 1.5 dCi 110

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360755-747053.jpg

Τι είναι

>Το Mégane είναι η πρόταση της Renault στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων

Interior/Tech

>Tο νέο Megane είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει χάρη στο δυναμικό, αλλά και στιβαρό του σχεδιασμό που συνδυάζεται με ένα σύγχρονο πακέτο τεχνολογικών χαρακτηριστικών, τα οποία κανείς συναντά συνήθως σε μοντέλα της μεγαλύτερης κατηγορίας.

> Το νέο Mégane προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία οδήγησης χάρη στο σύστημα R-Link2, το οποίο λειτουργεί ως το κέντρο ελέγχου του αυτοκινήτου μέσω μιας κάθετα τοποθετημένες οθόνης 8,7 ιντσών. Παράλληλα μέσω της τεχνολογίας Multi-Sense ο οδηγός μπορεί να προσωποποιήσει, σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

> Με το μεταξόνιο να έχει φτάσει τα 2,67 μέτρα οι χώροι για τους επιβάτες έχουν αυξηθεί, ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 384 λίτρα (διαθέσιμα με κανονική) αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας

Κινείται/ Στρίβει

>Το αυτοκίνητο που οδηγήσαμε κατά την διάρκεια της δοκιμής μας κινούσε ο dieselκινητήρας Energy dCi 110 με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, απόδοσης 110 ίππων και 260Nm ροπής από τις 1.750rpm., εκπομπές ρύπων CO2 95γρ/χλμ και μικτή κατανάλωση καυσίμου 3,7 λίτρα/100 χλμ.

> Το συγκεκριμένο σύνολο κερδίζει την υπογραφή ECO2, χάρη και σε τεχνολογία που αναπτύχθηκε στη F1.

> Το πλαίσιο και η ανάρτηση του νέου Mégane εξασφαλίζουν πολύ καλή ποιότητα κύλισης, η οποία σε συνδυασμό με την αυξημένη ηχομόνωση της καμπίνας προσφέρει ξεκούραστα ταξίδια.

Κοστίζει 

>Η τιμή του Renault Megane1.5 dCi 110 Expression αρχίζει από τα 21.390 ευρώ.

Info

> Πληροφορίες για το Renault Megane1.5 dCi 110 στο: www.renault.com.gr/cars/newmegane/index.html


FASTLANE

Peugeot: Βράβευση του «Κινητήρα της Χρονιάς»

Στη 19η Διεθνή Διοργάνωση για τη βράβευση του «Κινητήρα της Χρονιάς» («Engine of theYear») που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη, ο κινητήρας βενζίνης 1,2 Pure Tech Turbo που εξελίχθηκε από τον Όμιλο PSA, αναδείχθηκε από μία διεθνή επιτροπή δημοσιογράφων ως ο «Κινητήρας της Χρονιάς 2017» στην κατηγορία «1,0 -1,4 λίτρων».

Η βράβευση αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη για το μηχανικό σύνολο, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο FrançaisedeMécanique στο Douvrin της Γαλλίας καθώς και στο XiangYang της Κίνας. Από το 2014, η παραγωγή του διακεκριμένου βενζινοκινητήρα με απόδοση 110 και 130 hp έχει ξεπεράσει τις 850.000 μονάδες και λόγω της αυξημένης ζήτησης στα τέλη του 2017 θα ξεκινήσει η κατασκευή του και στο εργοστάσιο Trémery (επίσης στη Γαλλία). 

Στην ευρωπαϊκή αγορά, ο κινητήρας 1,2 Pure Tech αντιπροσωπεύει για τον Όμιλο PSA το ένα τρίτο επί του συνόλου των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου.

Διακεκριμένος για την αποδοτική και ελαστική του λειτουργία, ακόμη και στις πιο χαμηλές στροφές, ο κινητήρας 1,2 Pure Tech συνεχίζει να προσφέρει ασυναγώνιστες επιδόσεις και από τα τέλη του 2017 ακόμη χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και κατανάλωση καυσίμου (έως 4%).

Mercedes: Έναρξη παραγγελιών για την E-Class Cabriolet

Η Mercedes-Benz ολοκληρώνει την οικογένεια της E-Class με τη νέα E-Class Cabriolet. Αυτό το ανοιχτό τετραθέσιο μοντέλο με τη μαλακή, υφασμάτινη οροφή συνδυάζει τον αρμονικό σχεδιασμό με την απόλυτη άνεση για τέσσερις επιβάτες ενώ ενσωματώνει τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Η νέα E-Class Cabriolet είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την προκάτοχό της. Τόσο ο οδηγός, όσο και οι συνεπιβάτες μπορούν να απολαύσουν την απόλυτη άνεση σε μεγάλα ταξίδια χάρηστα τέσσερα υψηλής ποιότητας καθίσματα. Κατά το λανσάρισμα του μοντέλου στην αγορά, δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σετέσσεριςδυνατούς και αποδοτικούςκινητήρες πετρελαίου και βενζίνης, συμπεριλαμβανομένων – για πρώτη φορά – εκδόσεων με μόνιμη τετρακίνηση  4MATIC.

Τα τεχνολογικά highlights της νέας E-Class Cabriolet περιλαμβάνουν την σύνδεση smartphone με ασύρματη φόρτιση και λειτουργία κλειδιού, ένα Cockpit με ευρεία οθόνη (Widescreen) και τα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης που διαθέτει η E‑Class. Η E‑Class Cabriolet διατίθεται επίσης για πρώτη φορά με τετρακίνηση 4MATIC και αερανάρτηση πολλαπλών θαλάμων Air Body Control, όπως η λιμουζίνα Ε‑Class.

Η νέα E-Class Cabriolet δέχεται παραγγελίες από σήμερα με τιμές που ξεκινούν από  €74.150.

Nissan: Το Leaf με αυτόνομη τεχνολογία

Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf, θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χάρη στο Pro PILOT,  που θα του επιτρέπει την αυτόνομη λειτουργία του σε μια λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου. Η τεχνολογία αυτή που λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού, θα ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, σε μια λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που οδηγούμε τόσο σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας όσο και κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.

Τα επόμενα χρόνια, η τεχνολογία Pro PILOT της Nissan θα προσφέρει αυξανόμενα επίπεδα αυτονομίας, με το σύστημα τελικά να μπορεί να «περιηγηθεί» ακόμα και  στις διασταυρώσεις των πόλεων. Με απώτερο σκοπό  να καταστεί η οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη, η ανάπτυξη της τεχνολογίας Pro PILOT αποτελεί μέρος του  Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της  Nissan για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται, κινούνται αλλά και θα  ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Μια πρώτη “γεύση” από το  ηλεκτροκίνητο μέλλον που μας επιφυλάσσει η Nissan μπορείτε να πάρετε στο:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ