Αυτοκινηση

Τελικά ποιος οδηγεί πιο ασφαλώς, οι άνδρες ή οι γυναίκες;

Ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι άντρες τα καταφέρνουν καλύτερα από τις γυναίκες στο τιμόνι; Για να δούμε αναλυτικά…

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 611
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351308-728772.jpg
Photo by Hulton Archive/Getty Images

Το ότι οι άντρες στη –διαχρονική– αξιολόγηση για το αν είναι καλύτεροι οδηγοί από τις γυναίκες, κουβαλάνε στο βιογραφικό τους το μονοπώλιο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, όπως καταδεικνύει έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βρετανία.

Φυσικά, το ότι για να δούμε γυναίκες «τσαμπουκαλεμένες» στο τιμόνι, θα πρέπει να ανατρέχουμε σε κινηματογραφικές ταινίες τύπου «Fast&Futious», δεν λέει τίποτα απολύτως.  

Άλλωστε είναι τελείως διαφορετικό να γίνονται απονομές για το ποιος είναι πιο ασφαλής οδηγός στα καφέ και στις μπαλκονάτες συζητήσεις, από το να βγαίνει ένα συμπέρασμα μέσα από έρευνες.

Δείτε γιατί…

And the winner is, Woman!

Εμπράκτως, λοιπόν, οι γυναίκες είναι πιο ασφαλείς οδηγοί από τους άντρες και με τη βούλα! Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με επιπρόσθετα στοιχεία των ερευνών, το 20% των γυναικών οδηγών είναι γενικότερα πιο ασφαλείς οδηγοί από τους άντρες, το 28% των γυναικών οδηγεί λιγότερο τις βραδινές ώρες, οι γυναίκες στο τιμόνι ξεπερνάνε τα όρια ταχύτητας 12% λιγότερο από τους άντρες, ενώ οι γυναίκες οδηγοί επιβραδύνουν απότομα το αυτοκίνητό τους σε ποσοστό 11% λιγότερο από τους άντρες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ