Αυτοκινηση

Mercedes-Benz SLC 180

Η οδηγική απόλαυση ενός roadster με την καθημερινή πρακτικότητα και τα σπορτίφ χαρακτηριστικά ενός coupé

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352842-731826.jpg

Τι είναι

> Η νέα SLC συνδυάζει την οδηγική απόλαυση ενός roadster με την καθημερινή πρακτικότητα και τα σπορτίφ χαρακτηριστικά ενός coupé.

Magic Sky

> Η προαιρετική οροφή Vario προσφέρει ουσιαστικά ελεύθερη θέα προς τα πάνω, ακόμη και όταν είναι κλειστή. Σε συνδυασμό με το Magic Sky Control παρέχει μια υπαίθρια αίσθηση με το πάτημα ενός κουμπιού ακόμη και με την οροφή επάνω. Η γυάλινη οροφή αλλάζει το φως της και την διαφάνειά της άμεσα. Όταν το γυαλί σκοτεινιάζει, το εσωτερικό του οχήματος θερμαίνεται σημαντικά λιγότερο.

> Η ηλεκτροϋδραυλική οροφή Vario χρειάζεται -για να ανοίξει και να κλείσει- σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού μέχρι και ταχύτητα των 40 χλμ/ώρα περίπου.

Cabrio

> Κάμπριο οδήγηση όλες τις εποχές και σχεδόν με όλα τα είδη καιρού, μιας και το προαιρετικό σύστημα θέρμανσης κεφαλής και αυχένα AirScarf που αναπτύχθηκε από τη Mercedes-Benz, επεκτείνει την υπαίθρια εποχή, παρέχοντας ζεστό αέρα γύρω από την περιοχή του λαιμού και των ώμων του οδηγού και του συνοδηγού.

> Το σύστημα παρεμπόδισης ρευμάτων αέρα AirGuide ελαχιστοποιεί τα ρεύματα και τους θορύβους του αέρα κατά την κάμπριο οδήγηση, ενισχύοντας έτσι αισθητά την άνεση, ενώ καθώς αποτελείται από δύο περιστρεφόμενα διαφανή στοιχεία, δεν περιορίζεται η ορατότητα προς τα πίσω.

Interior

> Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια είναι διάχυτη και υπεράνω κριτικής! Ποιότητα υλικών, συναρμογή και εξαιρετικά σε υφή και επεξεργασία υλικά, αποτελούν σταθερή αξία για την μάρκα και δεν θα εξαιρούνταν βέβαια η SLC. Ένα ενδιαφέρον για το διθέσιο roadster είναι το πορτμπαγκάζ των 335 λίτρων, με διαχωριστικό που κατεβαίνει αυτόματα όταν ανοίγει η ηλεκτροϋδραυλική σκληρή οροφή.

Silicon Valley

> Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η έγχρωμη οθόνη 7’’, η οποία αποτελεί μέρος του συστήματος infotainment Comand Online με δυνατότητες πλοήγησης, DVD player, διαδικτυακό ραδιόφωνο, συνδεσιμότητα Bluetooth με λειτουργία ανοικτής ακρόασης, λειτουργία ανάγνωσης για μηνύματα κειμένου, audio streaming για μουσική, πρόσβαση στο διαδίκτυο όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, σύστημα φωνητικού ελέγχου Linguatronic για ήχο, τηλέφωνο, πλοήγηση, αναζήτηση μουσικής και Mercedes-Benz Apps, 2 θύρες USB και μία υποδοχή κάρτας SD, ενσωματωμένο Media Interface για σύνδεση iPod ή iPhone και σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Κινείται / Στρίβει

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο 4-κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας των 1.6 λίτρων απόδοσης 156 ίππων, που επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 7,9’’, σημειώνει τελική ταχύτητα 226 χλμ/ώρα, η εργοστασιακή τιμή μικτής κατανάλωσης ορίζεται στα 5,6 λίτρα/100 χλμ, ενώ το αποτύπωμα των ρύπων CO2 είναι 127 γρ/χλμ.

> Η οδηγική απόλαυση είναι βασικό μέρος της φύσης ενός roadster και η πισωκίνητη SLC, με το Dynamic Select, την προσφέρει με το παραπάνω, χωρίς ωστόσο να «προσπερνά» την άνεση και την κατανάλωση καυσίμων. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic υπάρχουν πέντε προγράμματα οδήγησης – για να ταιριάζουν σε κάθε διάθεση και κάθε δρόμο: Eco, Comfort, Sport, Sport+ και Individual.

> Στον δρόμο, η SLC προσφέρει δυναμικό στυλ οδήγησης, ενώ παραμένει ταυτόχρονα άνετη. Επίσης με τη σπορ ανάρτηση ή το πακέτο δυναμικής οδήγησης και τις επιλεγόμενες ρυθμίσεις ανάρτησης και απόσβεσης, η οδηγική απόλαυση μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Κοστίζει

> Η τιμή της Mercedes-Benz SLC 180 αρχίζει από τα 48.480 ευρώ.

Κοστίζει

> Πληροφορίες για τη Mercedes-Benz SLC 180 μπορείτε να βρείτε στο hwww.mercedes-benz.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ