Αυτοκινηση

Citroen: Δημιουργικότητα και τεχνολογία, με περίβλημα πρωτοποριακής αισθητικής και πρακτικότητας

Από το 1919, η Citroen είναι η εταιρεία που τολμούσε να σκέφτεται και να κατασκευάζει αυτοκίνητα μπροστά από την εποχή της. Σήμερα αυτός ο κώδικας συνεχίζεται μέσα από τηn γκάμα των μοντέλων της

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 611
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351428-729041.jpg

Η Citroen ανέκαθεν συνδύαζε τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία για τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και ευχαρίστηση. Αυτές οι αξίες πρεσβεύουν τη μάρκα, φέρνοντας νέες λύσεις για τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από κάθε νέα γενιά.

Την προηγμένη τεχνολογία της μάρκας αντικατοπτρίζουν και οι μεγάλες επιτυχίες στους αγώνες, με 8 τίτλους κατασκευαστών στο WRC και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο κατασκευαστή το 2015 στο WTCC (FIA).

Σήμερα, όλα τα μοντέλα της διακρίνονται για την ποιότητα κύλισης σε αυτοκινητόδρομους και επαρχιακό δίκτυο, με κορυφαία οικονομία καυσίμου, ξεχωριστή σχεδίαση που τραβάει τα βλέμματα, όντας ο ορισμός του “Feel Good - Be Different” που είναι το σλόγκαν της Citroen.

Αρωγός στον υποψήφιο αγοραστή Citroen, τα 5 χρόνια εγγύησης που προσφέρονται με την αγορά οποιουδήποτε μοντέλου!

C4 Cactus: Η νέα άποψη για το crossover

Η Citroen τόλμησε για ακόμα μία φορά! Δημιούργησε ένα διαφορετικό crossover, με απόλυτα πρωτοποριακές λύσεις, που σε προκαλεί για απόδραση. Κάτι που δεν δυσκολεύεται να επιτύχει, αφού είναι εφοδιασμένο με ό,τι χρειάζεστε για να εξορμήσετε. Είναι η πρόταση της γαλλικής μάρκας σε έναν κόσμο που εξελίσσεται ραγδαία, σε ένα κόσμο που αλλάζουν και απλοποιούνται οι ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών. Το C4 Cactus, μεταφέροντας στον στίβο της αυτοκίνησης την πρακτικότητα του φυτού από το οποίο δανείστηκε το όνομά του, γίνεται συνώνυμο της αυτάρκειας, της ελευθερίας και της αισιοδοξίας για μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης.

C4 Cactus

Η νεανική του σχεδίαση και το κεφάτο εσωτερικό, η παγκόσμια καινοτομία των airbumps, που προστατεύουν το αμάξωμα από μικροσυγκρούσεις και γρατζουνιές, οι αμέτρητες δυνατότητες διαμόρφωσης του εξωτερικού και της καμπίνας των επιβατών, ώστε δύσκολα ένα C4 Cactus να είναι ολόιδιο με ένα άλλο, ο πλούσιος εξοπλισμός του, οι προσιτές τιμές για ένα crossover και το χαμηλό κόστος χρήσης καθιστούν το C4 Cactus ένα αυτοκίνητο με πολλά πρόσωπα.

Στα βασικά του πλεονεκτήματα το εσωτερικό στιλ με τα φαρδιά καθίσματα που προσεγγίζουν την άνεση ενός καναπέ, το μίνιμαλ κομψό ταμπλό, η οθόνη αφής των 7’’ με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες, η πανοραμική οροφή υψηλής προστασίας από τις ακτίνες UV, η οποία προσφέρει ταυτόχρονα εξαιρετική φωτεινότητα, αλλά και ο εξοπλισμός του μοντέλου με τελευταίας γενιάς κινητήρες 1.6 diesel BlueDi 100 S&S και βενζίνης 1.2 PureTech 82 S&S και 110 S&S.

C4 Cactus

Η νέα έκδοση C4 Cactus Rip Curl με Grip Control, ένα προηγμένο σύστημα αντιολίσθησης που βελτιώνει την πρόσφυση των εμπρός κινητήριων τροχών, αλλά και η νέα εμφάνιση του C4 Cactus W που προτείνει μία νέα εμφάνιση ηπιότερων τόνων, είναι τα δύο νέα μέλη στην φαρέτρα της σειρά Cactus με αποδέκτη ένα ακόμα πιο ευρύ ηλικιακά όσο και συναισθηματικά κοινό. Οι τιμές του C4 Cactus αρχίζουν από τις €13.988.

C3: το σύγχρονο όραμα της Citroen!

Το νέο C3 εμπεριέχει διαφορετικότητα, τεχνολογία και έξυπνες πρωτοποριακές λύσεις. Το πολυαναμενόμενο best seller της κατηγορίας του αντικατοπτρίζει πλήρως το σύγχρονο όραμα της Citroen, την άνεση που προσφέρουν τα οχήματά της, παρέχοντας αυτοκίνητα με μοναδική σχεδίαση και ισχυρή προσωπικότητα. Αποκορύφωμα και βέβαια χαρακτηριστικό στοιχείο της νέας εμφάνισης είναι και τα εξωτερικά προστατευτικά airbumps, που πρωτοείδαμε στο C4 Cactus, τα οποία είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτο υλικό και περιλαμβάνουν θύλακες αέρα, απορροφώντας τα μικρά χτυπήματα χωρίς να γίνεται ζημιά στο αυτοκίνητο. Βέβαια, το εργοστάσιο δίνει τη δυνατότητα αγοράς του αυτοκινήτου και χωρίς τα airbumps, οπότε αυτό δεν αποτελεί δεσμευτική επιλογή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Citroen «κατέληξε» στη συγκεκριμένη εικόνα του C3 τρίτης γενιάς αφού «αφουγκράστηκε» τις απαιτήσεις του πολυπληθούς κοινού της κατηγορίας των σουπερμίνι. Έτσι όταν αυτοί ζήτησαν ένα αυτοκίνητο ασφαλές, με την τελευταία λέξη σε επίπεδο συνδεσιμότητας, που να «αποπλανά» τους νέους αγοραστές και να είναι σαφώς ανανεωμένο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, η επιλογή που όλοι βλέπουμε στις εικόνες ήταν απλά μονόδρομος!

Citroen C3

Σημαντικό στοιχείο των δυνατοτήτων που παρέχονται στους αγοραστές του νέου C3 είναι το μεγάλο πακέτο εξατομίκευσης που προσφέρει το μοντέλο, με τρεις χρωματισμούς οροφής και εννέα χρώματα αμαξώματος, που μαζί με τα τέσσερα διαφορετικά εσωτερικά προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 36 συνολικά συνδυασμούς.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η στρατηγική επιλογή της Citroen τοποθέτησε το C3 μέσα στον «πυρήνα» της κατηγορίας, κάτι που μεταφράζεται ότι στο ποιοτικά προσεγμένο εσωτερικό συναντάμε ευχάριστο περιβάλλον, στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 7’’ με όλες τις λειτουργίες ενός κορυφαίου συστήματος infotainment, οι χώροι της καμπίνας χαρακτηρίζονται άνετοι για τέσσερις ενήλικες και υπό συνθήκες πέντε, ενώ στο διαμέρισμα των αποσκευών έχουμε για αξιοποίηση 300 λίτρα.

Το νέο C3 φέρει προηγμένες τεχνολογίες, με την παγκόσμια πρεμιέρα της Citroen ConnectedCam, ένα πλήρως ολοκληρωμένο και συνδεδεμένο σύστημα κάμερας HD, το οποίο καταγράφει, φωτογραφικά ή σε βίντεο, τις οδηγικές σας εμπειρίες με τη δυνατότητα κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα ή για μετέπειτα προβολή.

Citroen C3

Το νέο C3 κινείται από μία σειρά κινητήρων Euro 6 (PureTech βενζίνη 82 και 110 ίππων Turbo −αμφότεροι βραβευμένοι κινητήρες της χρονιάς και για το 2016, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά− BlueHDi diesel 75 και 100 ίππων), σύνολα που μπορεί να συνδυαστούν με το τελευταίας γενιάς αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Auto 6. Οι τιμές του νέου Citroen C3 αρχίζουν από τις €11.950.

C1: Η όμορφη πλευρά της πόλης!

Δυναμικό σε εμφάνιση αλλά και χαρακτήρα, το C1, το αυτοκίνητο πόλης της Citroen, με 3 ή 5 πόρτες, συνδυάζει τη δυναμική σχεδιαστικά σιλουέτα, τις μικρές διαστάσεις, αλλά και 17 επιλογές εξατομίκευσης. Με την τοποθέτηση δε στην γκάμα του αποδοτικού και σύγχρονου κινητήρα 1.2 PureTech 82 ίππων, με κατανάλωση μόλις 4,3λίτρα/100χλμ. (99γρμ./χλμ. CO2), απέκτησε κορυφαίες επιδόσεις, χωρίς να θυσιάσει τίποτα από την οικονομική λειτουργία που παραδοσιακά το χαρακτήριζε. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, που προσδίδει ο βενζινοκινητήρας της οικογένειας PureTech, επετεύχθησαν χάρη στην εφαρμογή μιας σειράς προηγμένων τεχνολογικών σχεδιαστικών λύσεων. Τα προηγμένα χαρακτηριστικά, ο πλούσιος εξοπλισμός, οι πολλές επιλογές εξατομίκευσης, το αυτόματο κιβώτιο, η έκδοση Airscape με ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, εξοπλισμό που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της αστικής μετακίνησης όπως η οθόνη αφής με Mirror Screen, κάμερα οπισθοπορείας, όσο και συνολικότερα το μοντέρνο προφίλ του νέου C1 απευθύνεται σε οδηγούς κάθε ηλικίας. Σε επίπεδο κινητήρων το C1 πλην του 1.2 PureTech 82, κινούν ο 1.0 VTi 68 ίππων που διατίθεται με έκδοση S&S (Start&Stop) και συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Οι τιμές του Citroen C1 αρχίζουν από τις €9.998. 

Citroen C1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ