Αυτοκινηση

Στις Σέρρες έγινα «ειδωλολάτρης»…

Porsche Driving Experience

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349146-724487.jpg

Τι είναι

> Το Porsche Driving Experience είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα που διοργανώνει εδώ και μία δεκαετία η Porsche με σκοπό να επικοινωνήσει τα προϊόντα της σε δημοσιογράφους, όντας σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον όπως είναι ένα αυτοκινητοδρόμιο, αλλά και στους ήδη υπάρχοντες ή και μελλοντικούς πελάτες της μάρκας.

Τοποθεσία

> Βρεθήκαμε στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών (την μοναδική «πίστα» στοιχειωδών προδιαγραφών στην χώρα μας) προσκεκλημένοι της Μοτοδυναμικής Α.Ε του επίσημου εισαγωγέα της Porsche στην Ελλάδα. Η πρόσκληση αυτή ήταν στα πλαίσια του πρώτου σταθμού του Porsche Driving Experience στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο οποίος ήταν η Θεσσαλονίκη.

Τι οδηγήσαμε

> Την αφρόκρεμα της μάρκας, που περιελάμβανε μία απόλυτα αντιπροσωπευτική γκάμα μοντέλων, σε δυνατότητες και επιδόσεις. Με λίγα λόγια οδηγήσαμε τα 718 Boxster S, 718 Cayman S, 911 Turbo, Panamera Turbo και Macan Turbo Performance.

Στην πολύωρη παραμονή μας στο αυτοκινητοδρόμιο, οδηγήσαμε το κάθε μοντέλο για δύο γύρους, ο ένας αναγνωριστικός και ο δεύτερος κάπως πιο γρήγορος, πάντα με την καθοδήγηση-εποπτεία επαγγελματία οδηγού αγώνων ο οποίος προπορεύονταν δίνοντας τον ρυθμό. Οι προσπεράσεις απαγορεύονταν, μιας και στόχος της εκδήλωσης ήταν να ζήσουμε την εμπειρία οδήγησης τόσο εξεζητημένων αυτοκινήτων και να εντοπίσουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και όχι ο συναγωνισμός.

Όπως και να 'χει όμως, σε ένα τέτοιο απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, «μιλήσαμε» με τα αποθεματικά της αδρεναλίνης μας και καθότι δεν υπήρχαν περιοριστικά στόμια στην δοσολογία των ιπποδυνάμεων, το ζήσαμε και για εσάς!

Παρέλαση «1.880 αλόγων» στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

911 Turbo

> 911 Turbo

Ονειρική εικόνα, απόκοσμος ήχος και εντυπωσιακές ικανότητες σε πρόσφυση και επιδόσεις. Με τον boxer (επίπεδο) 6-κύλιδρο κινητήρα που αποδίδει 540 ίππους, η 911 Turbo με ενεργή τετρακίνηση, ηλεκτροϋδραυλικό, πολύδισκο συμπλέκτη (PTM), κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού δίσκου και Porsche Torque Vectoring Plus (PTV+), είναι ένα θαύμα τεχνολογίας. Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 3’’…

718 Cayman S

> 718 Cayman S

Η «μικρή» Porsche με τον νέο, 2.5 λίτρων turbo boxer κινητήρα των 350 ίππων που συνεργάζεται με PDK κιβώτιο 7 σχέσεων και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 4,4’’. «Παιχνιδιάρικη» και διασκεδαστική όσο χρειάζεται, όσο και η «αδελφή» της 718 Boxster S.

Macan Turbo Performance

> Macan Turbo Performance

Το «compact» πολυτελές SUV της Porsche. Με κινητήρα V6 biturbo 3.2 λίτρων απόδοσης 440 ίππων στην έκδοση Performance, που οδηγήσαμε, ενώ συνεργάζεται με κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 4,4’’

Panamera Turbo

> Panamera Turbo

Οικογενειακή πολυτελής τετραθέσια λιμουζίνα, με οθόνες εμπρός-πίσω και πληθώρα τεχνολογιών. V8 turbo κινητήρας απόδοσης 550 ίππων, τετρακίνηση, τετραδιεύθυνση, αερανάρτηση και κιβώτιο 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη που επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 3,8’’, ενώ ξεχωρίζει ο εντυπωσιακός τρόπος ανοίγματος και αναδίπλωσης της πίσω αεροτομής.

(Φωτογραφίες: Γιώργος & Χρήστος Καραγιωργάκης)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ