Αυτοκινηση

Citroen C3 1.6 BlueHDi 100 S&S

Το best seller της κατηγορίας του, που αντικατοπτρίζει το σύγχρονο όραμα της Citroën

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355838-737411.jpg

Τι είναι

> Το best seller της κατηγορίας του, που αντικατοπτρίζει το σύγχρονο όραμα της Citroën. Την άνεση που προσφέρουν τα οχήματά της, την διαφορετική σχεδίαση και την ισχυρή προσωπικότητα.

> Tο νέο Citroen C3 ψηφίστηκε ως το «Αυτοκίνητο του 2017», από τα μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», βάσει κριτηρίων όπως τεχνολογία, καινοτομία, επιδόσεις, ασφάλεια, κόστος κτήσης και χρήσης.

Design

> Αξίζει να σημειωθεί ότι η Citroen «κατέληξε» στην συγκεκριμένη εικόνα του C3 τρίτης γενιάς, αφού «αφουγκράστηκε» τις απαιτήσεις του πολυπληθούς κοινού της κατηγορίας των σουπερμίνι. Έτσι δημιούργησε ένα μοντέλο που να «αποπλανά» αισθητικά τους νέους αγοραστές και να παρέχει ένα μεγάλο πακέτο εξατομίκευσης που προσφέρει το C3, με τρεις χρωματισμούς οροφής και εννέα χρώματα αμαξώματος, που μαζί με τα τέσσερα διαφορετικά εσωτερικά προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 36 συνολικά συνδυασμούς!

Interior / Silicon Valley

> H στρατηγική επιλογή της Citroen, τοποθέτησε το C3 μέσα στον «πυρήνα» της κατηγορίας, κάτι που μεταφράζεται και στο ποιοτικά προσεγμένο εσωτερικό όπου συναντάμε ευχάριστο περιβάλλον.

> Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 7’’ με όλες τις λειτουργίες ενός κορυφαίου συστήματος infotainment, ενώ το νέο C3 φέρει προηγμένες τεχνολογίες.

> Οι χώροι της καμπίνας χαρακτηρίζονται άνετοι για τέσσερις ενήλικες και υπό συνθήκες πέντε, ενώ στο διαμέρισμα των αποσκευών έχουμε για αξιοποίηση 300 λίτρα. > Ξεχωρίζουμε την παγκόσμια πρεμιέρα της Citroën ConnectedCam, ένα πλήρως ολοκληρωμένο και συνδεδεμένο σύστημα κάμερας HD, το οποίο καταγράφει τις οδηγικές σας εμπειρίες με τη δυνατότητα κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα ή για μετέπειτα προβολή. Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν: 3D Σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση ομιλίας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα ανίχνευσής νεκρής γωνίας. Επίσης σε περίπτωση σύγκρουσης ενεργοποιείται αυτόματα και κάνει λήψη βίντεο επί 30'' πριν την πρόσκρουση.

> Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν, 3D σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση ομιλίας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα ανίχνευσής νεκρής γωνίας.

Κινείται / Στρίβει

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο προδιαγραφών Euro 6, πετρελαιοκινητήρας 1.6-λίτρων BlueHDi των 100 ίππων, με σύστημα Start&Stop που μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 ταχυτήτων, πέρναγε την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Διακρίνεται για την γραμμική του (ομαλή) λειτουργία και την απόκριση στις ρεπρίζ από χαμηλά.

> Η μικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι στα 3,7 λίτρα/100 χλμ., ενώ η τιμή του περιβαλλοντικού αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα, ορίζεται στα 95 γρμ/χλμ.

> Σε επίπεδο ποιότητας κύλισης, η εξέλιξη απαντάται με την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος υδραυλικής ανάρτησης που ονομάζεται Advanced Comfort και πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που εμπεριέχει ποικιλία νέων τεχνολογιών με την ανάρτηση φυσικά στο επίκεντρο. Όταν το αυτοκίνητο περνά πάνω από μια ανομοιομορφία του δρόμου η απόσβεση γίνεται σε 3 στάδια: Στο αμορτισέρ, στο αμάξωμα και στα καθίσματα.

Κοστίζει

> Η τιμή του Citroen C3 1.6 BlueHDi S&S Feel των 100 ίππων αρχίζει από τα 15.690 ευρώ.

Info: Πληροφορίες για το νέο Citroen C3 στο www.citroen.gr/car/new-citroen-c3/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ