Αυτοκινηση

Peugeot: Αυτοκίνητα crossover για τη σύγχρονη οικογένεια

Κομψά, χωρίς εκπτώσεις στην πρακτικότητα,

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 611
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351378-728971.jpg

Κομψά, χωρίς εκπτώσεις στην πρακτικότητα, η γκάμα SUV crossover της Peugeot συμφέρει διπλά. Είναι συμπαγή, αλλά και ευρύχωρα. Ανθεκτικά, αλλά και πολυτελή. Απολαυστικά και αποτελεσματικά. Είτε περιφέρεστε στις σύγχρονες πόλεις είτε βιώνετε την πρόκληση της φύσης, υπάρχει το κατάλληλο Peugeot crossover για εσάς και την οικογένειά σας, μια και  συνδυάζουν τον δυναμισμό και την κομψότητα σήμα κατατεθέν της Peugeot. Μέσω μεγάλων χώρων για τα πόδια και στο σαλόνι, εσωτερικών χώρων Multi-Flex και καινοτόμων αποθηκευτικών χώρων, αυτά τα crossover παρέχουν χώρο για τα παιδιά, τις αποσκευές και τις ξαπλώστρες για τις διακοπές. Επίσης υπερτονίζουμε το ψηφιακό εσωτερικό περιβάλλον των 3008 και 5008, που μεταφέρει τους επιβαίνοντες σε άλλη διάσταση.

Νέο Peugeot 2008, το νέο compact SUV 

Το Peugeot 2008 εμφανίστηκε στην αρένα των SUV το 2013 έχοντας όλα τα εχέγγυα για μια εξαιρετική εμπορική πορεία. Εξαρχής το αγοραστικό κοινό αναγνώρισε το εκλεπτυσμένο στιλ και τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου με την ζήτηση να αυξάνεται σταδιακά και την συνολική παραγωγή να έχει ξεπεράσει τις 580.000 μονάδες παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, αυτή η επιτυχία αντικατοπτρίζεται από την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κατηγορία που ουσιαστικά θεμελίωσε το ίδιο το μοντέλο από το λανσάρισμά του.

Το νέο 2008 ενισχύεται από μια μοναδική αίσθηση ελέγχου χάρη στο καινοτόμο Peugeot i-Cockpit που διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο όλα τα προτερήματα του αυτοκινήτου: προνοητικότητα, ευελιξία, άνεση και ασφάλεια στην οδήγηση.

Το Grip Control, ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, προσδίδει στο 2008 απόλυτη προσαρμοστικότητα σε όλους τους τύπους εδάφους. Συνδυάζεται με ελαστικά προδιαγραφών Mud & Snow (all-Season).

Τέλος το 2008 προσφέρεται πλέον με το 3D σύστημα πλοήγησης της ΤΟΜ ΤΟΜ και λειτουργία Mirror Screen από την έκδοση ACTIVE μαζί με την κάμερα οπισθοπορείας.

Νέο Peugeot 3008: Ένα προηγμένο SUV!

Το νέο SUV Peugeot 3008 έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα στα δημοφιλή κόμπακτ SUV και σε μία κατηγορία που γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση από το κοινό, σε όλες τις αγορές του κόσμου. Η νέα γενιά διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να υπερκαλύψει τους πλέον απαιτητικούς οδηγούς που αναζητούν νέες και διαφορετικές εμπειρίες. Χάρη στην πρωτοποριακή και εξελιγμένη εκδοχή του Peugeot i-Cockpit, την απαράμιλλα γοητευτική σχεδίαση, την ασυναγώνιστη απόδοση και τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό, το νέο SUV Peugeot 3008  στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των μεσαίων SUV ως ένας αναντικατάστατος παίκτης! Παράλληλα, με αυτό το νέο μοντέλο η Peugeot εγκαινιάζει μια νέα σειρά SUV που θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο έμβλημα. 

Σε κάθε έκδοση βενζίνης ή πετρελαίου, το νέο SUV Peugeot 3008 υπερτερεί έναντι του ανταγωνισμού με ισχυρά και οικονομικά μηχανικά σύνολα. Συγκεκριμένα, όλες οι εκδόσεις βενζίνης είναι οι καλύτερες και αποδοτικότερες στην κατηγορία τους! 

Η έκδοση 1.2 PureTech 130 S&S εκπέμπει μόλις 117 γραμμάρια CO2/χλμ., ενώ η έκδοση 1.6 THP 165 S&S με το αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο έχει αντίστοιχα μόλις 136 γραμμάρια CO2/χλμ. Η γκάμα περιλαμβάνει συνολικά 3 εκδόσεις.

Οι κινητήρες πετρελαίου εφοδιάζονται με την τεχνολογία BlueHDi, με τις εκπομπές CO2 να διατηρούνται μεταξύ 103 και 124 γραμμάρια /χλμ. και  ισχύ στους 100, 120 και 180 hp. Οι εκδόσεις 1.6 BlueHDi και 2.0L BlueHDi είναι επίσης από τις αποδοτικότερες της αγοράς.

Επίσης το 3008 προσφέρεται πλέον με το 3D σύστημα πλοήγησης της ΤΟΜ ΤΟΜ και λειτουργία Mirror Screen από την έκδοση Allure μαζί με την κάμερα οπισθοπορείας.

Νέο Peugeot  5008: Νέα διάσταση SUV 

Το όνομα παραμένει, αλλά το concept είναι εντελώς καινούργιο : το νέο Peugeot 5008 ανοίγει νέους δρόμους, αυτούς των μεγάλων 7-θέσιων SUV της κατηγορίας C.

Στο εσωτερικό, συναντάμε την τελευταία εξέλιξη του φουτουριστικού Peugeot i-Cockpit, που προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία. Με compact τιμόνι και με μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών, το νέο Peugeot i-Cockpit διαθέτει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, υψηλής ανάλυσης και εντυπωσιακής αισθητικής.

Με μεταξόνιο 2,84μ. και μήκος 4,64μ., το νέο SUV Peugeot 5008 προσφέρει τη μεγαλύτερη καμπίνα από όλα τα SUV της κατηγορίας του. Πιο μακρύ κατά 19εκ.  από το νέο SUV Peugeot 3008, το 5008 διακρίνεται για τις  απολύτως ισορροπημένες εξωτερικές διαστάσεις του, ενώ το επιπλέον μήκος έχει τεθεί στη διάθεση των επιβατών. Όπως και στα άλλα δύο SUV προσφέρεται πλέον με το 3D σύστημα πλοήγησης της ΤΟΜ ΤΟΜ και λειτουργία Mirror Screen από την έκδοση Allure μαζί με την κάμερα οπισθοπορείας. Το μακρύ και οριζόντιο καπό, η κάθετη εμπρόσθια όψη καθώς και το ανυψωμένο αμάξωμα, δημιουργούν την εικόνα ενός καθαρόαιμου SUV. Το περιορισμένο του ύψος (1,64μ. με τις μπάρες οροφής) συνεισφέρει στην δυναμική του εμφάνιση. Εμπρός, συναντάμε τη μάσκα με λεπτομέρειες χρωμίου  και πίσω τη λωρίδα με φώτα LED, χαρακτηριστικά της ταυτότητας των SUV τελευταίας γενιάς της μάρκας.

Το νέο SUV Peugeot 5008 εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς κινητήρες Euro 6.1. Οι εκπομπές CO2  περιορίζονται σε 115 g/km στην γκάμα βενζίνης και σε  105 g/km στην γκάμα εκδόσεων πετρελαίου.

Παρότι συμπαγή, τα crossover SUV μοντέλα της Peugeot,  διαθέτουν ποικιλία τεχνολογιών αιχμής, όπως την κάμερα οπισθοπορείας του 3008 και το σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης του 2008. Με την ανανεωμένη τεχνολογία κινητήρα και τα συστήματα Stop & Start Blue-HDi και PureTech, αυτά τα μικρά crossover αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται από σταθερή οικονομία καυσίμων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ