Αυτοκινηση

Peugeot 208 1.2 PureTech 110: Το hatchback πόλης

Ανανεωμένο, με εκλεπτυσμένο στιλ, κομψή σιλουέτα, τεχνολογικούς νεωτερισμούς και σπορ διάθεση 

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 611
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351380-728979.jpg

Συχνά χρειάζονται μερικές αισθητικές πινελιές σε καθοριστικά σημεία ενός αυτοκινήτου για να προσδώσουν ακόμα πιο δυναμική και εντυπωσιακή εικόνα. Εν προκειμένω, το 208, χάρη στους νέους προβολείς ομίχλης, μεταμορφώνεται οπτικά και δείχνει φαρδύτερο, πιο δυναμικό και να πατά καλύτερα στο δρόμο, προκαλώντας αμέσως τον οδηγό να πάρει θέση πίσω από το τιμόνι. Η ανανέωση συμπληρώνεται και στο γεγονός ότι ο προφυλακτήρας έχει γίνει πιο αιχμηρός, με πιο καθαρές και μυώδεις γραμμές, ενώ το εμπρός μέρος τονίζεται από τους δίχρωμους προβολείς με LED φωτεινή γράμμωση. 

Στο εσωτερικό

Το ποιοτικά αναβαθμισμένο και με αίσθηση σπορτίφ εσωτερικό, με μοντέρνα σχεδίαση, βρίσκεται σε αρμονία με το εξωτερικό. Οι ήπιες γραμμές του ταμπλό, οι αεραγωγοί σε σχήμα ματιών γάτας στα δύο άκρα του και όλες οι επιφάνειες, φανερώνουν την προσοχή που έχει δοθεί έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ η θερμικά διαμορφωμένη επιφάνεια του ταμπλό με τη μαλακή στην αφή αίσθηση και την εκφραστική σχεδίαση, προσδίδει μία ακόμη πιο ποιοτική εικόνα.

Η τοποθέτηση των αναλογικών οργάνων μέσα στο οπτικό πεδίο στο ύψος του κεφαλιού ξεχωρίζει. Η μεγάλη οθόνη αφής 7’’ είναι διαισθητική στη χρήση και προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μια ποικιλία λειτουργιών. Η λειτουργία Mirror Screen επιτρέπει να χρησιμοποιείτε εφαρμογές του smartphone σας οι οποίες είναι συμβατές με Mirrorlink ή με Carplay μέσω της οθόνης αφής 7’’ του αυτοκινήτου, ενώ παρέχει επίσης προηγμένες δυνατότητες διασύνδεσης, με Bluetooth και USB, επιτρέποντας streaming περιεχομένου audio και video. Το σύστημα πλοήγησης είναι το 3D της TOM TOM, όπως και στο 3008, και επίσης συνδυάζεται με οθόνη χωρητικής τεχνολογίας (πρόσφατη αναβάθμιση) και διαθέτει και Mirror Screen standard

Για βέλτιστη αναγνωσιμότητα και για χρήση του αυτοκινήτου με ασφάλεια, υπάρχουν συμβατές εφαρμογές που διαθέτουν συγκεκριμένη διεπαφή προσαρμοσμένη ειδικά για χρήση κατά την οδήγηση.

Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα και πακέτα εξατομίκευσης του εσωτερικού, ενώ τα 285 λίτρα του πορτμπαγκάζ χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά για την κατηγορία. 

Ασφάλεια

Το ανανεωμένο Peugeot 208 είναι πανεύκολο στο παρκάρισμα, με τους αισθητήρες παρκαρίσματος και την κάμερα, καθώς και με το Park Assist (ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης για παράλληλο παρκάρισμα ή στάθμευση σε κενά σε ταχύτητες κάτω από 7 χλμ./ώρα).

Το Active City Brake (Emergency Urban Collision Braking System) είναι μία νέα τεχνολογία η οποία βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων ή στη μείωση της σοβαρότητάς τους εάν ο οδηγός δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί αρκετά γρήγορα ενώ κινείται σε αστικούς δρόμους και με ταχύτητες μικρότερες από 30 χλμ./ώρα.

Όλα τα 208 είναι εξοπλισμένα με στάνταρ ESP (Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας), με δυνατότητα απενεργοποίησης το οποίο συμπεριλαμβάνει ASR (Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης), CDS (Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας), EBA (Σύστημα Φρεναρίσματος Πανικού), ABS (Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Φρένων) και REF (Ηλεκτρονική Κατανομή Πέδησης). 

Τέλος, αναφέρουμε την υπηρεσία Peugeot Connect SOS για την ταχεία αντιμετώπιση προβλημάτων.

Στο δρόμο

Στους νεωτερισμούς, καίρια θέση καταλαμβάνει ο νέος turbo  3-κύλινδρος κινητήρας 1.2 λίτρων PureTech απόδοσης 110 ίππων με σύστημα Start&Stop, που σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6, επιτυγχάνει εκπομπές CO2 104 γρ./χλμ. (οι ρύποι στην έκδοση με μηχανικό κιβώτιο είναι μόλις 99 γραμμάρια) αποτελώντας σημείο αναφοράς στην κατηγορία των αυτόματων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων – μιας και με την τεχνολογία Quickshift οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται γρήγορα και ομαλά. 

Επιπλέον, οι επιδόσεις του (ενεργειακή απόδοση) είναι σχεδόν ισοδύναμες με εκείνες ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, χάρη στις μειωμένες εσωτερικές τριβές και το κλείδωμα του μετατροπέα ροπής όποτε αυτό είναι αναγκαίο, για την αποφυγή ολίσθησης.

Στο δρόμο η ουδέτερη συμπεριφορά του και οι τέλεια ρυθμισμένες αναρτήσεις, προσφέρουν πέρα από ευχάριστη οδήγηση, αίσθημα ασφάλειας αλλά και άνεσης. 

Το «εκκεντρικό» 208 GTi

Η Peugeot δίνει μια ακόμη πιο ριζοσπαστική ερμηνεία του μύθου GTi, όπως εξελίχθηκε από την Peugeot Sport. Προσφέροντας εντυπωσιακή οδηγική συμπεριφορά και έντονη σπορτίφ αίσθηση οδήγησης, το νέο 208 GTi by Peugeot Sport, χάρη και στην εκκεντρική εξωτερική σχεδίαση με τη διχρωμία του αμαξώματος, δεν περνάει σε καμία περίπτωση απαρατήρητο.

Πιο χαμηλό, με φαρδύτερα μετατρόχια και μεγάλες, ιδιαίτερες ζάντες των 18 ιντσών (σε μαύρο ματ) εξασφαλίζουν ακόμα καλύτερο κράτημα και κορυφαίες επιδόσεις. Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα είναι- η διπλή επιχρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης, που εξασφαλίζει διακριτικά ότι ο έντονος ήχος του νέου Euro 6 1.6 κ.εκ. THP 208 ίππων κινητήρα S&S θα ακουστεί όσο χρειάζεται…

Δωρεάν παροχές

Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά της Peugeot αναφορικά με την γκάμα του 208, σύμφωνα με την οποία, μέχρι τέλους Μαΐου, όλα τα μοντέλα διατίθενται με πολύ σημαντικά στοιχεία εξοπλισμού, που περιλαμβάνουν δωρεάν το σύστημα πλοήγησης Navi και την ιδιαίτερα χρήσιμη κάμερα οπισθοπορείας. 

Επίσης μπορεί να κάνετε χρήση του πρωτοποριακού προγράμματος απόκτησης αυτοκινήτου "Only Fuel" που περιλαμβάνει κόστος ασφάλειας, service, ανταλλακτικών, ελλαγής ελαστικών, τελών κυκλοφορίας και οδικής βοήθειας για 4 χρόνια. Εσείς... προσθέτε τε μόνο το καύσιμο!

Τιμή  

Η τιμή του πεντάπορτου Peugeot 208 1.2 PureTech 110 αρχίζει από 16.200 με το μηχανικό κιβώτιο και από €17.000 με το αυτόματο κιβώτιο EAT6.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ