Αυτοκινηση

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift

Νέο σε όλα, ίδιο DNA!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348600-723617.jpg

Τι είναι

> Το τρίτης γενιάς supermini της Suzuki που υιοθετεί ένα νέο στιλ, εστιασμένο στην απόδοση, διαθέτοντας ένα σημαντικά ελαφρύ αμάξωμα και εισάγοντας προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας, ενώ θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία..

Γνωριμία

> Οδηγήσαμε την έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο 1.0 Boosterjet απόδοσης 112 ίππων, στην πρώτη επί Ελληνικού εδάφους γνωριμία με το νέο Swift και εντοπίσαμε την προσπάθεια των ανθρώπων της Suzuki να δημιουργήσουν έναν άξιο συνεχιστή του προηγούμενου μοντέλου, κρατώντας βασικά το ίδιο DNΑ όσον αφορά την σχέση του με την οδηγική του συμπεριφορά κυρίως και τα υπόλοιπα έπονται!

Το νέο Swift είναι προσαρμοσμένο στην εποχή του. Αισθητικά, όσο και τεχνολογικά. Εξωτερικά έχουμε μεγάλη εξάγωνη μάσκα, οι πίσω χειρολαβές των θυρών είναι «κρυμμένες» δίπλα στα παράθυρα, η οροφή μοιάζει να μην ενώνεται με τις πίσω κολόνες μέσα από την σχεδιαστική επιλογή, ενώ όταν το κοιτάς από το πλάι, διακρίνεις εύκολα τους «ώμους» των πίσω φτερών να ξεχωρίζουν.

Εσωτερικά το ταμπλό είναι σύγχρονο με ψηφιακές οθόνες τόσο στο καντράν (4,2’’) όσο και στο κέντρο του ταμπλό (αφής 7’’), με κλίση προς τον οδηγό.

Οι χώροι είναι πολύ καλοί για τους επιβάτες, όπως και το χωρητικότητας 265 λίτρων πορτ μπαγκάζ.

Κινητήρες

> Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό 1.200άρη Dualjet των 90 ίππων, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με το υβριδικό σύστημα SHVS (αποτελείται από μία ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια και μία μπαταρία ιόντων λιθίου), τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT. Ο 1.000άρης τούρμπο κινητήρας, μπορεί επίσης να συνδυαστεί με το υβριδικό σύστημα SHVS, αλλά και με κλασικό αυτόματο κιβώτιο. Το Φθινόπωρο αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα έκδοση Sport, με τον 1.4 λίτρων turbo κινητήρα της Suzuki, ο οποίος αποδίδει 140 ίππους και σπορτίφ ανάρτηση.

Τιμές

> Σε επίπεδο τιμών, η έκδοση 1.2 Dualjet 2WD GL αρχίζει από 11.680, η έκδοση 1.0 Boosterjet 2WD GL από 13.880 ευρώ και η 1.2 Dualjet 4WD GL από 14.180.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ