Αυτοκινηση

Suzuki SX4 S-Cross

Το ανανεωμένο best seller crossover της Suzuki με εντελώς διαφορετική εικόνα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354374-734573.jpg

Τι είναι

> Το ανανεωμένο best seller crossover της Suzuki με εντελώς διαφορετική εικόνα, πιστό στο δόγμα της ιαπωνικής εταιρείας: «κανένα αυτοκίνητό μας να μην μοιάζει με άλλο μας μοντέλο»

Design

> Οι βασικές αλλαγές στο φρεσκαρισμένο Suzuki SX4 S-Cross εντοπίζονται στην εντελώς νέα εμπρός εμφάνιση όπου δεσπόζει η μεγάλη μάσκα με το χρωμιομένο πλαίσιο και τα νέα φώτα ημέρας LED, αλλά και νέα φωτιστικά σώματα πίσω.

Στο εσωτερικό, η γνωστή διάταξη του SX4 παρέμεινε με μεγαλύτερη αλλαγή να είναι αυτή της πρόσθεσης νέας οθόνης αφής 7 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας, ενώ εμφανώς έχει βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα. Οι χώροι στην καμπίνα παραμένουν άνετοι, υπό συνθήκες σωματοτύπου ακόμη και για πέντε επιβάτες, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 430 λίτρα, ενώ υπάρχουν και μικροί διαθέσιμοι χώροι για μικροαντικείμενα.

Κινείται / Στρίβει

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο πετρελαιοκινητήρας των 1.6 λίτρων απόδοσης τους 120 ίππους και ροπή 320 Nm, που σε συνεργασία με το πολύ καλό σε κλιμάκωση χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, δείχνει να είναι από τους καλύτερους συνδυασμούς για κίνηση ενός Crossover μοντέλου. Η εργοστασιακή τιμή μικτής κατανάλωσης ορίζεται στα 6 λίτρα/100 χλμ, με το αποτύπωμα εκπομπών ρύπων CO2 να είναι 114 γρμ/χλμ.

Η καλορυθμισμένη ανάρτηση αποδίδει το ίδιο καλά στους αυτοκινητοδρόμους, όσο και στις εκτός δρόμου επιφάνειες (απόσταση από το έδαφος 18 εκ.), ενώ άξια μνείας είναι η αυτόματη τετρακίνηση AllGrip της οποίας ο χειρισμός γίνεται μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα και περιλαμβάνει 4 προγράμματα λειτουργίας: Auto για εξοικονόμηση καυσίμου, Sport για πιο δυναμική οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους, Snow για κίνηση σε έδαφος με πάγο, χιόνι ή λάσπη και τέλος Lock («ερπύστρια») για πέρασμα από δύσκολα σημεία.

Κοστίζει

> Η τιμή του Suzuki SX4 S-Cross 1.6 GL All Grip DDiS 120HP αρχίζει από 25.460 ευρώ.

Info

> Πληροφορίες για το ανανεωμένο Suzuki SX4 S-Cross στο www.suzuki.gr/new-s-cross/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ